-
Little oldschool A64 3500+ San Diego
Zaujimalo by ma kde ma zhruba toto jadro hranice, kolko toho zvlada...keby sa mohli majitelia tohto jadra podelit o info...
Bez pridania napetia ide ten moj na 2750 prime stable...Pri zvýsenií napatia na 1,44 ide po 3200 prime stable...Nemam teraz najlepsie chladenie, tak ho uz viac trapit teraz nejdem...Ked doriesim chladenie, pojde napetie vyssie...
ADA3500DAA4BN, CAB1E 0641DPMW
San Diego 512kb L2
-
Re: Little oldschool A64 3500+ San Diego
popravde receno, muzes bejt rad ze ti takto jede :-D.. kdyby to byl Opteron tak by to bylo lepsi ale i tak je to supr vysledek ;).. kde ma limit to netusim ale myslim ze si na nej prave narazil, teda aspon se vzduchovym chlazenim
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
popravde receno, muzes bejt rad ze ti takto jede :-D.. kdyby to byl Opteron tak by to bylo lepsi ale i tak je to supr vysledek ;).. kde ma limit to netusim ale myslim ze si na nej prave narazil, teda aspon se vzduchovym chlazenim
Dufam, ze sa s tym limitom mylis...hehe...chladim to vodou, ale nemam radiator, tak voda je dost hot...
Keby to bolo San Diego s 1MB L2 cache, tak by to bolo uz ozaj fajn...Ale aj takto potesi ta frekvencia...Inac na 300fsb x 11 to stale nabootuje...Tak ked bude poriadny radiator a kopa ladu, skusim kde to ma strop....
-
Sam diego 512kb L2? Neznám. To byly snad všechny Venice ne? Mam za to, že žádnej San Diego s odpojenou půl L2 se nedělal. Jinak ty taky jsou už takhle extrémní, to nedávaj ani Athlony FX.
-
-
Citace:
Původně odeslal
DOC_ZENITH
Sam diego 512kb L2? Neznám. To byly snad všechny Venice ne? Mam za to, že žádnej San Diego s odpojenou půl L2 se nedělal. Jinak ty taky jsou už takhle extrémní, to nedávaj ani Athlony FX.
Aj ja som bol prekvapeny, ked som nejaky cas dozadu cital, asi na xtremesystems, ze boli/su Sand Diego jadra s polovicnou L2 cache...Nevadi, kedze je OC very friendly... :)
-
Citace:
Původně odeslal
svicak
aku mas tcasemax
65 stupnikov.. :) ..thermal power 89W... :/
Edit: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=176187
-
:eek: :o :eek: :o :eek: :o
tak to si stastko do dabla perfektny kus
-
Mozno keby si mal nejaku MB DFI namiesto MSI tak este nejaky ten MHz das pri tom samom VCore...
Na druhu stranu sa kvoli tym par MHz menit isto neoplati, ak si so sucasnou spokojny...
Nech to len slape takto super nadalej.
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Mozno keby si mal nejaku MB DFI namiesto MSI tak este nejaky ten MHz das pri tom samom VCore...
Na druhu stranu sa kvoli tym par MHz menit isto neoplati, ak si so sucasnou spokojny...
Nech to len slape takto super nadalej.
JJ to je pravda...Casom sa hadam pritrafi aj ta doska....Zatial sa moze trosku rozcvicit... :)
-
Wow super CPU a super OC :D Nejake testiky si porobil? (Super Pi atd..) S939 ruluje stale :)
Fakt az nenormalne ako je to San Diego lepsie od Venice v MAX OC. To robi asi ta SOI ne? (alebo ma aj Venice SOI?, uz nevim).
-
Citace:
Původně odeslal
Semik
Wow super CPU a super OC :D Nejake testiky si porobil? (Super Pi atd..) S939 ruluje stale :)
Fakt az nenormalne ako je to San Diego lepsie od Venice v MAX OC. To robi asi ta SOI ne? (alebo ma aj Venice SOI?, uz nevim).
Testiky len tak zbezne...lebo este cakam na poriadne chladenie....Ale SuperPi tak do 28sek..Sandra a pod. celkom slusny rozdiel oproti FXom...Max OC som zatial neskusal..kvoli tomu chladeniu, ale na 300 x 10,5 je to prime stable..
Edit: To Semik...Pozeram, ze slapes na 939sock..V ageme maju teraz tuto seriu...Mozno by si sa mohol obzret po jednom kusanci toho CPU...:)
-
@ mortician :
tosku OT, ale to je super, ze si takto trafil z poslednej serie. Skoda, ze nemam s939 ale s754. Ostatne skusil som nedavno to same, ze kupim nieco z poslednych kusov VENICE cpu a ze to pojde vyssie nez povodny newcastle.
Vysledok je ten, ze som vyhodil kopec prachov za otrasny kus venice, ktory uz na 2.3GHz potrebuje vyse 1.5V. To este aj ten pradavny NC 0.13 je lepsi...tomtu staci o 0.1 V menej nez venicovi pri tej samej frekv.
Kua, niekto ma proste stastie a niekto iny ma smolu :-)
PS : Nech len sluzi !
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
@ mortician :
tosku OT, ale to je super, ze si takto trafil z poslednej serie. Skoda, ze nemam s939 ale s754. Ostatne skusil som nedavno to same, ze kupim nieco z poslednych kusov VENICE cpu a ze to pojde vyssie nez povodny newcastle.
Vysledok je ten, ze som vyhodil kopec prachov za otrasny kus venice, ktory uz na 2.3GHz potrebuje vyse 1.5V. To este aj ten pradavny NC 0.13 je lepsi...tomtu staci o 0.1 V menej nez venicovi pri tej samej frekv.
Kua, niekto ma proste stastie a niekto iny ma smolu :-)
PS : Nech len sluzi !
njn, treba mat stastie...to je fakt...Ale za tych 1700.- to velky risk nebol... :)
Venice, ktory som mal pred tym naozaj potreboval okolo tych 1,5V aby vobec preliezol cez 2300MHz...Tento kusok si to ale vynahradil tym, ze na nizsej voltazi pecie ako cert...Takze to ozaj chce kus viac chladit...Ale ako dan z tych troch GHz to asi prezijem.. :)
-
Mam pocit, ze je tento typ (3500+ SanDiego, 1024KB, 2,0GHz potencialni OC king jednojadrovych AMD procesoru. Kdesi na webu jsem videl manika, ktery ho jede na 3600MHz :o A u techto jader je cislovani asi tohle?
3500+ (2,0GHz)
3700+ (2,2GHz)
4000+ (2,4GHz)
-
Citace:
Původně odeslal
Halen
Mam pocit, ze je tento typ (3500+ SanDiego, 1024KB, 2,0GHz potencialni OC king jednojadrovych AMD procesoru. Kdesi na webu jsem videl manika, ktery ho jede na 3600MHz :o A u techto jader je cislovani asi tohle?
3500+ (2,0GHz)
3700+ (2,2GHz)
4000+ (2,4GHz)
JJ, to je cislovanie u jadier s 1MB L2 cache, u toho co mam ja je to klasika ako u ostatnych jadier s 512kB L2...Cize default je 2200MHz...A asi naozaj plati, ze jadra San Diego, nezalezi ci s 1MB, alebo 512kB L2 cache, su z pomedzi vsetkych najviac OC friendly...
Na ilustraciu....: http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=126970
-
Nenasiel by sa nejaky link na obchod, kde maju tieto CPU ?
Pozeral som na alze aj CC a su tam len venice. dik
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Nenasiel by sa nejaky link na obchod, kde maju tieto CPU ?
Pozeral som na alze aj CC a su tam len venice. dik
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9594418
-
V čem se to teda liší od Venice 3500+?
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
V čem se to teda liší od Venice 3500+?
hlavne jadrem DH8-E3/6 u venice s SH8-E4 u tohodle, pravdepodobne i zamcenou ci nefunkcni casti cache
jinak da se tohle sehnat nekde v CR? resp. byl by to nekdo ochoten koupit pripadne v tom agemu a poslat?
-
no pekne: ja som pred mesiacom v ageme kupil 3500+ a je to nejaky zaprdeny ClawHammer a max mam 2717MHz.
http://213.215.107.72/fotoalbumy/024...b18e523d92.jpg
-
@Rácz : pekne, dobra smola :mad: (to vyzera ako by nejaky agemak upgradoval :p )
Mno ten Agem je pekna loteria, zajtra maju dostat nove kusky co zase znamena velku neznamu ??? Co to bude teraz..ak dakdo kupuje napiste :)
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
hlavne jadrem DH8-E3/6 u venice s SH8-E4 u tohodle, pravdepodobne i zamcenou ci nefunkcni casti cache
jinak da se tohle sehnat nekde v CR? resp. byl by to nekdo ochoten koupit pripadne v tom agemu a poslat?
Ked zistim ake jadro maju teraz...nieje problem...mozem ti ho kupit a poslat... :) Ale fakt sa treba najprv uistit, ze to bude SD...Ozaj by sa neoplatil nejaky necakany downgrade ak by to mal byt priemerne taktovatelny Venice...
To Rácz: Nebral by som ten tvoj kusok az tak tragicky, ked si spomeniem, ze par tyzdnov dozadu som tam kupil Venice a 2700 uz bolo nad jeho moznosti...Teraz mas sancu vymenit ho za to SD, ak ich budu mat...
-
Citace:
Původně odeslal
Semik
@Rácz : pekne, dobra smola :mad: (to vyzera ako by nejaky agemak upgradoval :p )
Mno ten Agem je pekna loteria, zajtra maju dostat nove kusky co zase znamena velku neznamu ??? Co to bude teraz..ak dakdo kupuje napiste :)
Takze dnes 16.03. kupeny 1ks: ADA3500ADAA4BN-CAB1E. Urcite to bude San Diego/512. Druhy kus detto, reklamacka z prvej varky (pri @ 4400+ bol nestabilny ;-) ). Este nebol cas testnut, urcite dam vediet.
-
Citace:
Původně odeslal
Semik
aaaale, pouzivam to na 2640 a je to parada. som spokojny. cooler mi ide na 70 percent a je ticho. mozno sa podari viac ked si postavam "vodu".