mohl by mi nekdo vysvetlit prikaz preg_replace ??
mohl by mi nekdo vysvetlit prikaz preg_replace ??
nic....
tech x prikladu, popisu a komentaru na php.net ti nestaciPůvodně odeslal Miiisa
nevim jestli jo nebo ne, ale pokud nechapes regularni vyrazy, pak s tebou souhlasim, ze je to opravdu tezky pochopit(pak je to ale o nicem)
1) ASUS M6A
2) Toshiba Portége R600-10U
3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P
Ideální indentace pro Pascal je šest stop pod zem.
ja regularni vyrazy chapu, ale nak mi nejde do hlavy tohle:
teda spis tohle:Kód:<?php $string = "April 15, 2003"; $pattern = "/(\w+) (\d+), (\d+)/i"; $replacement = "\${1}1,\$3"; echo preg_replace($pattern, $replacement, $string); ?>Kód:$pattern = "/(\w+) (\d+), (\d+)/i"; $replacement = "\${1}1,\$3";
nic....
a co na tom konkretne nechapes, ja sem se k te fci dostal poprve v zivote, ale z popisu je mi to celkem jasny:
proste \$3 zobrazi to, co je v $pattern v 3. zavorce
duvod proc je tam ${1} je ten, ze za tim hned nasleduje jednicka, kterou chcou taky vypsat a php interpretr by nerozeznal, co je cislo zavorky a co ma vytisknout
1) ASUS M6A
2) Toshiba Portége R600-10U
3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P
Ideální indentace pro Pascal je šest stop pod zem.
kód:
$pattern = "/(\w+) (\d+), (\d+)/i";
$replacement = "\${1}1,\$3";
a co znamenaj ty haky v tom $pattern
jak to tamnacte ten text![]()
ja chapu str_replace,ale tohle absolutne ne...
nic....
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will
zdravim, kdyz uz to tuje zalozeny tak ....
mam definouvanou tridu
a pouzivam v jedne fci preg_replace
s parametrem "e" za regulernim vyrazem ( preg_replace("/\[(\w+)\]/e", "$\\1", $value) )
problem je v tom ze mam definou promenou pres kterou bych chtel pristupovat pomoci $this-> jenze v preg_replace pokud napisu:
preg_replace("/\[(\w+)\]/e", "$this->\\1", $value)
tak to nefunguje podle ocekavani, udajne neocekavany T_CHARACTER
nevite nekdo jak toto zapsat? zkousel sem to ruzne ale bez uspechu...
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)