jake wide lcd - 21" x 24"
Zdravim, staricke crt uz dosluhuje, takze jsem se odhodlal k prechodu na lcd ... resim ale ted co vzit ... lcd to bude na doma, predevsim filmy, hry, net a programovani ... ty filmy hodlam sledovat i z postele, takze jsem zavrhnul TN panely kvuli spatnym pozorovacim uhlum ... aktualne mam 17" ploche crt a rozhoduju se mezi 21" a 24", konkretne Samsung 215TW a HP l2465 ... puvodne jsem chtel 215tw, ale rozdil v cene je jen 3k a navic spolubydla ma ten 215tw a prijde mi to oproti te 17" jakesi male, takze proto pokukuju po 24" ... tam uz ale zase je problem s velkym rozlisenim, takze si v nativnim nezahraju a navic ten panel nema hdcp, takze fullHD nehrozi ... nikdy jsem na nicem tak velkem nepracoval, takze ani nevim, jestli ta 24" uz neni moc velka ... tady je srovnani velikosti ... http://tvcalculator.com/index.html?e...3b3272d198ea94 ... mate nekdo zkusenosti s temihle dvema panely? Poradte ...
Re: jake wide lcd - 21" x 24"
Pokud je bydla s tim 215TW spokojenej tak bych sel asi do nej...panely od 24" a vys mivaji dost problemy s impulagem, navic to nativni rozliseni je fakt velke...
Citace:
Původně odeslal
falcon
Pokud je bydla s tim 215TW spokojenej tak bych sel asi do nej...panely od 24" a vys mivaji dost problemy s impulagem, navic to nativni rozliseni je fakt velke...
Mno ma ho tyden, takze to je celkem brzo na nejake zkusenosti ... prozatim se mu libi a podobne reakce jsem slysel i od ostatnich majitelu ... co se tyce toho inputlagu, tak na to jsem nepomyslel ... nevis o nejakem testu primo na L2465, kde by tohle testovali? Na shw je lg 24" ktere ma neco kolem 30ms, coz uz je vcelku dost ...
Mě osobně přijde zajímavý tento 24" HP LCD S-PVA pod 15000Kč s DPH
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4000I0000009TZ
viděl jsem ho na vlastní oči a obraz je luxusní, bez nějakých mazání.
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Mno to je prave ma volba pro 24" ... jenze mam strach z toho velkeho rozliseni kvuli hram ... nevim jak dobre/spatne budou vypadat interpolovane hry ... navic nema hdcp, takze hd video nepustim(ve full kvalite), a pak taky kvuli zminovanemu input lagu ... ale zas ta velikost :-)
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Mno to je prave ma volba pro 24" ... jenze mam strach z toho velkeho rozliseni kvuli hram ... nevim jak dobre/spatne budou vypadat interpolovane hry ... navic nema hdcp, takze hd video nepustim(ve full kvalite), a pak taky kvuli zminovanemu input lagu ... ale zas ta velikost :-)
Co se her tyce, zalezi samozrejme na tom, jake hry mas na mysli. Ovsem muzu te ubezpecit, ze na tvoji sestave si nove 3D strilecky na 24" LCD na high detaily nezahrajes ani nahodou.
Input lag je predevsim subjektivni vec, takze never tomu, co se pise na netu, radsi se jdi na dany produkt podivat osobne a poradne si ho vyzkousej... ;-)
No muzes zkusit hrat v polovicnim rozliseni, tam nebude interpolace vubec znat a grafika by mela stihat v pohode - tedy 960x600. Jenze to neni moc standardni rozliseni, tak je otazkou, kde vsude bude fungovat. Na tohle by bylo kupodivu lepsi 30" LCD (tam je polovina 1280x800), mno ale ta cena... :-(
Muzes si pres ovladadace ke graficky (jen nVidia) prepnout na zobrazovani 1:1 a provozovat jakykoliv rozliseni bez ztraty kvality...
Ted teda nevim jestli i potom monitor pocita i s tema (vypnutyma/cernyma) pixelama, kdyby nepocital, zrejme by klesnul i imputlag...ale tyhle informace se desne blbe shanej...
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Co se her tyce, zalezi samozrejme na tom, jake hry mas na mysli. Ovsem muzu te ubezpecit, ze na tvoji sestave si nove 3D strilecky na 24" LCD na high detaily nezahrajes ani nahodou.
Input lag je predevsim subjektivni vec, takze never tomu, co se pise na netu, radsi se jdi na dany produkt podivat osobne a poradne si ho vyzkousej... ;-)
O tech hrach je mi to jasne ... v planu je e2160 a odpovidajici oc + grafika ... to prohlednuti ev.srovnani bude trosku problem ... kdyz kamos v brne v alfe chtel ukazat dva ruzne monitory pro porovnani, tak mu rekli, ze ne ne ... at si jeden vybere a ten mu ukazou
2 MV> To uz me taky napadlo, ale je pravda, ze tohle rozliseni jsem snad v zadne hre jeste nevidel ... zas na druhou stranu jsem ho ani nehledal
2 falcon> To je taky moznost, ale v tom pripade uz by asi bylo lepsi vzit tu 21" a hrat v 1680x1050 s nizsimi detaily
ad HP LP2465: Zrovna se ho chystam kupovat na praci. Input lagem trpely urcite prvni kusy, a to dost vyraznym. Netusim, zda existuji nejake dalsi revize, u kterych by to bylo osetrene. Osobne hry skoro nehraju, takze me tohle vubec netrapi. Zkusim jeste najit odkaz na recenzi, kde input lag merili.
EDIT:
Osobni uzivatelska zkusenost: "...the LP2465 gives about 40-48ms of input lag."
viz http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1123760
Citace:
Původně odeslal
Kankal
ad HP LP2465: Zrovna se ho chystam kupovat na praci. Input lagem trpely urcite prvni kusy, a to dost vyraznym. Netusim, zda existuji nejake dalsi revize, u kterych by to bylo osetrene. Osobne hry skoro nehraju, takze me tohle vubec netrapi. Zkusim jeste najit odkaz na recenzi, kde input lag merili.
EDIT:
Osobni uzivatelska zkusenost: "...the LP2465 gives about 40-48ms of input lag."
viz
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1123760
hmm ... to vypada spatne ... uz 30ms je celkem dost, ale skoro 50 ... kdy mas pls v planu brat tu 24"-ku? Mohl bys na nem zkusit nejakou fps (ut/cs/q4 apod.), jestli to bude moc patrne?
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
hmm ... to vypada spatne ... uz 30ms je celkem dost, ale skoro 50 ... kdy mas pls v planu brat tu 24"-ku? Mohl bys na nem zkusit nejakou fps (ut/cs/q4 apod.), jestli to bude moc patrne?
budu ji brat tento tyden, pripojim ji k notebooku, na kterem fpska asi moc rozumne nerozbehnu. Aktualne bohuzel zadnou fps nevlastnim (ani nenainstalovanou) a mam toho ted fakt moc, abych neco shanel. Pri nejblizsi prilezitosti si zkusim najit chvilku a stahnout nejaky freeware, coz ale muze znamenat treba za mesic ci dyl. Ten monitor je urceny primarne do kanclu, kam hry nechci vubec tahat, ztratil jsem u nich kdysi hodne casu a nechci si to moc pripominat.
Input lag zkusim zmerit jinak - naklonuji displej na notebooku a LP2465, pustim nejakou aplikaci se stopkama a v nejakou chvili to stopnu, cimz zjistim aspon rozdil input lagu oproti internimu displeji notasu... Pripada vam to jako adekvatni metoda? Kdyztak navrhnete jinou.
Citace:
Původně odeslal
Kankal
budu ji brat tento tyden, pripojim ji k notebooku, na kterem fpska asi moc rozumne nerozbehnu. Aktualne bohuzel zadnou fps nevlastnim (ani nenainstalovanou) a mam toho ted fakt moc, abych neco shanel. Pri nejblizsi prilezitosti si zkusim najit chvilku a stahnout nejaky freeware, coz ale muze znamenat treba za mesic ci dyl. Ten monitor je urceny primarne do kanclu, kam hry nechci vubec tahat, ztratil jsem u nich kdysi hodne casu a nechci si to moc pripominat.
takze ted jsem zas pro zmenu na shw nasel info, ze input lagem netrpi hp l2465 vyrobene po prosinci 2006, prip. s fw 1.0.7 ... viz. http://www.svethardware.cz/disc_doc-...00033C027.html ... takze jsem zas tam kde jsem byl ...
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Tohle je spis dobra zprava. V te zminene recenzi, kterou ted uz nemuzu najit, testovali prvni kusy (v lonskem roce), pricemz namerili dost hnusne zpozdeni a vyjadrili nadeji, ze to treba v budoucnu bude lepsi. Uvedena osobni zkusenost je datovana 21.11.2006, takze asi taky jedna z tech prvnich serii...
EDIT: o tom firmwaru pise clovek uz 19. ledna, takze doufam, ze vsechny nove kusy uz budou mit nalezity firmware v sobe...
Citace:
Původně odeslal
Kankal
Tohle je spis dobra zprava. V te zminene recenzi, kterou ted uz nemuzu najit, testovali prvni kusy (v lonskem roce), pricemz namerili dost hnusne zpozdeni a vyjadrili nadeji, ze to treba v budoucnu bude lepsi. Uvedena osobni zkusenost je datovana 21.11.2006, takze asi taky jedna z tech prvnich serii...
jj, ze je to dobra zprava souhlasim ... ale uz ne pro me, protoze pokud by tam ten input lag byl, tak by bylo jasne, ze vemu 215tw ... ted jsem zas na vazkach ... ale asi uprednostnim velikost a pujdu do toho hp ...
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
O tech hrach je mi to jasne ... v planu je e2160 a odpovidajici oc + grafika ... to prohlednuti ev.srovnani bude trosku problem ... kdyz kamos v brne v alfe chtel ukazat dva ruzne monitory pro porovnani, tak mu rekli, ze ne ne ... at si jeden vybere a ten mu ukazou
2 MV> To uz me taky napadlo, ale je pravda, ze tohle rozliseni jsem snad v zadne hre jeste nevidel ... zas na druhou stranu jsem ho ani nehledal
2 falcon> To je taky moznost, ale v tom pripade uz by asi bylo lepsi vzit tu 21" a hrat v 1680x1050 s nizsimi detaily
LP2465 vie zobrazit mensie rozlisenia 1:1 neinterpolovane, da sa to nastavit v menu. Mam to od dnes a je to VELKE :)
Citace:
Původně odeslal
tomaash
LP2465 vie zobrazit mensie rozlisenia 1:1 neinterpolovane, da sa to nastavit v menu. Mam to od dnes a je to VELKE :)
ano, prave prisel, umi 1:1 a ta plocha je fakt obrovska (prechod z 19"). Rozhodne lepsi nez dva monitory.
ehm, tak s vyjadrenim "rozhodne lepsie ako dva monitory" by som sa krotil, pretoze pre velku vacsinu pracovnych cinnosti su dva displeje lepsie ako jeden siroky a donedavna sa dalo za cenu slusnej 24ky kupit 2x20" 1600x1200 co bola vo vysledku aj vacsia plocha ;)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
ehm, tak s vyjadrenim "rozhodne lepsie ako dva monitory" by som sa krotil, pretoze pre velku vacsinu pracovnych cinnosti su dva displeje lepsie ako jeden siroky a donedavna sa dalo za cenu slusnej 24ky kupit 2x20" 1600x1200 co bola vo vysledku aj vacsia plocha ;)
na praci mozna, ale na hry a filmy je lepsi jedna 24" ;-) ... a na dvou monitorech bych se asi nejakou dobu ztracel
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
a na dvou monitorech bych se asi nejakou dobu ztracel
zvykl by sis az priserne rychle .... a je to strasne navykovy
Citace:
Původně odeslal
MadCap
to máš pravdu. Byl jsem líný napsat, že mám noťas, ke kterému můžu připojit jen jeden externí monitor, takže jsem u dvoumonitorových konfigurací limitovaný interním displejem notebooku. Dvěma monitory jsem tedy myslel externí + interní displej. Předchozí kombinace 19" externího LCD +15" LCD notebooku mě docela iritovala a vzhledem k aktuální ceně LP2465 (do 15k) jsem neváhal a vůbec nelituju :) U desktopu bych zvažoval i tvůj návrh, i když mám dojem, že cenově bych asi adekvátní 2 x 20"LCD v současné době nenašel, ale nemám moc přehled o aktuálních cenách 20" LCD ani jejich kvalitě, tak mě kdyžtak oprav....
preto tam je to "donedavna", pretoze par mesiacov/tyzdnov dozadu stala LP2465 tolko ako dve LP2065 :)
Citace:
Původně odeslal
Kankal
ano, prave prisel, umi 1:1 a ta plocha je fakt obrovska (prechod z 19"). Rozhodne lepsi nez dva monitory.
mohl bys pls sdelit sve dojmy z panelu? Hlavne by me zajimal input lag ... jestli nejaky je ... a pak jak je na tom tolik hanene podsviceni ... super by bylo, kdybys to mohl treba vyfotit na nejakem nazornem obrazku ... kdyz budes mit chvilku ;-) ... Diky
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
mohl bys pls sdelit sve dojmy z panelu? Hlavne by me zajimal input lag ... jestli nejaky je ... a pak jak je na tom tolik hanene podsviceni ... super by bylo, kdybys to mohl treba vyfotit na nejakem nazornem obrazku ... kdyz budes mit chvilku ;-) ... Diky
input lag u soucasnych modelu jiz nepredstavuje problem, byl odstranen jednim z firmwaru (viz vyse v tomto threadu). Pokud bys koupil starsi monitor s problematickym input lagem, je tato zavada reklamovatelna, v servisu ti zdarma nahraji novy firmware. Podsviceni mi pripada ok, okem nic zavadneho nepozoruji (ani u jednolitych ploch v jakoukoli denni dobu). Dalsi info viz MadCapuv odkaz, tam se tenhle monitor resi dal, MadCap se ho chysta proklepnout kalibracni sondou.