-
Zkušenosti s A-DATA DDR2 Extreme Edition
Nenašel jsem žádnou byť podobnou diskuzi, tak si dovolím založit...
Osobně mám 2x1GB 1066 a jsem trochu rozpačitej. Hodněkrát jsem četl, jak jsou tyhle paměti super z hlediska přetaktování... Ale mně se to nějak nezdá. Na 2.3V mi snad nešly ani 1100MHz při 15-5-5-5. A na 950 s časováním 12-4-4-4 jsem je rozjel jen taktak. A přitom někdo s 800MHz verzí nedávno psal, že na 975 (asi?) jely s výchozím časováním. Buď dělám něco špatně, nebo mám smůlu na kus.
Co mě taky mate jsou SPD hodnoty. Je fajn viděl časování pro 266, 400, 400 a 533MHz. Akorát že většinou jedu úplně jinak. Co si pak vybrat? Vzít nejbližší hodnotu a tu po x testování poupravit?
Co ostatní majitelé? Jakou frekvenci jste z nich vymáčkli?
-
Re: Zkušenosti s A-DATA DDR2 Extreme Edition
A nekecá ti deska s napětím pamětí? Co když si myslíš, že mají napětí správné, a přitom je to o 0,2V nižší, než to ukazuje. Kterási deska (tuším od Asusu) to dělala.
-
No ja nevim co mi ukaze presny napeti... Everest je spolehlivej?
Otazka spis je, co by mely zvladat a co ne. 12-4-4-4 je default pro 800MHz a 2.0V. Je ok nebo neni 950 na stejnym casovani a 2.2? (nebo mozna 2.1, nevim presne, bios je zmatenej).
Koukejte nahodit kam az jste se s nima dostali. To plati pro jako 800 tak 1066 verze :)
-
no, mám 800+EE a 980cl4 (4-4-4-12), 1100cl5(5-5-5-15)... víc než +0,4V (tj. na 2,2V) jsem nemohl dát - neutáhla to deska (prostě když jsem dal +0,5V tak nenaběhl komp i když nebylo taktováno), ale trochu mě deska overvoltuje - alespoň podle everestu tam bylo 2,35V (a ten mi ukazuje dobře...) běžně provozuju na 800 cl4 1,9V...
po geilech a patriotech konečně trochu slušný OC :)
-
vysvetlim : tenhle fenomen poslednich X let se jmenuje "marketing"
skull Ti to jen potvrdil, ze rozdil mezi modely 800 a 1066 je prakticky nulovy, proste vzali 8kila s CL4, daj to na vyssi takt a snizej to na CL5.. a maj "novy pameti" :lol: (just my opinion, jestli chodej vetsine mezi 1100-1200, tak my bad)
-
Jo, to by mě zajímalo. S aktuální hodnotou FSB mám jediný možnosti cca 900, 1020 a pak až asi 1200MHz, což podle mě nemají šanci dát. Ale i tak se mi líběj :)
Akorát si nejsem jistej, jestli do nich mám narvat těch 2.3V a snižovat časování co to jde, nebo spíš snížít napětí a časování nechat navolno s tím, že nebudou topit jak teflonová pánev...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Akorát si nejsem jistej, jestli do nich mám narvat těch 2.3V a snižovat časování co to jde, nebo spíš snížít napětí a časování nechat navolno s tím, že nebudou topit jak teflonová pánev...
Casovani na Intelu neres, dulezitejsi je vysledna frekvence.... ;)
-
Zdravím, mám takový možná jednoduchý dotaz. Mám zatím win Xp a rozhoduji se jestli mam zatím ponechat 2 GB ram A-Data EE nebo si, jelikož mám možnost, dostadit další modul takže dohromady bych poté mel 3GB...časem samozřejmě předpokládám přechod na vistu, ale má to teď smysl? Nebo je výhodnější ponechat 2 GB (2 x 1 GB) s tím že pojedou v dula chanelu?
díky
-
nech jak to je
rozdil mezi 2 a 3GB neni moc a Visty jsou mrdka nejvetsi.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
nech jak to je
rozdil mezi 2 a 3GB neni moc a Visty jsou mrdka nejvetsi.
eheh až tak? asi ju tak ten modul necham asi v šupliku :-) ono by už pak bylo lepší tam prdnout 4 GB aby to jelo v dual, ale budiž uvidím dikec i za Vistu :-D ale snad to tak horký nbude :lol:
-
Visty nám dodávají předinstalovaný na všechny kompy co do práce koupíme. Jednou jsem to zkoušel a znova mi to práh nepřekročí. Dám tomu šanci zase za rok, až budou kompy 2x výkonnější a bude aspoň něco jako ServicePack.
Ale to je ot.
-
Inak mne osobne sa nikdy nepodarilo dostať A-DATA (mam 2 kity po 2x1GB) pamate nad 950 MHZ, ani pri mizernom casovani...neviem preco.
Kazdopadne som sa na to po relatívne krátkom vykašlal a prevádzkujem ich na cc 890 Mhz s časovaním 15-5-5-5 a napájaní 1,9V. Netopia mi a som spokojný:-)
-
mne idu 4x 1 GB na 972 pri 2.1 V stabilne
-
Ja mam tydle ramky 800MHz
Vcera jsem delal test, protoze mi obcas vyskocila BSOD pri velke zatezi a ..
Co myslite, je to na reklamacku nebo je to zpusobene nejakou nekompatibilitou ci nastavenim
Memtest86+ - ( default 5-5-5-18 ) | Memtest86+ - ( 4-4-4-12 T2 - nastaveno dle vyrobce ) | Memtest86 - ( 4-4-4-12 T2 ) | GoldMemory - ( default 5-5-5-18 )
http://img329.imageshack.us/img329/9...1348ny3.th.jpghttp://img134.imageshack.us/img134/2...1351im7.th.jpghttp://img395.imageshack.us/img395/5...1357gz1.th.jpghttp://img510.imageshack.us/img510/6...1352cu7.th.jpg
-
Jake mas napeti pameti? Zkus jim treba trochu pridat...
-
2.0V
Ale je mi divne, ze to ve 2 testech s ruznym casovanim hodilo stejnou chybu
-
Není 2V málo? sice mám 1066 verzi, ale to snad nebude moc rozdíl... POŽADOVÁNO je 2.3.
-
Dle vyrobce (stitku na pametich) 2.0-2.1V
-
Tak skus este 2.1V
Ked blbnu len na 2.0 a na 2.1 pojdu ok tak ti IMHO reklamaciu uznat nemusia
Ked to nepojde ani na 2.1 stabilne tak ti reklamaciu zobrat musia
-
mě osobně 2x 1 giga 800 EE šlapou i na 450/900 ddr vše na default
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
mě osobně 2x 1 giga 800 EE šlapou i na 450/900 ddr vše na default
default - máš na mysli : 450(900) MHz, 12-4-4-cl4 pri 2,0-2,1V ? Alebo ako???
-
asi tohle bude lepší ted koukám dokonce 451 :) ale kolik de do nich V uvidim kde? no ještě du restartnout a mrknu na to v biosu
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
asi tohle bude lepší ted koukám dokonce 451 :) ale kolik de do nich V uvidim kde? no ještě du restartnout a mrknu na to v biosu
nooo, bežíš na 18-5-5-cl5, čo je to pomalšie časovanie. Rozdiel vo výkone medzi týmto časovaním a tým agresívnejším je mizerný (ale je:-) )...No keďže máš Čo sa týka napájania rRAM a jeho zistenia z WIN, tak ja to sledujem v Speedfane - položka VCORE2.
-
Zdravi Vas...
tiez mam tieto pamate (zatial 2x1GB, ale uz mi lezi na stole dalsi 2x1GB kit, pridam ho ale az cez vikend - caka ma trosku vacsia prekopavka kompu...)
Citace:
Původně odeslal
s.skull
alespoň podle everestu tam bylo 2,35V (a ten mi ukazuje dobře...) běžně provozuju na 800 cl4 1,9V...
Prosim, kde v EVERSTe najdem napajanie pamati ??? Mam EVEREST ULTIMATE EDITION v4.20.1170
Citace:
Původně odeslal
Dave . . .
2.0V
Ale je mi divne, ze to ve 2 testech s ruznym casovanim hodilo stejnou chybu
mno mne chodia 4-4-4-12 2T 800MHz na 2,1V... ked som im dal len 2,0V tak boli chyby jaq v memteste tak v ORTHOSe...
Citace:
Původně odeslal
oso
mne idu 4x 1 GB na 972 pri 2.1 V stabilne
prosim a ake mas nastavene casovanie ??? vdaka.
Tak ako som pochopil, kedze mam procak INTEL => lepsie je vyssia frekvenia a nizsie casovanie... TAK ???
Inaq co som si vsimol na tych pamatiach - tie cervene heatspreadery su nalepene na cipoch docela tucnou obojstrannou paskou (neviem, ci sa mi to len zda)... dufam ze je aspom dobre teplovodiva... Skusal tu niekto odlepit tie pliesky ??? Ake pamatove chipy su pod nimi ???
-
Nevite cim to muze byt, ze mi nechteji spustit komp s casovanim 4-4-4-12 T2?
Reklamoval jsem je a dostal jsem nove, cili stare jsem vytahnul a dal tam fungl nove. Stare jsem mel v pohode nastavene na 4-4-4-12 T2, ale ty nove jedou jen na 5-5-5-18.