Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Jak dobře otestovat jetý notebook při koupi?

Member Avatar uživatele SECRET_AGENT_BOND
    Vliv
    278

Standardní Jak dobře otestovat jetý notebook při koupi?

Kupuju notebook docela už staršího data, je to Compaq Armada 1750, PII 366MHz, 32MB RAM, 6.5GB disk.... problém je,že na něm neni nic nainstalováno a tak nevim,jak ho pořádně otestovat. Něco jsem sehnal v manuálu,že prej když při startu podržim F10, tak by tam měla skočit nějaká diagnostika přímo od Compaqu, ale chtěl bych ještě něco v záloze,pro případ,že by tohle nefungovalo. Napadlo mě spustit v tom cdčko XPček vytvořený v BartPE,ale zase imho by to asi nejelo kvůli tý malý ramce. Máte nějaký tipy, co by třeba jelo v dosu nebo něco co má v sobě přímo autorun a nepotřebuje to OS jo a ještě-nevíte jak se leze u tohohle Compaqu do biosu? Že by třeba bylo potřeba nastavit boot z diskety nebo z cd-rom. Bohužel s notebookama jsem ještě neměl nic moc dočinění, takže se v týhle oblasti vůbec nevyznam... Díky za odpovědi. P.S Docela to chvátá...
    MB Gigabyte K8NS-Ultra S939, AMD Opteron 144@ Athlon FX-55 at 1,45V, PrimeCooler HCIV+ Cu, 2x512MB Geil with UTT chips, SAPPHIRE ATI RADEON 9500 PRO@ 380/640 MHz with ThermalTake Schooner CL-G0009, HDD WD 1200 120GB, CD-RW LITE-ON 32123S,DVD Pioneer 106S, CoolerMaster Musketeer II, PSU KME 500W

Senior Member Avatar uživatele NazQul
    Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

UBCD.. Je na netu volne ke stazeni jako image a ma to asi 200, obsahuje to programy na otestovani stability, ramky a disku..

Vliv
    278

Standardní

U tohohle programu je problém,jestli se mi podaří boot z cd... Bohužel vůbec netusim, jestli se mi podari aspon boot z diskety... Vubec netusim,jak se dostanu do biosu (jestli to vubec jde) abych to tam nastavil...
    MB Gigabyte K8NS-Ultra S939, AMD Opteron 144@ Athlon FX-55 at 1,45V, PrimeCooler HCIV+ Cu, 2x512MB Geil with UTT chips, SAPPHIRE ATI RADEON 9500 PRO@ 380/640 MHz with ThermalTake Schooner CL-G0009, HDD WD 1200 120GB, CD-RW LITE-ON 32123S,DVD Pioneer 106S, CoolerMaster Musketeer II, PSU KME 500W

Standardní

keby si nebol lenivy tak urobis toto http://www.google.com/search?client=...utf-8&oe=utf-8 a zistis si potrebne informacie sam ...
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Vliv
    278

Standardní

Citace Původně odeslal MadCap
    keby si nebol lenivy tak urobis toto http://www.google.com/search?client=...utf-8&oe=utf-8 a zistis si potrebne informacie sam ...
    Dík za odkaz, ale to o tý lenivosti sis moh odpustit, půl dne jsem dneska ztrávil tim,že jsem si pročet kompletní poradnu k Armadě 1750 na webu HP + tim že jsem prolez celý tohle forum + tim,že jsem sháněl specifikace a recenze jak český tak ze světa... Jinak ten program,kterej tam doporučuje už mam dávno stáhnutej z toho ofic. webu HP, ale nijak sem z toho pořádně nepochopil,jak se teda do toho biosu leze- nejspíš F 10 a pokaď někdo vymazal tu Partition s Biosem,tak asi jedině přes tu boot disketu...

Standardní

Raz som sa bavil (instaloval a tak) s jednym notebookom, tiez compaq, typ uz neviem - starsi, P233MMX. tiez som sa tam nevedel NIJAKO dostat do BIOSu. Potom som zistil - ze bud musi byt ten bios na zvlastnej particii disku nahrany alebo - ak tam nie je - tak si stiahnes z ich webu bios na diskete - jo, proste nabootujes z tej diskety a ono ti to nabehne do biosu. takze ak ho na tej hdd particii nemas a nemas trebars FDD - moznost bootnut z diskety (pripadne snad z cdrom), tak potom neviem, ako by si sa do neho este mohol dostat...(kedze v tom notebooku zrejme nie je) a ktora F klavesa to je (prip. ina klavesa) sa tiez da docitat v manualy... V najhorsom - ak vies anglicky, napis normalne do compaqu/HP na ich support a mne odpisali, mozno Ti daco poradia.

No este vlastne aby som Ti poradil daco konkretne: zober si so sebou win98 bootovaciu disketu a nejake bootovatelne cd (kde staci v podstate ak budes mat tiez vypalenu iba tu disketu - ale aby to bootovalo) a potom proste das do notebooku tu disketu a zapnes/resetnes ho a pockas, ci nabootuje. Ak nic, skusis to iste s CD. Ak zasa nic a ani do biosu sa neda ist, tak potom ..... nech ti uz poradi niekto iny

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání