Zdravíčko, nevíte nějakej dobrej typ na notebook mezi 70-80 tisíc? Notebook musí být nadupanej ve všech směrech :confused:
Printable View
Zdravíčko, nevíte nějakej dobrej typ na notebook mezi 70-80 tisíc? Notebook musí být nadupanej ve všech směrech :confused:
Nadupanej ve vsech smerech? Takze 20" LCD nebo nadupany muze byt taky 14" LCD. Podle tohohle pozadavku ti asi tezko nekdo poradi.
Opatři si Dell XPS1710 s T7600G a budeš mít aktuálně "nejnadupanější" notes vůbec.
A chceš jistě ntb či tablet pc? Já osobně bych doporučil něco od Dellu, sám jsem spokojen (ač mám low-end).
Pche, najít špatnej notebook za 70-80kkč, to je teprv výzva :)
Co do výkonnosti je největší rozdíl v tom, že XPS1710 je aktuálně jediný notebook na světě, do kterého je možné objednat speciální edici Meromu T7600G a v případě "potřeby" jet místo 2.33 až na 3.2 GHz ... (tenhle notes je např. schopný dát v 3DM2005 ~11500 a v 3DM2006 ~6500 :o )
:lol: (pravdu díš)
Cena venku je asi od 2500-3500 dolaru, takze z venku by se rozhodne vesel. Zde v CR se myslim oficialne ani neda koupit ikdyz pro corporate myslim moznost je.
Na prenaseni to zrovna moc neni, ale jinak je to skutecne delo, srovnatelne asi jen se specielnimi "hernimi" notebooky od firem jako Alienware, Sager, Cleevo atd.
Nicmene osobne bych opet zvolil Dell :) , myslim, ze XPS1710 jen tak neco neprekvapi :)
Hehe, za 80kkc se uz skutecne spatne hleda "blbej" notebook, jen mi to pripomina doby, kdy tech 80kkc byla cena skoro beznyho treba Omnibooku od HP respektive vsech notebooku urovne PIII a cca. 600MHz. A co se pamatuju, tak myslim prvni Tecra se dala zakoupit za peknych asi 190kkc, v te dobe cena pekneho domku i se zahradkou :mweheh:
Mimochodem teď sem si to zkoušel a Dell M90 za 70-80kkč rozhodně moc "nadupanej" notebook není.
To si takhle se základní cenou 64kkč nadupete displej na WUXGA (+3500kč), RAMku na 2GB +6000kč) a CPU už si rozhodně moc nenadupete, o dalších věcech ani nemluvě (mimochodem v základní ceně není DVD-RW ehm ehm).
Je třeba uvažovat trochu reálně ...
To mas sice zcasti pravdu, ale jak je tu psano uz xkrat v diskuzich, zrovna Dell je pro nakup specifickej, jelikoz ceny na webu pro koncove zakazniky jsou radove + 30 i vice procent, nez corporate, v konfiguratoru jsou sileny ceny pro urcity komponenty jako treba prave RAMky, (tedy si ho nakonfiguruju s jednim modulem a druhy si holt treba dokoupim), DVD/CDRW combo je u Dellu "doporuceno" prakticky pro vsechny sestavy atd atd.
A hlavne nezapominej na to, ze u mobile workstation jako je zrovna M90 platis predevsim za maximalni kvalitu zpracovani a pouzity materialy a soucastky (jak je tu taky xkart opakovano).
Tedy pokud si z vysledne ceny v konfiguratoru odectes 30%, a preneses se pres "doporuceni" komba, drahe pameti a dalsi veci, co se ti nelibi, pak vysledek neni nejhorsi :)
Respektive notebooky Dell jsou pro specifickou skupinu lidi, jejich design a cela politika prodeje a konfigurace je jina, nez u jinych znacek, (zvlast vyssich rad).
A budto se s tim szijes a nebo se podivas po necem jinem, to je proste vyber :)
Ale pokud extra vykon za relativne prijatelne penize, pak skutecne XPS1710 vyhovuje, treba zpracovani Alienware ci Clevo myslim nebude tak dobry.
Všem velice děkuji za odpovědi. Moc jste mi pomohli, nicméně ten XPS1710 se asi opravdu v CZ sehnat nedá.
Co si myslíte o tomto? http://www.computershop.cz/eshop/def...rw-bt-wl-wxpp-
Ta grafika moc výkonná není (FireGL V5200 - odvozená z X1600 řady). Měl by sis také rozmyslet velikost, za tyhle penize už se nabizí slušné 17" notebooky. Pořád ještě máš možnost vzít ten Dell Precision M90 v jakés takés konfiguraci buď s Quadro FX 1500M (~7900GS) nebo FX 2500M (~7900GTX). Zkusil jsem ruční konfigurátor a toto vychází jářku na 73 tisíc:
- C2D T7200 (2GHz, 4MB)
- FX 1500M
- 2GB DDR2
- 17" WUXGA (1920x1200)
to teda radeji toto...
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44152
i kdyz nechce se mi verit ze by za to nekdo vyhodil penize... nikdy pozitek z hrani nebo tvorby grafiky na NTB nebude jako na velkem PC. Pokud cestuju a pracuju daji se sehnat dobre NTB za 20-30k a zbytek bych investoval do nabiteho stolniho PC
co te vede mit NTB ktery ti za rok zestarne a na kterem si uz dnes nezahrajes nejnovejsi hry?
dale bych hledal neco takoveho:
http://www.laptoplogic.com/laptops/i...rom=&price_to=
ale jeste spis bych hledal original: tim jest Alienwear
http://pretaktovani.cz/text/m5790.asp
edit: a tady si ho muzes objednat...
http://alienware.cz/product_pages/no...l_default.aspx
Tady se hážou takový věci "Quadro", "FireGL" ... "na tom si nejnovější hry nezahraješ" a další náhodný výroky, přestože Scorp ještě stále ani nesdělil, k čemu ten notebook vlastně potřebuje. Zajímavé.
Fakt by mě zajímalo, jestli by sis Alienware koupil za svoje peníze. Nakonec proč si nepřiplatit 20-30% za žábry na víku a jako bonus získat mj. nulový lokální service support, že ... (to už vůbec nekomentuji fakt, že vyhypovaný malosériový výrobce rozhodně není lepší než velkosériový výrobce s pořádným vývojem a vlastními komponentami)
Co myslíš tím "šasi"? XPS1710 a Alienwary mají jak rozdílná pouzdra, tak rozdílné komponenty.