Matka se rozhodla, že ji nebaví moje stabilní zabavení EVFka a že si pořídí zrcadlo.
Chce to nový, se zárukou a k dovozu ze zahraničí by přistoupila asi jedině při výrazné slevě. Může se to rozbít -> problém.
Zatím se nejlíp jeví 400D bez seťáku (cca 14k), k tomu Sigma 18-50 mm F 3,5-5,6 DC (3,4k), Canon EF 50mm f/1,8 II (3,2k) a případně i Tamron AF 55-200 mm F/4-5,6 Di II (2,8k) + Battery grip (3k).
Nabízí se několik dotazů:
- Má smysl tímhle způsobem suplovat seťák?
- Když se při ostření pohybuje přední člen objektivu, použití polarizáku může být docela problém, co?
- Pro použití M42 objektivů mi stačí ta "redukce" a objektiv? (soudě dle jednoho místního threadu) Pro auto-ostření je třeba speciální kroužek? A měření exp. bude ok?
- Má smysl si připlatit za tělo (450D) a oželit tím pádem jeden objektiv (aby zůstala cena)?
- Má smysl tahat tolik skel?:) (má!)
Na 400D mi vadil display, ale to 450D neřeší, takže to neberu v úvahu.
Malou velikost 400D sice 450D řeší (byť málo), ale já bych to řešil spíš gripem.
Oly nechce, možná kdybych ji překecal vzhledem k poměru cena / výkon (kterej má). Hodila by se zkusit 510 do ruky, tu možnost sem zatím ale neměl.
A dotaz nakonec, jakej je pro tohle vhodnej stativ s nejlepším poměrem cena/kvalita/nostnost?
Děkuju moc všem, kteří tu strávili čas a případně i poradí. :-)