Windows XP Profesional - SP3
Dobrý den.
Tak, Vista je už "nějaký ten pátek venku, vesele se prodává a tak se ptám, kdy hodlá MS vypustit ten sp3 pro Windows XP??!!
Na jejich stránkách po tom není ani hlášky!? Sem zvědavej co bude nového (třeba prostředí :-) ) A podle toho bych přešel na Visty :-)
1 Příloh-a(y)
Re: MS Windows XP Profesional sp3
http://www.microsoft.com/windows/lif...vicepacks.mspx = zbytecne spekulovat, co tam muze ci nemuze byt. Nove prostredi pochybuji. Proc myslis, ze by se s tim M$ pizlal, kdyz ted ma daleko vetsi starosti s Vistami?
Btw. sry nemohl jsem si odpustit :D
Service Pack 3 for XP
Citace:
Microsoft seems to be going beta crazy for Windows at the moment with its small scale beta releases of Service Pack 3 for Windows XP. While rumors persist that both betas have already been leaked to the Internet, it is obvious that Microsoft is accelerating the process of getting both of these Service Packs out the door.
As for Service Pack 3 for Windows XP, this is the first that we have heard about it since Microsoft announced some time ago that it was in the pipeline. What we know at this time is that it is said to contain fixes for over 900 reported problems.
Many of these 900 fixes, however, have been resolved in post SP2 hotfixes and such, so it isn’t all “new.” The new Service Pack is said to weigh in at around 350MB. As for new features, we have not heard any whispers of anything new to be included with Service Pack 3, but that could change as we get closer to its release.
http://www.fudzilla.com/index.php?op...=2359&Itemid=1
Citace:
Původně odeslal
jedik
Tak ten SP3 je >:}
Re: Windows XP Profesional - SP3
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Dobrý den.
Tak, Vista je už "nějaký ten pátek venku, vesele se prodává a tak se ptám, kdy hodlá MS vypustit ten sp3 pro Windows XP??!!
Na jejich stránkách po tom není ani hlášky!? Sem zvědavej co bude nového (třeba prostředí :-) ) A podle toho bych přešel na Visty :-)
Mno já jsem zase slyšel že XP-SP3 měl vyjít v březnu letošního roku - jenže to měli zároveň vydat i Visty a teď co:
Vista (neodzkoušená, nová, holá, s chybama, atd..)
winXP se 3. SP (bomba doladěna většina posledních chyb, stabilní, odzkoušená)
(samozřejmě berte to s nadhledem pořád to jsou wokna)
No každopádně Vista by měla konkurenta z vlastních řad - tak se prostě M$ rozhodl SP pozdržet nejméně o rok....
Toto jsem zaslech - jestli to je pravda či ne - nevím, ale jako vysvětlení se mi to docela zamlouvá
no SP3 uz udajne leaknula ven :) a je na urcitejch mistech "volne" ke stazeni
http://i12.tinypic.com/66tvsx2.jpg
http://i12.tinypic.com/5309zt3.jpg
Citace:
Původně odeslal
basik
no SP3 uz udajne leaknula ven :) a je na urcitejch mistech "volne" ke stazeni
A nie su k tomu nejake release notes co v setko ma opravovat/upravovat?
Citace:
Původně odeslal
tomase
A nie su k tomu nejake release notes co v setko ma opravovat/upravovat?
nic konkretniho ... a kdyz uz, tak vetsinou seznam hotfixu :)
Verze 3180 je prebeta, takže se není třeba vzrušovat :)
Service Pack 3 for XP available to Beta Testers
Citace:
Word has just reached us that the long awaited Service Pack 3 for Windows XP has been made available for download by Microsoft to Beta Testers.
Coming in at 1,037.24MB this will make it one of the largest Service Packs that Microsoft has ever released. The size of Service Pack 3 will most likely present some problems for IT organizations that may find it time consuming and very difficult to deploy a Service Pack of this size.
The biggest goal of Service Pack 3 will to incorporate the vast amount of patches and security updates that have been released since Service Pack 2. These days a fresh XP Service Pack 2 install can take as much as 250MB and three reboots to download all of the patches and security updates necessary to fully patch and update a system.
Fudzilla
zajímavé,takže sp3 bude obsahovat všechny předchozí vylepšení bezpečnosti, že jich je dost :) pro toho kdo pravidelně aktualizuje tedy vcelku zbytečnost ???
Citace:
Původně odeslal
JERROME
zajímavé,takže sp3 bude obsahovat všechny předchozí vylepšení bezpečnosti, že jich je dost :) pro toho kdo pravidelně aktualizuje tedy vcelku zbytečnost ???
Ano s tím souhlasím, ale zase SP3 bude dobrý pro toho, kdo bude Widle instalovat buď jako nové, nebo po pádu systému. Což je bohužel hodně časté :D
Už teď, když instaluju systém (XP SP2 Prof), tak ten potom stáhne cca 300Mb aktualizací a i když mám net 1Mb/s tak to dost trvá a obtěžuje! A ne jen časem! Si vem, že Widle po těchto aktualizacích mají cca 2.5Gb!! A aby jsi to "stáhl" na rozumnou velikost (cca 1.5Gb) tak pak musíš smazat vše ve složce Download kam se to vše stahuje a pak ješte promazat samotné Widle od záloh aktualizací! Je to šílená otrava!!!
Tak šup sem s SP3!!
Tak vidím, že je pořád nejlepší řešení mít instalačku "na míru" v nLitu a stahovat si jen aktualizace, které chci (=přináší mi užitek). V mém případě jsem si před rokem a něco spáchal z původních OEM XPH SP1 systém, který na disku má cca 650 MB - a to už to obsahuje SP2, potřebné bezpečnostní aktualizace i patch na Windows Media, naopak nejotravnější a nikdy nepoužívané věci jsem ze systému odstranil.
Víc nepotřebuju, ani nevidím smysl ve stahování všech aktualizací (mimo těch, které potřebuji, naopak často dávám uživatelům pryč aktualizace, které jim jen působily problémy). Nehledě na WGA, potenciální rizika a otravnost autoupdateru. :-)
nedalo mi to a vyzkoušel jsem co uvidim při vlastnostech mych sp2 prof +wmp 11
a docela zírám teda windows je jak rakovina jen bují a buji
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Ano s tím souhlasím, ale zase SP3 bude dobrý pro toho, kdo bude Widle instalovat buď jako nové, nebo po pádu systému. Což je bohužel hodně časté :D
Už teď, když instaluju systém (XP SP2 Prof), tak ten potom stáhne cca 300Mb aktualizací a i když mám net 1Mb/s tak to dost trvá a obtěžuje! A ne jen časem! Si vem, že Widle po těchto aktualizacích mají cca 2.5Gb!! A aby jsi to "stáhl" na rozumnou velikost (cca 1.5Gb) tak pak musíš smazat vše ve složce Download kam se to vše stahuje a pak ješte promazat samotné Widle od záloh aktualizací! Je to šílená otrava!!!
Tak šup sem s SP3!!
Coze? Tech 2.5GB beres odkud? Mam tady novou instalaci XP PRO a ma 1.1GB. Aktualizaci je skoro presne 60 nebo 80MB v zavislosti na pritomnosti .NET baliku a podobne. Fakt nechapu, kde ty cisla beres.
Edit: at nezeru, Office 2003 si stahne dalsich cca 100MB aktualizaci.
IMHO nepromazal složku TEMP atd. :-)
1 Příloh-a(y)
Hmmm :?:
Widle jsou mesic stary a TEMP je samozrejme prazdnej
Citace:
Původně odeslal
wong
Hmmm :?:
Widle jsou mesic stary a TEMP je samozrejme prazdnej
O Temp nejde, ale o adresar Windows, kolko tam toho je, ja mam v praci 2,57 GB a mam tam kopec zaloh updatov.
http://thumbnails.imajr.com/adresar_339908.jpg
no samozřejmě - jedná se o ty zmiňované zálohy po updatech, já jsem teď reinstaloval WinXP SP2 a komplet aktualizoval a těch unInstallů je tam jako máku (přesnou velikost nevím, jsem v práci)... každopádně moje zkušenost z nedávné doby mi velí jen si to tam pěkně nechat.
A propos, komu vadí nějakých 2,5GB, když HDD jsou táááák levné:D
Me to nijak netrapi, jenom jsem dal dalsi priklad ze to je mozne.
PS: notebooky jeste nemaji bezne 500GB harddisky :-D
Citace:
Původně odeslal
daggy
Nevim kolikrát jsi odinstalovával nejaký update....
Předpokládám že ani jednou, a nebo pokud ano, tak pár dní po její instalaci...
Prostě chci tím říct, že tyhle soubory jsou k ničemu - klidně je smaž...
Tedy pokud jsi s aktuálním systémem spokojen a nehodláš nejakou z aktualizaci odinstalovavat...
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Coze? Tech 2.5GB beres odkud? Mam tady novou instalaci XP PRO a ma 1.1GB. Aktualizaci je skoro presne 60 nebo 80MB v zavislosti na pritomnosti .NET baliku a podobne. Fakt nechapu, kde ty cisla beres.
Edit: at nezeru, Office 2003 si stahne dalsich cca 100MB aktualizaci.
No ono taky dost záleží na tom, kdo má a kdo né LEGÁLNÍ WIDLE VÍŠ!!!
Pak se nediv že máš tak málo aktualizací :D
Stahuji si vsechny potrebne zaplaty po SP2, abych je pak mohl pouzit v nLite. Celkem toho mam 202 MB ve 130 souborech.
Spíše bych řekl, že záleží na tom, zda si uživatel nechá stahovat všechno, nebo si vybírá...
Osobně bych neměl nejlepší pocit z toho, že se mi automaticky stahuje něco, co MS servíruje...
Ani v linuxu netahám bezhlavě všechno, co se mi ukáže, jen se podívám a vyberu si, co chci (totéž tam platí u programů)...
Ten predchadzajuci screen bol z prace, dnes som len tak pozrel na velkost mojho windows adresara a ma sokujucich 2,25 GB!!! Je to relativne cerstva instalacia bez aktualizacii (len asi 5 najnutnejsich, zvysne neinstalujem, odpaja sa mi nahodne po ich instalacii modem). Nemam predstavu co tam zabera tolko miesta? :?: