Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Zvýšení rychlosti připojení k místní síti

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Standardní Zvýšení rychlosti připojení k místní síti

Na počítači mám dvě síťové karty. Jsem připojený k místní síti LAN. Pokud cokoli ze sítě stahuju, pracuje vždy jen jedna z nich, ačkoli obě jsou aktivní. Existuje nějaký způsob, jak přimět obě karty k tomu, aby pracovaly současně, práci si rozdělily a stahovaly tak ze sítě rychleji?
    Díky...

Banned mince Avatar uživatele Nigga
    Věk
    41
    Vliv
    0

Standardní

Ano, take nieco existuje a vola sa to load balancing. Ale myslim, ze je to pre teba absolutne zbytocne.
    Pokial tahas z LANky, predpokladam nejaka 100 Mbit, nedosiahnes toho, ze budes tahat 2x rychlejsie a podobne. Aj keby si to rozbehal, tak ten druhy pocitac na druhej strane bude mat stale len jednu sietovku.
    Vhodne to je pre nejake sietove servery s viacerymi pristupmi naraz a podobne, ale v tvojej situacii myslim, ze by to prinieslo len viac problemov ako uzitku.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Standardní

Díky za radu. Ale Myslis, ze je to opravdu zbytecne? Jde o to, ze nase sit mi umoznuje od nekoho jineho stahovat data rychlosti max. tak kolem 1MBit/sec. Pokud se zaroven pripojim na jiny Pocitac a zacnu stahovat dalsi data, rychlost stahovani klesne. Myslel jsem, ze by to mohlo fungovat tak, ze pokud vytizim jednu sitovou kartu na 100%, mohla by zacit fungovat i ta druha a pomoct te prvni...
    Ale jsem v tomhle laik. Proto se ptam. Takze mi zkus odpovedet jeste na tuhle otazku, budu ti vdecny.. Dik.

Banned mince Avatar uživatele Nigga
    Věk
    41
    Vliv
    0

Standardní

No pokial sa to shapovanie rychlosti viaze na IP adresy, tak by to mohlo fungovat tak, ze keby si tahal z dvoch roznych kompov, tak by jedna sietovka tahala naplno z jedneho a druha sietovka z druheho kompu.
    Ale s tymto nemam skusenosti, tak nechcem placat blbosti, takze to nehovorim naisto.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Standardní

Jojo, tak nejak jsem to myslel. Na siti se ted jevim tak, ze mam zapnute dva pocitace - mam dve registrovane MAC adresy a server DHCP mi pridelil dve IPcka. Myslel jsem ze to pujde tak, ze bud budou obe sitovky tahat stridave z jednoho kompu nebo kdyz se pripojim na dva pocitace, tak jedna bude sosat z jednoho a ta druha z druheho. Ale taky tomu nerozumim. Mozna je to fakt blbost...

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Funguje to, ale pochybuju ze pod woknama a nejako "samo".
    Pod linuxem to jde nastavit pomoci iproute2 baliku. Lze nastavit 2 (a vice) default rout a oni se pak stridaji. U kazdy lze jeste nastavit vahu = na pomalsi lince bude treba kazdej 3ti pozadavek.
    Opacne (= provoz od tebe) to lze udelat i tak, ze obe sitovky maji navenek jednu IP.

Kazdopadne to neni nic trivialniho a tak jak si to predstavujes ti to podle me chodit nebude a na wokna asi uplne zapomen.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Standardní

Hmm, to je škoda. Nainstaluju si Linux a budu se snažit to nastavit tam a využívat Linux. Díky..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání