Situace:
Mám tu MP4 video, soubor má ca 360 MB, velikost obrazu 1280x720 pixlú, kvalitu HD, HDD a jánevimcoještě nevim. To je pro všechny platformy, co mám, moc ani muj noťák IBM T41 procesorem M1, monitorem 1024x768 a XP to nezvládne. Zajímavé je ovšem také, že záznam v tom souboru je jenom asi 1 minuta - když to přehraju na tom T41, přehraje mi to ty 3 minutu zvuku s černým obrazem, ten zvuk ale s jakýmisi podivnými poruchami: Míchá se do toho misty jakési extrémě rychlé přehrávání a na konci se zastaví jen počítadlo, přičemž jakoby se donekonečna chtěla co asi 1/4 minuty opakovat poslední asi púlvteřina.
Pokus o řešení:
1. Osvědčuje se mi na takhle velké obrazy konverze na menší formát, který nepřekročí těch 1024x768, na rúzných netových platformách, na takhle velký soubor ale nemám žádnou , která by to udělala přinejmenšim bez registrace neřku-li bezplatně anebo na mym kompu nefunčí.
2. Objevil jsem, že VLC-MediaPlayer (3.0.10) má mj. funkci zvanou Konverze (pod záložkou soubor) a když jsem se tim procvakal, mělo by s tim - pokud všechno dobře chápu - tohle jít. Spustil jsem to tedy - zapnul si zobrazování toho procesu a teď to jede a jede a jede a....
Problém:
... už 13,5 hodiny jestli to má v úmyslu se někdy zastavit, nevim. Zobrazení procesu mi ukazuje 2. VLC-okno s dopravnim kuželem a dole lištu jako při přehrávání, kde se akorát vlevo dole měří uběhlý čas (časový údaj vpravo stojí na 00:00); Když cvaknu např. na Play, otevře se onen popup, do kterého jsem tu konverzi zadával. A současně to tvoří stále narústající soubor jména, které jsem udal jako výstupní soubor a ten má teď už přes 800 MB.
Otázka:
Ví někdo, jak to funguje? Mám šanci dočkat se úspěšného konce?