Re: nVidia ForceWare 163.67
Podle popisu to vypada, ze tohle by mohlo byt konecne reseni onoho memory bugu u 320MB verzi 8800GTS, uvidime, jestli se na to nekdo podiva.
od unwindera, autora rivatuneru (nelze zatím taktovat přes rivatuner)
Guys, I've got very good news for G80 owners. I've just examined overclocking interfaces of newly released 163.67 drivers and I was really pleased to see that NVIDIA finally added an ability of independent shader clock adjustment. As you probably know, with the past driver families the ForceWare automatically overclocked G80 shader domain synchronicallly with ROP domain using BIOS defined Shader/ROP clock ratio. Starting from 163.67 drivers internal ForceWare overclocking interfaces no longer scale shader domain clock when ROP clock is adjusted and the driver now provides completely independent shader clock adjustment interface. It means that starting from ForceWare 163.67 all overclocking tools like RivaTuner, nTune, PowerStrip or ATITool will adjust ROP clock only.
However, new revisions of these tools supporting new overclocking interfaces will probably allow you to adjust shader clock too. Now I've played with new interfaces and upcoming v2.04 will contain an experimental feature allowing power users to definie custom Shader/ROP ratio via the registry, so RT will clock shader domain together with ROP domain using user defined ratio.
And v2.05 will give you completely independent slider for adjusting shader clock independently of core clock.
Citace:
3DMark06 w/ 163.44 = 12626
3DMark06 w/ 163.67 = 14048
To je docela velky skok :cool:
Taky lidi hlasi zmizeni memory bugu ve FEAR, CoH, Stalker uz taky nekterym neblbne.
3D 2006 163.44 Vs. 163.67
8800GTS 640MB 650/2000/1512 E6600 3,6GHz rozdíl pár bodů (-9) v 3D2006 (zanedbatelné),
F.E.A.R. 1600*1200 2*AA+8*AF nárůst min 3 FPS
Chvili jsem uvazoval, jestli to sem napsat, ale zrejme mi instalaci tohoto driveru zmizel zahadny bug, ktery se mi uz nejakou dobu projevoval v systemu:
cas od casu se mi stalo, ze jsem pri prochazeni adresaru proste "uvazl na mrtvem bode". Otevrene okno prestalo reagovat a obsah slozky se nenacetl, stavalo se mi to i na urovni zobrazeni obsahu rootu, resp. slozky Tento pocitac. Trvalo treba 10 minut, nez se pocitac jakoby probral a obsah slozky zobrazil, ale jakmile se chyba poprve objevila, uz jsem se ji do restartu nezbavil, zacala se pak projevovat vicemene porad. Kdyz jsem se pokusil prazdne okno zavrit, tak se mi shodil a zrestartoval Explorer, a pak to zase chvilinku bezelo. Parkrat to zaslo az tak daleko, ze mi system spadl do BSOD s chybou nvidiackeho driveru.
Nerad bych to zakrikl, ale od instalace teto verze se mi tahle lapalie jeste neobjevila, takze doufam, ze uz je nadobro pryc... ;-)
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Chvili jsem uvazoval, jestli to sem napsat, ale zrejme mi instalaci tohoto driveru zmizel zahadny bug, ktery se mi uz nejakou dobu projevoval v systemu:
cas od casu se mi stalo, ze jsem pri prochazeni adresaru proste "uvazl na mrtvem bode". Otevrene okno prestalo reagovat a obsah slozky se nenacetl, stavalo se mi to i na urovni zobrazeni obsahu rootu, resp. slozky Tento pocitac. Trvalo treba 10 minut, nez se pocitac jakoby probral a obsah slozky zobrazil, ale jakmile se chyba poprve objevila, uz jsem se ji do restartu nezbavil, zacala se pak projevovat vicemene porad. Kdyz jsem se pokusil prazdne okno zavrit, tak se mi shodil a zrestartoval Explorer, a pak to zase chvilinku bezelo. Parkrat to zaslo az tak daleko, ze mi system spadl do BSOD s chybou nvidiackeho driveru.
Nerad bych to zakrikl, ale od instalace teto verze se mi tahle lapalie jeste neobjevila, takze doufam, ze uz je nadobro pryc... ;-)
No neco podobneho se stavalo i me ale brutalneji. Proste nahodne pri otvirani slozek hodil explorer chybu. Zaclo to z niceho nic a myslel jsem ze jsem si nakop okna ,protoze predchozi whql driver jsem mel uz dele nainstalovany a chybu driveru jsem nepredpokladal. Chybovost se jeste k tomu stupnovala. Po teto chybe me zacalo i blbnou prehravani jakychkoli videi kdy jsem se jen koukal do cernoty. Po nainstalovani techto driveru tohle zmizelo ale jen castecne. Kdyz dam Hledat videa tak me po chvili opet explorer hodi chybu. Zajimave ze jen u hledani videi.
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Chvili jsem uvazoval, jestli to sem napsat, ale zrejme mi instalaci tohoto driveru zmizel zahadny bug, ktery se mi uz nejakou dobu projevoval v systemu....
Jaky ovladace si mel predtim?
Citace:
Původně odeslal
husky14
Jaky ovladace si mel predtim?
158.22 - nevzpominam si, jestli to nejak blbnulo i u nich
a potom 162.18 a 163.44, u obou verzi jsem se s tim trapil
Citace:
Původně odeslal
Hladis
No neco podobneho se stavalo i me ale brutalneji. Proste nahodne pri otvirani slozek hodil explorer chybu. Zaclo to z niceho nic a myslel jsem ze jsem si nakop okna ,protoze predchozi whql driver jsem mel uz dele nainstalovany a chybu driveru jsem nepredpokladal. Chybovost se jeste k tomu stupnovala. Po teto chybe me zacalo i blbnou prehravani jakychkoli videi kdy jsem se jen koukal do cernoty. Po nainstalovani techto driveru tohle zmizelo ale jen castecne. Kdyz dam Hledat videa tak me po chvili opet explorer hodi chybu. Zajimave ze jen u hledani videi.
Ano, tech chyb u videi jsem si vsiml taky, naprostou jistotou bylo cokoliv ve formatu wmv. Kazdopadne jsem "rad", ze se to neprojevilo jen u me, protoze bych si uz doopravdy pripadal jako obet sikany ze strany firmy nVidia... ;-)
EDIT: omlouvam se za ten double quote, ale jaksi jsem to cetl odzadu a nenapadlo me to shrnout v jedne odpovedi... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Zilla
158.22 - nevzpominam si, jestli to nejak blbnulo i u nich
a potom 162.18 a 163.44, u obou verzi jsem se s tim trapil
Zajimavy, ja pouzivam modly G-Xtreme 162.18 uz od doby, co se objevily (predtim sem mel i 162.18 WHQL) a zadny problemy tady popsany nemam.... mozna to souvisi s typem VGA (u me 7600GT)....
Citace:
Původně odeslal
husky14
Zajimavy, ja pouzivam modly G-Xtreme 162.18 uz od doby, co se objevily (predtim sem mel i 162.18 WHQL) a zadny problemy tady popsany nemam.... mozna to souvisi s typem VGA (u me 7600GT)....
Rozhodne, predpokladam, ze tohle se tyka jen osmickove rady. Kazdopadne by me opravdu zajimalo, cim tohle muze byt zpusobene...
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Rozhodne, predpokladam, ze tohle se tyka jen osmickove rady. Kazdopadne by me opravdu zajimalo, cim tohle muze byt zpusobene...
Podezreni ze okna jsou v poradku ale vysiluje driver jsem pojal po tom co se to objevilo vice lidem. Spis jsem podezrival ze se nepohodli kodeky a nakoply okna. Poprve se mi chyba projevila prave tim ze mi zacalo blbnout video a nasledoval pad exploreru. Od te doby se to uz tahlo. Ta chyba se neprojevuje lidem masove takze predpokladam ze ji musi spustit kombinace nejakych cinnosti a mam pocit ze v tom ma prsty prave video.
Citace:
Původně odeslal
Hladis
Podezreni ze okna jsou v poradku ale vysiluje driver jsem pojal po tom co se to objevilo vice lidem. Spis jsem podezrival ze se nepohodli kodeky a nakoply okna. Poprve se mi chyba projevila prave tim ze mi zacalo blbnout video a nasledoval pad exploreru. Od te doby se to uz tahlo. Ta chyba se neprojevuje lidem masove takze predpokladam ze ji musi spustit kombinace nejakych cinnosti a mam pocit ze v tom ma prsty prave video.
Naprosto souhlasim, mel jsem dokonale shodne symptomy. Uz jsem kvuli tomu malem reinstalloval OS, zkousel jsem prejit z AHCI modu zpatky na IDE a podobne srandicky. Ale rozhodne to bude neco s videem, jako neznaly laik strelim od boku a placnu neco o akceleraci HD videa, resp. vseobecne akceleraci prehravani videa.
Zajimave je, ze v release notes k posledni verzi je prave napsano o oprave chyby, ktera zpusobovala, ze u HD videi (myslim, ze v PowerDVD, nepamatuji si to presne) se znicehonic zasekl obraz a zvuk jel dal. Treba je/byla ta chyba obecnejsi, nez jak to vypada z toho fixu...
Re: NVIDIA ForceWare 163.67
Musim to zaklepat, ale u mně se to zatím neprojevilo, asi to bude tím, že měním ovladače jen sporadicky za více méně stabilní odzkoušené verze. Zatím poslední co mám 160.03 jsou bez tohoto bugu...na mém pc.
Ja pro zmenu zkousim skoro vsechny verze a na neco podobneho jsem taky nenarazil. Ona to spis bude kominace nekolika veci.
Pokud se ta chyba projevuje ve Vistách, tak je víc informací najdete, když si na fórech vyhledáte "nvlddmkm error", "not responding issue" atd. Projevuje se to různě, jak ve 2D, tak i ve 3D, hlavně na GF8, méně na starších. Některým lidem pomohly už 163.44 (Bioshock drivers), jiným ne. Doporučuju se mrknout na nvnews nebo forums.nvidia.com, kde je pár tisíc postů na toto téma + různé tipy a zkušenosti uživatelů. Projevuje se to jako memory management bug náhodně - někomu ne, někomu ano - ale trochu rozmanitěji - ve 2D, 3D, při videu... někomu zámrzy, někomu blue-screeny.
Citace:
Původně odeslal
no-X
Pokud se ta chyba projevuje ve Vistách, tak je víc informací najdete, když si na fórech vyhledáte "nvlddmkm error", "not responding issue" atd. Projevuje se to různě, jak ve 2D, tak i ve 3D, hlavně na GF8, méně na starších. Některým lidem pomohly už 163.44 (Bioshock drivers), jiným ne. Doporučuju se mrknout na nvnews nebo forums.nvidia.com, kde je pár tisíc postů na toto téma + různé tipy a zkušenosti uživatelů. Projevuje se to jako memory management bug náhodně - někomu ne, někomu ano - ale trochu rozmanitěji - ve 2D, 3D, při videu... někomu zámrzy, někomu blue-screeny.
O tomhle problemu vim, jenze ja mam XPcka a na nich se myslim nemelo neco podobneho projevovat. Nvnews studuji pravidelne, ovsem zatim jsem tam nenasel popis sveho problemu od nekoho, komu by se to delo prave v XPckach... :???:
Tak to je unikát. S takovýmhle problémem v XPéčkách jsem se nesetkal ani v praxi, ani na netu...
Zajimavy srovnani se starsimi ovladaci 100.65, 158.18, 162.22 a 163.44 na ComputerBase
Testovano na Vistach x86 Build 6000 a 8800 GTS (500/1200/800), 640 MB
Hm cili narusty vlastne nula.Cekal jsem sakra lepsi vysledky.Nekdo se vzdy ohanel v porovnani vuci 2900XT ze u NV pouzili stary ovladace,podle tohoto testu to bylo vlastne zcela fuk
Ten test je divny, hodne divny.
Napr. Prey v 1600x1200 ma v jinem testu na slabsim CPU o 20fps vic s AA a AF dokonce skoro o 30fps. V CoH je rozdil v 1600x1200 10fps s AA i AF je rozdil opet skoro 10fps. V Lost Planet jsou ty vysledky uplne mimo, tam to vypada, ze snad do grafu dali jen min. fps, protoze normalne se fps v 1600x1200 pohybuje kolem 45fps a ne kolem 13. To same po zapnuti AA i AF. Stalker opet o dost nizsi fps.
Nevim co se s ComputerBase deje. Nektere benchmarky odpovidaji, nektereji maji o nekolik desitek procent nizsi fps a nektere ukazuji snad i min. fps.
Citace:
Původně odeslal
Zilla
O tomhle problemu vim, jenze ja mam XPcka a na nich se myslim nemelo neco podobneho projevovat. Nvnews studuji pravidelne, ovsem zatim jsem tam nenasel popis sveho problemu od nekoho, komu by se to delo prave v XPckach... :???:
Tak myslim ze problem jsem lokalizoval v jednom videu ktere cely problem zpusobilo. Nevim co je spatne ale vsechny problemy pochazeji od neho. Zkusim se v tom postourat proc se nV driverum tolik nelibi ze mi pohrbi system. S novymi drivery nastane pad exploreru jen kdyz zkusim prave tohle podareny videjko.
Citace:
Původně odeslal
Hladis
Tak myslim ze problem jsem lokalizoval v jednom videu ktere cely problem zpusobilo. Nevim co je spatne ale vsechny problemy pochazeji od neho. Zkusim se v tom postourat proc se nV driverum tolik nelibi ze mi pohrbi system. S novymi drivery nastane pad exploreru jen kdyz zkusim prave tohle podareny videjko.
A podelis se s nama, o co se jedna? Myslim format videa, typ jeho komprese atd... :)
Citace:
Původně odeslal
husky14
A podelis se s nama, o co se jedna? Myslim format videa, typ jeho komprese atd... :)
No nejedna se o zadny "zavadny" obsah :) Jen o jeden hudebni videoklip. Tak myslim ze je to absolutni volovina co to zpusobila a to ze Xvid mel zatrhnutou FourCC support pro Divx. Takze se naslo jedno video kterymu se to nelibilo a ovladaci nV uz vubec ne a zpusobilo takovehle komplikace. Nevim to na 100% jeste to vyzkousim. Na ATI se ale zadne abnormality neobjevili.