-
Tipy na kvalitní Case 1,5-2,5k
Ahoj,
často někomu skládám sestavy a poslední dobou mi přijde čím dál větší problém koupit rozumnou skříň do cca 2.500 Kč
Poslední kapkou bylo asi ukončení výroby mých oblíbených Lancool.
Co hledám:
- jednoduchý design
- zdroj nahoře
- místo pro 120mm FANy IN/OUT
- šroubovací klasika, žádné plastové udělátka
- plné bočnice i předek (nechci síťku na motýly)
- žádné dvířka
- dostečná tuhost plechů, ne zvonící papír
- potěšilo by aspoň nějaké tlumení uložení disků
- po montáži nechci vypadat jako po setkání s Freddy Krugerem
- cena v uvedeném rozsahu
- rozumná dostupnost v CZ shopech
Používal sem Lancoolky, ty už se nedělají (nahrazeno tou herní příšerností s perforací v celé masce).
Případně geniální a malý Sharcoon Rush (hliník, vyjímatelná tray, pevný, lehký), ten je už měsíc v CZ nesehnatelný.
Uvítám nějaké jiné tipy a pozitivní osobní zkušenosti. Lesklý plast přežiju, svítící LED se dají taky pořešit. Ale probírat ručě několik stovek šunt-case v každém e-shopu je nereálné.
Velikost cube/midi (ATX), barva nejlíp černá, nebo černá+bílá
-
Re: Tipy na kvalitní Case 1,5-2,5k
Jo, sehnat něco co není jak cedník je v dnešní době skoro nemožný :(.
Výbornou zkušenost mám s Lian-Li, do těch 2,5k se základní modely jakž tak vejdou a je to asi jediný co zhruba vyhovuje tvejm požadavkům.
Časem mám v plánu pořídit si Fractal Design Define R2, to nevim jestli by se ti líbilo, má to zdroj dole a dvířka.
-
Antec solo je jasna volba.
- jednoduchý design - OK
- zdroj nahoře - OK
- místo pro 120mm FANy IN/OUT - vzadu OK, vpredu 2× 92 mm
- šroubovací klasika, žádné plastové udělátka - OK
- plné bočnice i předek (nechci síťku na motýly) - OK
- žádné dvířka - OK
- dostečná tuhost plechů, ne zvonící papír - OK
- potěšilo by aspoň nějaké tlumení uložení disků - OK (2 moznosti)
- cena v uvedeném rozsahu +- OK
- rozumná dostupnost v CZ shopech - tady je to horsi :)
- skrin neni zrovna moc dlouha, takze takove ty dlouhe grafiky tam nedas
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
mám v plánu pořídit si Fractal Design Define R2, to nevim jestli by se ti líbilo, má to zdroj dole a dvířka.
Hmm, navíc díry nahoře a smrdí to nějakou dobu asfaltem...
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Antec solo je jasna volba.
Ten mi pod prackama taky prošel, hezká bedýnka, ale zdroj se tam dostává zrovna dost katastrofálně, nechápu proč nemají aspoň oddělávací horní plech (aka Lian-Lin/Lancool), protože zapojit/vytáhnout přídavný napájení nad CPU je zážitek. Nemluvě o potřebě vyházet komplet střeva při výměně zdroje. Navíc vpředu jsou jen 2 malé větráčky (AFAIK bez možnosti hodit na trny) dostupnost je špatná a cena je taky přes limit.
Dlouhý karty mě netrápí, skládám z 99% kancelářský sestavy, hlavně s ohledem na ticho. Bohužel třeba perforace nahoře jsou smrtící (květináč na kompu je ještě v poho, ale kafe to nerozdejchá).
Zdroj dole je problém, většinou nedosáhne přídavný napájení a zatím sem nenašel nikde možnost sehnání prodlužky.
-
Teď koukám na SilverStone SST-TJ08B Temjin, ta vypadá docela použitelně. Cena u nás kolem 2k a volba černé/stříbrné varianty.
Má někdo osobní zkušenosti?
-
pokud ti nevadi polovina kusu s nelicujicimi bocnicemi, zaslepkami a tak, tak je to dobra volba :)
ten sharkoon je nedostupny u vyrobce, maji byt v polovine tohoto mesice...
to ze prestali delat lancool je tragedie, takovy super bedny...jen se mi potvrzuje to, ze dobry veci se vzdycky prestanou vyrabet a shity se vyrabi porad...ty novy K58 a K62 jsou hnusny...
k tomu antecu - jejich portfolio je sirsi, mozna by se tam dalo vybrat neco jineho...naprilad P180 mini ?
z fractal define je posledni dobou kazdej strasne nadseny, ale me teda neprijde nic extra. a smrdi fakt nehorazne :eek:
-
Citace:
Původně odeslal
MaWa
pokud ti nevadi polovina kusu s nelicujicimi bocnicemi, zaslepkami a tak, tak je to dobra volba :)
no, cekal sem kde je zadrhel za ty penize :p
Pri dnesnim vyberu jde uz jen o to zvolit nejmensi zlo, nez najit optimum...:(
Citace:
Původně odeslal
MaWa
k tomu antecu - jejich portfolio je sirsi, mozna by se tam dalo vybrat neco jineho...naprilad P180 mini
Antec nedela spatny bedny, ale vymejsli zbytecne ...coviny. Zase klasickej vycet toho, co klient nechce. Dvirka, zdroj dole, diry nahore,..
Je to paradox. Skrine jsou nejpocetnejsi sorta zbozi v skoro kazdem e-shopu, ale z toho 70% je odpad, 20% jsou designove ulety s nulovym prinosem, 4% nesehnatelne kusy, nebo ukoncena vyroba a 6% stoji vic nez kolik je normalni smrtelnik ochoten investovat :(
-
Citace:
Původně odeslal
Aigor
no, cekal sem kde je zadrhel za ty penize :p
Pri dnesnim vyberu jde uz jen o to zvolit nejmensi zlo, nez najit optimum...
no me skoro prijde ze SS towery se vyrabi nekde jinde nez SS htpc...protoze jejich htpc jsou kvalitou dost slusny, kdezto towery stoji dost za...opravdu jsme mockrat resili ze jedna strana bocnice je o milimetr delsi nez druha a tudiz tam cumi dira a podobne...a to byly high end modely za 7k a podobne...hlavne teda TJ serie...raven a fortress jsou slusny. alespon zatim teda zadny problem nebyl. posledni SS TJ co usel byla stara dobra 05ka...
ale k veci - dival ses treba na "obycejny" cooltek K II s te odhlucnene verzi ? zadny dvirka, zadna perforace, dva 120mm fany, zdroj nahore, vetsina na sroubky (jen mechaniky na upinaky, ale drzi dobre a nevibruji)...a ta verze za cca 1800,- je i kompletne dost dobre odhlucnena, stavime do toho pocitadla casto a za ty penize je to dost slusny...a neni to zadny papirak...
-
Citace:
Původně odeslal
MaWa
dival ses treba na "obycejny" cooltek K II s te odhlucnene verzi ?...
Ten nevypada spatne, 0,8mm zni slibne, cena taky ujde, bocnice se da zalepit a i ten kapku divokej predek by se dal prekousnout. Skoda ze neni vyreseno vyjimani tray pro desky, nebo aspon dira pro backplate.. Jedina vada na krase je, ze sem ho nasel jen ve dvou e-shopech.
Nicmene davam ho do vyberu, i kdyz v uvozovkach (dostupnost).
-
O těch Fractalech jsem četl, že smrděli jen ty původní. Tuším, že to snad bylo v diskuzi pod recenzí na extra nebo svethw, ale nevím to jistě.
-
co povies na Antec 300 ?.
mal som ho, neskor prechod na tower koli vodniku a dalsiemu radiatoru, samozrejme ze som ho najprv rozpilil, aby som zistil ze to tam nenapcham ani nahodou :mweheh:
na margo skusenosti - 2x 120 intake, 1x 120 + 1x 140 outtake (outtake su k skrini, intake treba dokupit podla potreby)
plechy su troska tragickejsie, ale zas nie je to az take zle ako 800korunove krabicky.
-
Citace:
Původně odeslal
-=HaDeS=-
co povies na Antec 300 ?
Porad to stejne - zdroj dole, diry ve strope, predek cednik a nulova dostupnost :(
Jinak ted sem zkusil objednat nejaky Gigabyte, odpoledne mi volali, ze se taky prestalo vyrabet a nesezenou vsechny, takze zase storno.
Nakonec sem vzal CoolerMaster Sileo, tak sem na ten zazrak zvedavej..
-
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Porad to stejne - zdroj dole, diry ve strope, predek cednik a nulova dostupnost :(
Jinak ted sem zkusil objednat nejaky Gigabyte, odpoledne mi volali, ze se taky prestalo vyrabet a nesezenou vsechny, takze zase storno.
Nakonec sem vzal CoolerMaster Sileo, tak sem na ten zazrak zvedavej..
ked si uz zobral, je to vlastne fuk. Iba pre zaujimavost - preco si chcel nutne zdroj hore ?
btw ten predok nebol az taky tragicky cednik, ak ide o prach - tak to ma v maske snad po celej vyske filter.
-
Tak úplně jedno to neni. Tento dred sem založil s tím, že třeba nasbírám pár tipů, protože něco se skládá pořád. Minulej post se týkal jenom poslední zakázky.
Ad zdroj - viz post #4
-
Zdroj dole uz davno problem neni, existuji ATX prodluzky (napr. Akasa, kterou mam osobne v kompu).
-
Citace:
Původně odeslal
Fazer
Zdroj dole uz davno problem neni, existuji ATX prodluzky (napr. Akasa, kterou mam osobne v kompu).
Bavime se o ATX 24pin, nebo o pridavnem napajeni 4/8pin ? V tom druhem pripade by me zajimal link na e-shop ???
-
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Bavime se o ATX 24pin, nebo o pridavnem napajeni 4/8pin ? V tom druhem pripade by me zajimal link na e-shop ???
Napriklad v Alze. Tu je "predlzovacka" na ATX24pin a tu je "predlzovacka" na 2x4pin 12V. Obidve su v dlzke 30cm.
-
Diky za tip, tohle sem hledal ale nenasel ;-)
-
Tak na základě této diskuse jsem se dozvěděl o Fractal Designu a pár dní poté jsem objednal model Titanium Grey a musím potvrdit, že je to vážně moc fajn bedna a přitom neudělá zas takový vítr v peněžence :)
Z celé konstrukce je vidět, že u toho někdo přemýšlel.
Aigore, jak jsi ty spokojený s CoolerMasterem?
-
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Aigore, jak jsi ty spokojený s CoolerMasterem?
Zatím ležím s chřipkou, bedny dorazily ve čtvrtek, tak pak poreferuju..
-
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Tak na základě této diskuse jsem se dozvěděl o
Fractal Designu a pár dní poté jsem objednal model
Titanium Grey a musím potvrdit, že je to vážně moc fajn bedna a přitom neudělá zas takový vítr v peněžence :)
Z celé konstrukce je vidět, že u toho někdo přemýšlel.
Taky přemýšlím o upgradu mého historického Chieftecu, ale určitě bych nepřekousnul chybějící reset tlačítko a HDD ledku. To jako ve Fractalu počítají s tím že komply dneska už netuhnou ? :-D
-
Reset bych tam mít taky mohl, ale vzhledem k tomu, kolikrát do roka ho použiju, ho určitě nejsem ochoten upřednostnit na úkor lepší bedny :) HDD ledku nepotřebuji, nemám zapojenou ani power-on.
-
tak nějak musím zase vychválit svou stařičkou Akasa Eclipse http://www.ventum.net/items/akasa-ec...ncici-obr/show
prostorná, dlouhá (není problém ani na serverové karty), removable mobotray, možnost koleček, hliník, 2xhdd ledky, reset, in-out take 12cm větráky (plástve), thumbskrew šroubky, hliník, bez dvířek (až na minidvířka, za kterýma je vepředu klasický pci slot - využívám na esata+ fireware), filtr na intake. Jednoduše rozebratelná, kvalitně zpracovaná (až na tlačítko on/off, po 4letech jsem ho dolepoval). Odstranitelné 2 HDD koše (3+2)-mně stačí dva disky (celkem až 7).
Na aukru jsem jí viděl za 1700Kč novou.
-
Eclipse určitě nevypadá špatně, ale imho kromě toho MB traye, reset tlačítka a HDD LED nemá proti Fractalu žádnou výhodu a ve všem ostatním ztrácí :) Ale to samozřejmě jen z mého pohledu. Ten Fractal má prostě výborné možnosti chlazení a celkově velmi dobře řešenou instalaci komponentů, cable management a nakonec i vzhled mi vyhovuje zdaleka nejvíc ze všeho, co jsem zatím viděl.
-
Další jeho nevýhodu je to, že nejde sehnat a "normálně" se prodával za dvojnásobnou cenu Fractalu :p