Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Problém s kabelem u ADSl modemu.

Standardní Problém s kabelem u ADSl modemu.

Koupil sem nově ADSl modem Alcatel 510 a když jsem vše pozapojoval jak má být a spustil windowsXP, modem nereagoval. Po přepnutí sítovky na 10Mbps/half-duplex se rozběhl. Odpojil jsem tedy standartně dodávaný ethernet kabel typ CM 24AWG CAT.5 (mezi modemem a sítovou kartou) a vrazil tam svůj vlastní 7metrů dlouhý kabel 4P 24AWG CAT5E. S ním vše fungovalo tak jak má 100Mbps /full duplex --, jenomže je moc dlouhý.
    Zkoušel jsem tam dávat jiné kratší nekroucené kabely, ale žádný z nich už nefungoval. Může jít o vadu modemu nebo prostě potřebuje úplně přesný typ kabelu aby se rozběhl naplno?

Standardní

Melo by to jet vzdycky naplno, ale nekdy si to nesedne se sitovkou ... pak je reseni 10Mb. Kabelem to taky muze bejt, ale je to divny. Zkus to s jinym kabelem nebo pocitacem ..... jinak jakej typ kabelu pouzijes (rovnej x krizenej) je tomu modemu jedno.
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Standardní

jj Intelácký sítovky tohle občas dělají
    nestačí ti 10MBps?

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

Citace Původně odeslal TIMBERJACK
    nestačí ti 10MBps?
    No taky trosku nechapu, k cemu ti bude 100MBit? Leda ze bys mel nejaky super rychly ADSL
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Standardní

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d
    Citace Původně odeslal TIMBERJACK
    nestačí ti 10MBps?
    No taky trosku nechapu, k cemu ti bude 100MBit? Leda ze bys mel nejaky super rychly ADSL
    Ten modem slouží zároven i jako 4portový ethernet switch. Sice je pravda že já to nevyužiju, ale chtěl jsem vědět jestli to neukazuje na nějakou vadu modemu.
    Mimochodem sem zjistil že pokud zapnu 100Mbit režim naskočí mi zhruba 6-7% ztráta paketů ( packet loss)

Standardní

Odkazuje to na Intel
    Když to slouží jak switch tak se koukni do zbylech PC kolik to tam jede dle toho usoudíš jestli je závada v modemu nebo v síťovce.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání