Ahoj,
protože jsem poslední dobou přestal sledovat aktuální trendy v procesorech deskách apod. tak prosím o radu a nasměrování, které mi ušetří spoustu času.
Potřebuji poradit s nákupem nového levného domácího PC. Cena do cca 5000 Kč. Bez monitoru samozřejmě.
Použití klasické domácí PC pro uživatele středního věku, tj. především internet, kancelář, digitální fotografie, přehrávání videa (!)... hraní her pouze minimálně a pokud tak spíš starší hry než nenažrané novinky.
Je mi vcelku fuk jestli AMD nebo Intel, sám mám rád Intel, ale když jde o cena/výkon tak asi AMD je v lowendu lepší volba.
Grafika může být (a vzhlede k ceně asi bude) integrovaná, ale prosím o desku s vypnutelnou grafikou a PCIe slotem pro možný upgrade.
Na velikosti disku nezáleží. Záleží na tom aby to nebylo extrémně hlučné a topící zařízení.
Připojený monitor bude LCD, ještě nevím jaké, ale DVI výstup by se u grafiky hodil.
Takže prosím o radu kde hledat při optimální kombinaci levných komponent cpu/mb/ram/vga/zdroj/bedna... disk a dvd není tak podstatné. Hlavně procesor/deska/grafika... v tom jsem momentálně naprosto vedle.
PC by vzhledem k nenáročnosti uživatele na herní výkon vydržet v pohodě dalších 5 let.
Díky za pomoc. Nehoří to, nákup bude až někdy po prázdninách.
Ještě dodám, že uživatel bude počítačově méně zdatný a nakupovat se bude určitě nový počítač (tipy na bazarové věci jsou zbytečné).
Shrnutí: Co nejlevnějšího postavit a nelitovat?