Re: LCD do 8000Kc bez daně
Dell Ultrasharp 2209WA - 22" IPS panel aktuálně od cca 6500Kč
Barvy a úhly oproti TN jsou úplně někde jinde. Odezva na hry dostatečná, imputlag v pohodě, jen klasický problém této technologie je černá.
Nebo HP 2275w. Je sice proti Dellu drazsi, ale...
Diky za vase typy :)
Je zajímavé, že oba mi radíte v této cenové kategorii 22" :)
Pozorovací úhly mi jsou celkem k ničemu.Většinu času stejně sedím u stolu a pracuji v CAM, takže klidně i TN technologie může být.
V praci dělám na tady tomto a je pro mě dostačující.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48137
Je pravda, že se na něm nedívam večer na filmy nebo nehraji hry, ale to se dá oželet.Daleko více času budu makat než se dívat na filmy a hrát hry
Jestli delas v necem jako CAD/CAM, tak bys asi potreboval vyssi rozliseni nez nizkych 1680x1050, ne?
Ja proste davam prednost barevnemu podani pred velikosti. Na nonTN 24" penize nemas a TN nikomu nedoporucuju, takze ani tobe neporadim :mweheh:
PS: ani v praci ani doma u monitoru jako socha nesedim a divam se z ruznych uhlu ...
Jo mas pravdu, je lepší dělat ve větším rozlišení.Ale jde o to chtít dělat a o to, zda ti šéf koupí větší monitor :)
Tak jasně, taky nesedím pořád rovně, ale i tak.
Takže tím pádem vylučujeme NonTN monitory :) Vím, že se to většině z vás nebude líbit, ale každý má nároky jiné no.
Tak to asi vypadá na toho Samsunga 24"
A ještě dotaz.Určitě je lepsí mít rozlišení 1920*1200 než FullHD 1920*1080 že?
Já jenom, že jsem i takové monitory viděl.
Citace:
Původně odeslal
Juriss
Určitě je lepsí mít rozlišení 1920*1200 než FullHD 1920*1080 že?
Jo, na práci máš víc místa a při sledování filmů je ten černej pruh ideální na zobrazení titulků.
Btw zkusil bych se podívat jestli bys někde za pro tebe přijatelnou cenu nesplašil LG W2600HP-BF (26" S-IPS), ale obávám že moc šancí nemáš.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Btw zkusil bych se podívat jestli bys někde za pro tebe přijatelnou cenu nesplašil LG W2600HP-BF (26" S-IPS), ale obávám že moc šancí nemáš.
Ten LG nevypada spatne, ale nema HDMI a to do budoucna planuji.
Kdybych si mohlo dovolit vice penez, tak si vezmu HP 24" LP2475w, ale hranice peněz to rozhodla.Takže TN Samsung.
I tak díky za vaše typy
K cemu potrebujes do budoucna HDMI? Po zkusenostech bych 6bit TN panel k videu nechtel ;-)
Pokud nemáš zvláštní požadavky na kvalitu obrazu, klidně si můžeš koupit 2x tohle: http://www.alza.cz/lcd-panel-acer-x233hbd-d108848.htm
(kdo má dual-monitor setup ví, že nikdy jinak :) )
Jinak nevím, k čemu by ti HDMI bylo. Slušnej zvuk z žádnýho LCD nikdy nedostaneš a pro obraz ti stačí redukce HDMI>DVI za 100kč (nebo třeba za 200kč přímo 2m kabel).
S tim HDMI mate pravdu, to jsem podcenil :)
Ted si procitam dalsi testy ohledne TN,S-IPS a PVA.TN je nejhorsi, ale kdo se dneska diva na film nekde zboku?Jo pokud vas sedi v pokoji hromada lidi a divate se na film, tak to potom jo.
Stejne kdyz pracuji v CAMu, tak sedim vetsinou celem k monitoru a maximalne se o par stupnu nahnu.Ale nikdy prece nebudu pracovat tak, ze se budu divat na monitor nekde zboku :)
Jo problem muze nastat, kdyz lezim na posteli, pustim si film, tak musim monitor nahnout vertikalne dolu, jelikoz mam postel nize nez monitor.Ale tak to by se snad dalo vyresit.
No u sirokouhlych TN panelu ani nijak vyrazne z boku sedet nemusis - obcas staci sedet uprostred a kraje jdou uz mirne do zluta. Pri nakloneni k jedne strane je to jeste vyraznejsi. Vidim to na 22" Dellu co mam v praci i na 19"w u rodicu (samsung). Na HP 2208w (TN) jsem to videl vyrazne min, ale porad videl. Na 24-26" to bude asi jeste vyraznejsi. Pokud TN, tak jak psal Bukva. Pokud chces vyuzit celou castku na jeden panel, tak bych sel do neceho lepsiho (i za cenu pujceni docasne CRT a prisetreni 2000Kc na neco lepsiho).
Tak dejme tomu, ze bych se pokusil sehnat jeste navic 3000, to mame 11000 bez dane.
V teto cenove relaci se jevi na koupi ten LG 26", co psal Peca-on-line nebo HP 24" LP2475w anebo Hyundai 24" W241D.
Ale vyssi castka by uz urcite nesla.Libil se mi hodne Dell UltraSharp 2408WFP, ale ten uz je s cenou nekde jinde :)
Ten Dell sehnat jedine pres nekoho za casto nabizenych 7000kc.
Ja mam HPcko a nestezuju si. Na takove to domaci brouzdani (Cad+SolidEdge) mi staci.
Hmm, tak asi to HP :)
Ale nez udelam posledni rozhodnuti, tak bych je chtel videt na vlastni oci a porovnat si opravdu ten rozdil.
zpracovavate ho hezky :) ale myslim, ze zrovna v tomhle pripade TN ma smysl ... a pokud to bude samsung, tak bych v tom nevidel problem ... ja mam ted vyhlidnutej tenhle - http://www.alza.cz/24-lcd-samsung-2443bw-d113726.htm ... sice vstupy nic moc, ale digital tam je a hlavne stojan vypada hodne solidne, coz je v my uzivatelsky kategorii dulezitejsi nez typ panelu ... + 1920x1200 a decentni design :) ... a za usetreny penize se daj poridit jiny pekny veci
Na hry TN no problem. Na seriózní práci už těžko. U 24" lcd (i menšího) můžeš sedět přesně uprostřed před panelem a stejně nebudou barvy stejný po celé obrazovce. Nemluvě o tom, když nepatrně pohneš hlavou. Podání barev je taky nesrovnatelný. Ale pokud je někdo nenáročnej, tak určitě vydrží všechno :-)
V práci mám 19" TN (4:3) a nemám s ním problém. Na přečtení mailů a napsání nějakého dopisu, vytvoření tabulky či jednoduché prezentace mi to stačí. Nikdy jsem to neřešil. Ale domů bych to nevzal ani náhodou. Doma mám 20" S-IPS NEC a 24" S-PVA DELL a předtím i několik TN, takže můžu srovnávat. Je pravda, že jsem asi trochu náročnější než BFU, ale dnes už se dá koupit kvalita za slušný peníze.
jasne :-D
Z meho pohledu TN nemelo ani vzniknout a nebo se tak vyrazne rozsirit. Pak lamce vysvetlujes, proc se na jeho praci nehodi panel za 5000Kc, kdyz mu ho v obchode doporucili a proc mu ja cpu kravu za 15k (toto neni na tebe Jurissi). Kdo si zvykl na PVA/IPS, tak imho k TN migrovat nebude. A jako vsude plati - kdyz na to nemam, tak si to nekoupim - kompromisy jsem delal v 15ti, ted si radeji prisetrim nez abych si pak rval vlasy, ze jsem byl nedockavy.
Toť muj osobni nazor ...
jj zpracovali me hezky.
No az ty monitory uvidim v realu, tak se rozhodne :)
Nebo spise bude stacit, kdyz uvidim obyc TN ze :) Kdyz rikate, ze staci sedet rovne a uz na bocich barvy nejsou stejne.No vlastne ja delam v praci na TN 22" :D Ale tam jsem nad tim tak nepremyslel, ted kdyz jsem si neco precetl o technologiich plus vase osobni zkusenosti
pokud mas v praci TN a delas na tom "seriozni" veci a jeste te sef nevyhodil a ani nechce vyhodit, protoze nedelas prece ve photoshopu (jinak by vam asi nekupoval TNka), tak nevim proc resis "profesionalni" lcd na doma ?
chce si to omrknout sam, a podle svyho "videni" si koupit to co budes potrebovat... vubec se nenechavej zpracovavat, to ze tady chlapi potrebujou IPS, PVA a buhvi co, je otazkou priorit a nemyslim si, ze bys to potreboval taky :mweheh:
neni TN jako TN, nektery jsou hodne spatny ale spousta jich je fajn (hlavne to chce mit moznost ho poradne zohnout dolu, treba na ten filmek v posteli)
doporucuji si to obhlidnout sam, nebo vzit nejaky TN se kterym jsou dobry zkusenosti a pokud nepotrebujes supertrooper lcd, tak se prachy daj vrazit opravdu i jinam ;)
p.s. kdyby se ti koupeny lcd nelibil, da se do 14 dnu vratit ze
Ja PVA ani SIPS pro svou praci nepotrebuji. Jen jsem nebyl ochotny divat se na ten hnus i doma. Staci, ze to mam v praci. Kdyz budu v praci jezdit fabii, tak to prece neznamena, ze si domu nemuzu koupit suberba-sice jezdi oba, ale jak ... ;)
jasne, pouziti slova "potrebovat" se da vylozit ruzne :) je to otazka priorit a penezenky, na druhou stranu superb je dost tezkopadny a fabie je pro ruzne potreby lepsi/horsi (kdyz uz sme u tech metafor)
no snad si Juriss vybere to co bude "potrebovat" :mweheh:
jj mate pravdu, je to jen otazka priorit a penez.Sice jsem si rikal, ze si vezmu to HPecko, ale ted v teto dobe hold nebudou penizky, tak radeji vzit levnejsi a jak rika jenicek, penize se daji vrazit i jinam :)
Kamarad mi poslal typ
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...K307X23B2OFMO0
Je tam rozliseni jako krava, ale zvetsim si DPI a cena je opravdu pekna :)
Ma Pivot a kdyby bylo nejhur, necham si udelat podstavec na divani se z postele :)
Ale to uz je detail, dulezita je prace :)
V praci delam na http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48137 a vpohode dostacuje.