Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Samovolne vypinanie sa kompu...

Standardní Samovolne vypinanie sa kompu...

Mam doma kamosov komp a ten sa mu sam vypina. Skusal som tam aj iny zdroj ale robi to iste. Pozeral som v Sandre teploty: CPU 40°, Board: 29°, AUX 80° - !!!!!!!!.
    Tato hodnota neviem co znamena? Moze to byt tym??
    MB ECS Sis 735 K7S5A,Duron 700, 256 SD-RAM, Maxtor 80 GB 7200 rpm, nVidia GeForce 2MX-200 32 MB, SB Live!, NEC DVD+-RW 3520A, LG Combo 4480B...

Moderátor Avatar uživatele daso
    Vliv
    305

Standardní Re: Samovolne vypinanie sa kompu...

Bylo by fajn, kdybys sem aspon uvedl co je to za sestavu, jaky OS, jaky zdroj, za jakych podminek se to vypina atd.
    ASRock ALiveNF6P-VSTA | AMD Athlon64 (Orleans) 1,8@2,4 GHz 1,4 V | 2,5 GB DDR2 | nVIDIA GeForce 7600 GS | MAXTOR DM10 250 GB | LG GSA-4165B
    ---
    ◄ ΔΑςΙΔ ΒΟΩΙΕ ►
    On the 8th day God created David Bowie.

Citace Původně odeslal daso
    Bylo by fajn, kdybys sem aspon uvedl co je to za sestavu, jaky OS, jaky zdroj, za jakych podminek se to vypina atd.
    takze je to: Doska QDI K7X KT400A, 2x256 DDR-400 Mhz, GFX 2 MX, 60 GB HDD, zdroj tam mal Q-Tec 350W a ja som tam dal mojho noveho Fortron-a 300 W. Robi to hocikedy, napr. aj pri starte WinXP, vacsinou ked zapnem kompa a robim tam nieco tak opo takych 5-6 minutach to padne. z nicoho nic. A potom ked sa vypne, tak ho nemozem zapnut, az po takych 15 pokusoch ked sa hram z vypinacmi na zdroji tak sa rozbehne resp. az po urcitom case..
    MB ECS Sis 735 K7S5A,Duron 700, 256 SD-RAM, Maxtor 80 GB 7200 rpm, nVidia GeForce 2MX-200 32 MB, SB Live!, NEC DVD+-RW 3520A, LG Combo 4480B...

Senior Member Avatar uživatele Snorri
    Věk
    37
    Vliv
    284

Citace Původně odeslal debo1
    takze je to: Doska QDI K7X KT400A, 2x256 DDR-400 Mhz, GFX 2 MX, 60 GB HDD, zdroj tam mal Q-Tec 350W a ja som tam dal mojho noveho Fortron-a 300 W. Robi to hocikedy, napr. aj pri starte WinXP, vacsinou ked zapnem kompa a robim tam nieco tak opo takych 5-6 minutach to padne. z nicoho nic. A potom ked sa vypne, tak ho nemozem zapnut, az po takych 15 pokusoch ked sa hram z vypinacmi na zdroji tak sa rozbehne resp. az po urcitom case..
    prezradis nam aj aky je tam CPU a ci je OCed?
    ASUS F3 series - powered by Core 2 Duo T5500 + Geforce Go 7300

Moderátor Avatar uživatele daso
    Vliv
    305

A potom ked sa vypne, tak ho nemozem zapnut, az po takych 15 pokusoch ked sa hram z vypinacmi na zdroji tak sa rozbehne resp. az po urcitom case..
    Tohle jsem zazil u nekolika MSIcek. Pro jistotu zkontroluj, jestli se nenafukuji kondiky. Presne to sami. Pocitac se vypinal, sel zapnout az za cas, pripadne po "laborovani" s vypinacem a napajeci snurou. Vzdycky bez nejake logiky. Po vymene desky a zachovani vseho ostatniho se to vzdycky vyresilo.
    ASRock ALiveNF6P-VSTA | AMD Athlon64 (Orleans) 1,8@2,4 GHz 1,4 V | 2,5 GB DDR2 | nVIDIA GeForce 7600 GS | MAXTOR DM10 250 GB | LG GSA-4165B
    ---
    ◄ ΔΑςΙΔ ΒΟΩΙΕ ►
    On the 8th day God created David Bowie.

Citace Původně odeslal Snorri
    prezradis nam aj aky je tam CPU a ci je OCed?
    ma tam AMD Athlon XP 3200+ a bez OC

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

brzo ti zacnu tyhle temata zamykat. to abychom z tebe ty informace normalne pacili

jaky ma chladic? je teply ci horky? pameti jsou ok ( otestovano )? co zdroj? ( zvlast, kdyz resis, ze ti fortron odpalil 2 desky a cpu )...

mas to pripojeno kam? na samodelnou sitovou rozbocovacku? nebo na zasuvku ve stejne vetvi jako je trebas lednicka atd?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

chladic je v pohode, CPU ide na 66-ich stupnoch, pamate som este netestoval (namal som kde), zasuvky su tiez v poriadku (vsetko davam samostane), zdroj je jedno aky tam ma, robi to na obidvoch, tie zdroje su v uplnom poriadku. Ja si skor myslim, ze tam bud nejaka suciastka ma z nicoho nic velky odber vykonu (cize nieco nieje s nou v poriadku) alebo tam nieco skratuje a vtedy sa komp vypne ako ochrana pred odpalenim sa...

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

pockej jak ze cpu jde na 66 stupnich? na zacatku si psal, ze cpu ma 40 stupnu?

pameti muzes otestovat primo v pocitaci!
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

chladic je v pohode, CPU ide na 66-ich stupnoch
    V tom pripade chladic asi nebude v pohode a vypina se to na tepelny ochrane.

Tipuju, ze je obracene nasazenej chladic nebo podobna prasarna.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Standardní

Citace Původně odeslal Sasa
    chladic je v pohode, CPU ide na 66-ich stupnoch
    V tom pripade chladic asi nebude v pohode a vypina se to na tepelny ochrane.

Takze dnes sme zistili, ze komp sa vypina pri 71-ich stupnoch (behnem len do BIOS-u a tam sledujem teplotu). V BIOS-e je nastavene vypnutie kompu pri 90-ich stupnoch. Ma tam chladic Cooler Speeze Vulture Spin III http://www.speeze.com/v2/cpu_coolers...2.asp?socket=3. Chladic tam je osadeny dobre. Ten procak je asi mobilny Barton!? Neviem ako je to s tou pastou, lebo tam uz na tom chladici nejaka bola tak tam nedaval uz ziadnu.

Standardní

Takze dnes sme zistili, ze komp sa vypina pri 71-ich stupnoch (behnem len do BIOS-u a tam sledujem teplotu). V BIOS-e je nastavene vypnutie kompu pri 90-ich stupnoch. Ma tam chladic Cooler Speeze Vulture Spin III http://www.speeze.com/v2/cpu_coolers...2.asp?socket=3. Chladic tam je osadeny dobre. Ten procak je asi mobilny Barton!? Neviem ako je to s tou pastou, lebo tam uz na tom chladici nejaka bola tak tam nedaval uz ziadnu.
    Prestan to zatim zkouset zapinat.

Sundej chladic. Je mozne, ze tam zustal original thermal pad (takova ta tuha oranzova pasta) jeste navic s nalepenou ochranou nalepkou.

Zkontroluj jestli neni jen tak cirou nahodou obracena ta spona (nepravdepodone ale za kontrolu to stoji).

Ten pritlacny bod (misto kde se dotyka chladice) musi byt nad stredem jadra procaku. Az to sundas uvidis na paste kde presne se jadro dotyka.

Kazdopadne stavajici pastu neuskodi peclive ocistit z chladice a nanest tenkou vrstvu neceho rozumneho - normalni bila zinkova pasta asi za 50 Kc tubicka poslouzi dobre.

Tady na foru si najdi jak se pozna mobilni Barton. Pokud je to skutecne mobilni Barton tak je mozne ze dostava od desky vetsi napeti nez potrebuje. Informace o tom urcite najdes. Ja se tim moc nezabyvam protoze mobilni procak jsem jeste v pazourech nemel.

Pokud mas k dispozici jeste jiny procesor se kterym to eventuelne pojede, tak muzes zkusit updatovat BIOS desky. (jen tak pro jistotu)
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Standardní

Citace Původně odeslal Sasa

Prestan to zatim zkouset zapinat.

Sundej chladic. Je mozne, ze tam zustal original thermal pad (takova ta tuha oranzova pasta) jeste navic s nalepenou ochranou nalepkou.

Zkontroluj jestli neni jen tak cirou nahodou obracena ta spona (nepravdepodone ale za kontrolu to stoji).

Ten pritlacny bod (misto kde se dotyka chladice) musi byt nad stredem jadra procaku. Az to sundas uvidis na paste kde presne se jadro dotyka.

Kazdopadne stavajici pastu neuskodi peclive ocistit z chladice a nanest tenkou vrstvu neceho rozumneho - normalni bila zinkova pasta asi za 50 Kc tubicka poslouzi dobre.

Tady na foru si najdi jak se pozna mobilni Barton. Pokud je to skutecne mobilni Barton tak je mozne ze dostava od desky vetsi napeti nez potrebuje. Informace o tom urcite najdes. Ja se tim moc nezabyvam protoze mobilni procak jsem jeste v pazourech nemel.

Pokud mas k dispozici jeste jiny procesor se kterym to eventuelne pojede, tak muzes zkusit updatovat BIOS desky. (jen tak pro jistotu)
    Takze som mu tam dal svoj chladic a uz to nepada. zaujimave ze ten jeho kupoval pred mesiacom a az po mesiaci mu to zacalo robit. Teplota je uz iba nejakych 35 stupnov.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání