-
E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
Mam par otazek na lidi znalejsich pomeru..
Kdy si myslite, ze by se tento kousek mohl dostat do CR?
Zkuste aspon odhadnout cenu, realnou v MO jako czc a podobne.
Respektive je nejaka lepsi varianta s ohledem na dobu dodani a v kategorii 45nm CPU?
PS: Vim ze se da skoro vse najit na netu a i jsem par preview videl, pisu sem veci, ktere jsou specificke pro cesky trh, tak prosim omluvte dalsi thread a pokud by vas napadlo lepsi produkt za relativne malo penez, tak klidne postujte :-)
-
Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
Teoreticky by mohl stat kolem 4500 - 5000,-. Doufam ze intel zvladne dodavky a nedopadne to jako v pripade G92 u NVidie.
-
Teoreticky by to tak nejak mohlo byt, na anandtechu ja takova spekulativni tabulka s tim ze E8400 nahrazuje E6750, ktere ted stoji 4,6k (czc) a Intel nove modely vzdy krapet zvyhodnil. Mimoto je na czc jiz nacenen E8200 (4.058,-). Cili ta cena 4.500,- je z tohoto pohledu hodne realna.
-
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
...
nacenen E8200 (4.058,-). Cili ta cena 4.500,- je z tohoto pohledu hodne realna.
Na tom odkazu je cena 4200,-. Ze začátku ta cena 8400 bude podle mě přes 5000, ale spadne to pak na těch 4500. Ze začátku po tom bude velká poptávka a nebude jich tolik skladem, tak si to nechají zaplatit. Ostatně jako vždycky ...
-
Proto sem tu cenu dal do zavorky a uvedl zde, protoze je vice nez jasne ze se bude hybat. Intel uz zacina taktizovat, posunul Yorkfield minimalne o mesic.
-
Ja urcite E8400 planuju, netrpelive cekam. Ze zkusenosti s predchozi generaci E6x50 vim, ze v jednom nejmenovanem Polskem VO se objevi za stejnou cenu, jako ma Intel pri 1000ks - tzn. ty uvadene v tiskovych zpravach apod. Vetsinou se zbozi objevi v ceniku par dni pred oficialnim uvedenim a daji se posilat objednavky.
Problem je fronta a zpocatku male dodavky, realnou dostupnost bych videl az v breznu.
-
No ja bych bral 8500 cena by mela byt taky slusna, a OC neco pod 5 GHz .... :o
Jinak doufam ze vyjdou nejdzl na konci ledna :D:D
-
Citace:
Původně odeslal
Chr0n1c
... a OC neco pod 5 GHz .... :o
...
Tak tohle bude jen za velice specifických podmínek. Dobrý kus křemíku, který jde výborně taktovat většinou bere svoji daň jinde, v nepoměrném zahřívání oproti "mrtvějšímu" kusu. Jestli teda nemáš v garáži nějaký pořádný kompresor. :-P :-D
-
Citace:
Původně odeslal
Chr0n1c
No ja bych bral 8500 cena by mela byt taky slusna, a OC neco pod 5 GHz .... :o
Jinak doufam ze vyjdou nejdzl na konci ledna :D:D
a nebude ti stačit 4ghz chladenie vzduch? tak planujem :D
-
Podle mě jich rozhodně nebude dost. Intel má mám dojem 4 továrny se 45nm linkami, když pominu zmetkovitost kvůli naprosto nové technologii, dělají se tam i serverové CPU. To nemůže stačit, když navíc všichni viděli testy, poptávka bude si myslím podobná jako po 88GT ;)
-
Taky mám v plánu jít do něčeho podobnýho... uvidíme, jak to bude Intel zvládat s výrobou a dodávkama.... :)
-
Citace:
Původně odeslal
Behemot
Podle mě jich rozhodně nebude dost. Intel má mám dojem 4 továrny se 45nm linkami, když pominu zmetkovitost kvůli naprosto nové technologii, dělají se tam i serverové CPU. To nemůže stačit, když navíc všichni viděli testy, poptávka bude si myslím podobná jako po 88GT ;)
S tou zmetkovitostí bych to neviděl nijak bledě. Intel tyhle věci ošetřuje pár let dopředu a nové technologie uvádí na trh s postupem konkurence a vývojem SW, který ty procesory využije. Co se týká poptávky, bude imho daleko větší než u 88GT, protože do pracovních stanic pro grafiky, střihače videa, serverů, ... se dávají trochu jiné grafické karty a vzhledem k náskoku Intelu před Amd se Wolfdalu nebudou štítit ani zapřisáhlí ATináři, kteří nedají dopustit na ATi, ale jejího chlebodárce klidně hodí přes palubu. :-D Obzlášť když funguje X-fire na jakékoli desce s dvěma PCI-E 8X nebo 16X sloty.
Jinak srovnávat Intel a Nvidii mě přijde dost směšné. Nedávno vyšlo hezké srovnání podílu na trhu grafických chipů a hle, vyhrál drtivě Intel. Za ním Nvidia a ATi. A je jasné, co k chipsetům s integrovanou grafikou od Intelu půjde za procesor. Ostatně podobné to bude i u většiny těch ATi a Nvidií. ;-) Je pravda, že oba jsou velcí hráči na daném segmentu trhu, ale dále bych je nijak nesrovnával.
-
Nijak je nesrovnávám, jen tu jednu modelovou situaci. NVIDIA také nalákala na skvělou kartu, ale nestíhá je vyrábět. Totéž Intel. Ten má sice továrny větší, ale také několikanásobně větší poptávku. Samozřejmě, že zmetkovitost také nemusí být nějak moc vysoká, ale při tak malé výrobě vzhledem k poptávce je každé procento hodně. Časem se to zlepší, úpěnlivě předělávají továrny, ale to není hned a skoro bych to viděl, že rozumně dostupné to bude tak v dubnu/květnu možná...NVIDIA také slibuje a beztak to bude v únoru (alespoň za tu slibovanou cenu 5,5 tisíce).
-
Citace:
Původně odeslal
Behemot
Nijak je nesrovnávám, jen tu jednu modelovou situaci. NVIDIA také nalákala na skvělou kartu, ale nestíhá je vyrábět. Totéž Intel. Ten má sice továrny větší, ale také několikanásobně větší poptávku. Samozřejmě, že zmetkovitost také nemusí být nějak moc vysoká, ale při tak malé výrobě vzhledem k poptávce je každé procento hodně. Časem se to zlepší, úpěnlivě předělávají továrny, ale to není hned a skoro bych to viděl, že rozumně dostupné to bude tak v dubnu/květnu možná...NVIDIA také slibuje a beztak to bude v únoru (alespoň za tu slibovanou cenu 5,5 tisíce).
oc forum neni bezny segment trhu a jsou tady jedinci kteri jsi jsou schopni opatrit 88GT kolem 5,6 respektive 88GTS kolem 6800 Kc. Jde jen o trpelivost a par kontaktu, ale rozhodne bych to nenazyval "beznym" trhem. Takze to vidim, ze az ten procak bude jen trochu dostupny, lidi z fora ho tady budou mit, alespon ty kteri jsou nejak zahackovany v prodeji atd..
-
Dovolím si takovou polemiku na téma nových 45nm dualcore CPU.
E8400 bude za 4.500,-. Overclock můžete očekávat pod 4GHz se vzduchem, což je jistě krásné, ale E2160 zvládne (v revizi M2) mnohdy 3.6GHz a stojí 1.700,-.
Zajímalo by mě, jestli se tedy spíše nyní neplatí vývoj (45nm muselo stát finance vykoumat) a později klesne cena na přijatelnější hodnotu. Ovšem, tak je to vždycky, nicméně nyní máte možnost výběru velmi levných 65nm C2D, které OC potenciál nebudou mít o tolik horší (a i kdyby jo, pro ně mluví cena!) a hlavně, jsou zkrátka za hubičku.
Suma sumárum, myslím si, že je hloupost si nyní kupovat 45nm dualcory, protože platíte za exkluzivitu, novinku a vývoj.
P.S.: 45nm vítám, moc se těším na levný quadcore na 45nm, ale koupím si ho až tak za rok, až pěkně zlevní. Teď bych bral cheapo E2160 a na Vánoce upgradoval na 45nm quadcore ;D.
-
1 Příloh-a(y)
Tak bude u mě obrovský upgrade..... vis popis... tak jsem zvědavej :)
EDIT: tak E8200 je v pc a šlape jak má... :) pro ty co nevěří,že ho mám už doma viz příloha :)
Tak 3.2ghz def. V zatím 8hod Orthos stable... až budu mít tohle naprosto stabilní alespoň 12hod Orthos.. tak zkusím o něco víc :) jen tak kolik dá maximálně bez nějakýho drastickýho zvyšovaní Vcore.
-
Pořádně ho osol, VCore aspoň 1.4V a zkoušet zkoušet :) . Jsem fakt zvědav, co v těchle nových CPU je.
-
no uvidime co z nej vymacknes.. zajima me hlavne default napeti a vysledna frekvence pac tu potrebuju co nejvyssi a napeti naopak co nejmensi ;).. zvazuju upgrade ale jeste je nemame ve firme tak nemuzu ani zkouset :(
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
no uvidime co z nej vymacknes.. zajima me hlavne default napeti a vysledna frekvence pac tu potrebuju co nejvyssi a napeti naopak co nejmensi ;).. zvazuju upgrade ale jeste je nemame ve firme tak nemuzu ani zkouset :(
Tak zatím mám přád puštený Orthos na 400x8 (3.2ghz) default napětí... a stále vpohodě nechám to jet do večera ať mám uplnou jistotu,že je to fakt stabilní jinak teplota je pořád kolem 45-47stupnů. Až bude tohle fak 100% stable tak zkusím jestli je stabilní těch 3.6Ghz co jsem zkoušel na začátku a Windows naměhli na default napětí samo :)
-
Citace:
Původně odeslal
JohnXXL
Tak zatím mám přád puštený Orthos na 400x8 (3.2ghz) default napětí... a stále vpohodě nechám to jet do večera ať mám uplnou jistotu,že je to fakt stabilní jinak teplota je pořád kolem 45-47stupnů. Až bude tohle fak 100% stable tak zkusím jestli je stabilní těch 3.6Ghz co jsem zkoušel na začátku a Windows naměhli na default napětí samo :)
no me zajima frekvence tak tech 3400 - 3600MHz na default.. ted co mam v compu E4400 mi da na default 3048MHz a mam tu jeste jeden E6750 kterej da 3200MHz na default ale nebudu si ho nechavat kvuli 150MHz, to ho radsi prodam ;).. takze testuj at vim na cem jsme a jestli to ma smysl menit :).. dik
-
Citace:
Původně odeslal
JohnXXL
Kua ty se s tím sereš jak s panenkou za litr, normálně tam dej rovnou 4Ghz, to musí jet na default :)
-
Moje rec kua.Rovnou bych dal 450x8 pokud to neda pri nejaky zajimavy voltazi tak zklamani...:D
-
Njn to bude testovat 3 dni, doufám, že tu bude mít někdo další E8200 a zkusí aspoň 8*500.
-
OMFG ... Ked ti nabehli win na 3,6GHz tak co neskusis ho dat este vyssie. Ked uz nenabehnu tak ho daj naspat o 1 krok a testuj stabilitu...
-
Citace:
Původně odeslal
nex
Moje rec kua.Rovnou bych dal 450x8 pokud to neda pri nejaky zajimavy voltazi tak zklamani...:D
450x8 (3.6 GHz) dáva na default taky.. a i 3.8Ghz dáva... 4Ghz na default naběhne ale po cca 5min se to restartne... takže tak.... Teď dávám Orhtos na 3.4ghz (425x8 ).Nechám ho jet do večera a pak půjdu zase víc... :)
Jinak 3.2Ghz je 24hod Orthos stabilní... :) jsem spokojený.