-
Microsoft Windows, legálnost, ochrana proti pirátství. Hlasujte!
V poslední době Microsoft hodně brojí proti pirátům, dokonce o tom povídají i v televizi.
Hlasujte, kdo máte legální Windows :) (hlasuje se o domácích kompech - ne pracovních)
Co si o postupech MS myslíte?
-
Re: Microsoft Windows, legálnost, ochrana proti pirátství. Hlasujte!
To povidani v televizi bych docela rad videl. Nekdo na ICQ mi psal, ze mu ted urcite vypnou pocitac, protoze ma nelegalni Visty a ze to rikali v televizi....nevim teda, zrovna tohle mi pripada jako klasickej hoax.
-
No napriklad ja mam licenci na anglicke XP a kvuli skolni siti jsem si musel nainstalovat ceske, protoze to na anglickych neslo rozchodit. Musim rict, ze politika MS me nedonuti si ten software kupovat dvakrat.
-
V televizi povídali o tom, že když si nainstaluješ updaty na Visty, tak tě to nejdřív bude měsíc upozorňovat, že je máš aktivovat a po měsíci ti "zčerná obrazovka" (podle všeho zmizí pozadí) a povolí ti to jen IE k aktivaci.
Zrovna je instaluju do VMwaru, abych to vyzkoušel ;D
Jinak já mám na WS legální XP Home, na NTB legální XP Pro, ale používám tam Ubuntu. Přítulka má na eee taky Ubuntu. Všichni jsme spokojeni a antipirátská ochrana nás netrápí...
Jinak co se týká politiky MS, tak souhlasím... např. tu ohyzdnou nálepku si na case fakt lepit nehodlám. (nehledě na to, že ho budu chtít stříknout, nevím, jak by se to řešilo ;D)
-
Mozno Ta donuti prejst na linux ;) /OT
No MS uz zrejme ani nevie co sama chce. Najprv pri xp ich geniu validacny update , teraz cierna obrazovka u Vist, otazne je co nas caka u dalsej generacie okien = RedScreen.
Osobne som zvedavy kolky budu hlasovat cislo 2 a 3 :D
-
Pokud se nepletu, tak SP1 na Vistě tu protipirátskou ochranu dost omezuje, sice to bude pořád otravovat, ale nezablokuje se to úplně.
Jinak pokud bych si měl licenci kupovat, tak bych asi dost pouvažoval co používat, ale vzhledem k tomu, že mám wokna zadarmo před MSDN AA, tak je to jasná volba:).
-
Mam koupene jak Win XP Pro., tak i Vista Business.
Ale popravde nesouhlasim s licencni politikou a vtipne je to, kdyz se clovek chce rovnou na Microsoftu dozvedet jak licence fungujou, tak samotnej zamestnanec je mi schopny rict naprosty nesmysl. Fakt docela usmevne.
-
Uz zahlasovalo az 32 ludi, nechcem byt za rypaka, ale mam takeho tusaka, ze dost ludi radsej nehlasuje... mozno by bolo dobre doplnit "zdrzal sa". :mweheh:
-
Win XP Pro mam legalne...
Visty mam Eng Ultimate nelegalne schvalne (teoreticky bych je mohl mit legalne protoze mam nevyuzitou Basic licenci z jednoho NB kam sem daval misto vist XP ale nestojijou mi ani zatu praci s preinstalovanim) narovinu si je nikdy nekoupim, ten system me vylozene stve a postupy MS se mi az hnusijou takze je v tom nehodlam jakkoliv podporovat. Ty visty mam nainstalovany jen kvuli dx10 jinak nanich v podstate nic nedelam.
-
Tady něco k té reportáži ... MadCap to postoval do vtipů, kam to asi patří víc http://vista.zive.cz/?q=lez-poplasna...-opet-exceluje :mweheh:
-
Aha, takze z toho zase udelali kovbojku :) No, do jiste miry se tem reakcim radoby BFU uzivatelu ani nedivim :)
-
Zas to není až tak hrozná kovbojka v porovnání s tím jak byl před rokem prezentován na Nově High-K materiál jako "nejúžasnější objev v oblasti HW za posledních xx let". Tohle se aspoň dotýká reálně obyčejných lidí, tedy aspoň těch kteří mají Vistu.
Sem zvědav jak se jim toto podaří zakomponovat do WinXP, zatím jsem se se školní multilicencí nemusel ničeho obávat. Klidně se přiznám že legální mám pouze OEM Win98se ;), pokud bych byl nucen OS koupit tak opravdu nevím po čem bych v současné době šáhl. A klidně se přiznám že vzhledem k současným cenám by pro mě nebyl nejmenší problém si OS pořídit. Vhledem k tomu co ale MS předvádí tak nemám nejmenší chuť za cokoliv platit.
-
Apropo. Nevím, jestli se to řešilo tady a už to vyšumělo, protože jsem to nenašel. Když mám od výrobce ntb předinstalovaný OS na disku a nemám k němu CD/DVD. Je legální stažení nelegálního nosiče s tím, že pak při instalaci použiju své pravé seriové číslo?
Jde mi o to, že jsem měl na výběr mezi Vista Bussiness 32bit CZ, 32bit EN, 64bit CZ a 64bit EN. Pokud bych chtěl svoji volbu v budoucnu změnit, tak jsi nejsem jist, jestli je to možné přes recovery partition, která se automaticky udělala.
-
Obavam se, ze pres recovery to nepujde. Nevim jak u WinVista, ale WinXP se do recovery, a nastesti pro mne, i na nasledne vypalene DVD ulozi jen ta zvolena verze a pak neni cesty zpatky.
Pokud si vzpominam, tak se tu legalnost pouziti jineho media, myslim, resila s tim, ze by to melo byt v pohode.
-
Citace:
Původně odeslal
sAd
Apropo. Nevím, jestli se to řešilo tady a už to vyšumělo, protože jsem to nenašel. Když mám od výrobce ntb předinstalovaný OS na disku a nemám k němu CD/DVD. Je legální stažení nelegálního nosiče s tím, že pak při instalaci použiju své pravé seriové číslo?
Jde mi o to, že jsem měl na výběr mezi Vista Bussiness 32bit CZ, 32bit EN, 64bit CZ a 64bit EN. Pokud bych chtěl svoji volbu v budoucnu změnit, tak jsi nejsem jist, jestli je to možné přes recovery partition, která se automaticky udělala.
Ad 2 - imho to možné bude
Ad 1 - z právnického hlediska by to mělo být košer, nepoužíváš nic, na co nemáš právo, ale z pohledu MS asi nějaké porušení licence provádíš. Mělo by být ale možné instalační média za nějaký manipulační poplatek získat...
-
Jaká je správná odpověď, kdybych v práci legální měl a doma ne?
-
Můj komp založený na sct.939 měl OEM verzi XP Pro, když jsem dal pryč desku (reklamace => kus za kus, ale trošku jiný), tak jsem to přestal řešit a teď "jedu" nelegální kopii. Čili CÉ je správně :-) i když to není tak úplně přesné.
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jaká je správná odpověď, kdybych v práci legální měl a doma ne?
Upravím hlasování, jedná se o soukromý (domácí) komp.
-
Na desktope na hranie a pod. mam WinXP z MSDN AA a kedze budem este nejaky ten rok studovat tak ma nejaka legalnost a ceny Windowsov netrapia
Na pisacom stroji (P2-400 notebook) mam Debiana a nebyt toho, ze si rad zahram nove kusky mal by som ho aj na desktope(na klasiky staci wine ;) ).
-
Já mam legalni xp prof oem, to sem zhruba před rokem dostal nabidku od kamaradova otce že mi taky jedny veme, kupoval mu je k narozkám za 12 stovek k novymu kompu sem o tom ani moc nepřemyšlel když v té době byla cena kolem 3.5 k nejlepší na tom bylo že je polda :)
-
Windows uz doma nepouzivam. Uz len jedina vec brani ich zmazaniu: programator flash/(e)eprom Willem. Niekto kedysi urobil ovladaci SW pre Windows, ale zdrojaky nie su. Uz som zacal robit podporu do UniFlashu, ale nejako na to potom nebol cas...
-
takno doma mam legalnu vistu ultimate ako darcek od MS ale tak isto aj winserver 2008 a tretie je Ubuntu 7.10:mweheh:
-
Vistu Ultimate som vyhral a este zabalenu predal tu v bazari ;D
-
ja nevim, podle meho je to klasicke bububu, stejne jako kdysi bylo po vydani W XP, stejny hoax. aby vystrasili lidi. Je to pochopitelne vetsina lidi neni v It az tak kovanych. Vetsina lidi kteri maji "jinak" obstarane wokna ma stejne nejspis multilicence.. takze o cem to je...
jinak vcera jsem tu reklamu videl poprve a jedine co mi tam chybelo, je ze pokud to neudelate do 60 dnu, vyhori vam HDD :)
kdyby mrkvosoft mel lidovejsi ceny, bylo by to zase o necem jinem. (ale nechci vyvolavat zadnou flame)
-
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
ja nevim, podle meho je to klasicke bububu, stejne jako kdysi bylo po vydani W XP, stejny hoax. aby vystrasili lidi. Je to pochopitelne vetsina lidi neni v It az tak kovanych. Vetsina lidi kteri maji "jinak" obstarane wokna ma stejne nejspis multilicence.. takze o cem to je...
jinak vcera jsem tu reklamu videl poprve a jedine co mi tam chybelo, je ze pokud to neudelate do 60 dnu, vyhori vam HDD :)
kdyby mrkvosoft mel lidovejsi ceny, bylo by to zase o necem jinem. (ale nechci vyvolavat zadnou flame)
IMHO tohle není názor na místě, nevím, co chceš za lidovější ceny. Windows XP Home máš za 1700, Vista Home Basic za 1600.
No já jsem si na to udělal jiný pohled, ale tohle je taky názor...