-
jaky sata disk? duraz na cenu a ticho
shanim sata disk, ktery by se co nejvice blizil mym pozadavkum:
- levny (max 1600 kc)
- tichy
- chladny
- s aam
- bez "dychaci diry" (abych ho mohl pripadne strcit do silentmaxxu)
kandidati:
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=54646
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=59644 (tenhle se mi zamlouva nejvic)
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=54647
pokud ma nekdo s nekterym z techto disku zkusenosti, necht se ozve :)
-
Re: jaky sata disk? duraz na cenu a ticho
Ten 160GB Samsung mam doma v PC. V levnem EC kejsu dost vibruje. AAM jsem jeste nezapinal, pri seeku je to hodne slysitelne.
K tem otvorum pro vyrovnani tlaku - ty vis o nejakem disku a technologii ktery by se bez toho obesel ? Ja jsem vsechny disky narval do vodniho bloku, obalil penou a cele utesnil a disk to prezil bez uhony, takze bych se toho zas tak nebal - tak dokonale ti to imho ten disk neutesni, aby se tam nemohl vyrovnat tlak.
-
WD1600AAJS, je to jednoplotna, supertichý a studený, Silentmaxx možná nebudeš ani potřebovat ... Review: http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2920
Ten otvor vůbec neřeš, ničemu to nevadí - to bys ho musel zcela zakrýt (např. přelepit).
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Ten 160GB Samsung mam doma v PC. V levnem EC kejsu dost vibruje. AAM jsem jeste nezapinal, pri seeku je to hodne slysitelne.
disk by sel do coolermaster elite 330 a kdyby se mi zdal hlucny, tak mam prave pripraveny silentmaxx
Citace:
Původně odeslal
PetrT
K tem otvorum pro vyrovnani tlaku - ty vis o nejakem disku a technologii ktery by se bez toho obesel ? Ja jsem vsechny disky narval do vodniho bloku, obalil penou a cele utesnil a disk to prezil bez uhony, takze bych se toho zas tak nebal - tak dokonale ti to imho ten disk neutesni, aby se tam nemohl vyrovnat tlak.
no takhle, nejdriv sem chtel pouzit puvodni disk (ST340014A), ale vsiml sem si, ze se v manualu pise o breathing hole a ze se nema zakryvat atd., takze sem zacal pokukovat po jinem a treba to wdcko ji nema a jestli ji ma, tak to vyrobce nijak nezduraznuje :D
Citace:
Původně odeslal
jan555
taky je to muj favorit :) ... jeste premyslim o tom jednoplotnovem samsungu, protoze je o neco levnejsi, ale tady by se asi nevyplatilo skudlit za kazdou cenu
Citace:
Původně odeslal
jan555
Ten otvor vůbec neřeš, ničemu to nevadí - to bys ho musel zcela zakrýt (např. přelepit).
uz nevim kde (asi nekde na shw nebo pct), ale cetl sem, ze do silentmaxxu by se prave nemely davat disky s tim otvorem, protoze se zakryva takovym tim "penovym" obdelnikem
-
Samsung SpinPoint T HD160HJ by taky mohl byt celkem OK, 160GB, jedna plotna, otazka je ale jak na tom bude s vibracema :|
-
nakonec sem vzal toho westerna, ale bohuzel me docela zklamal... piska/svisti stejne jako seagate :(
nebo ze bych dostal vadny kousek? jinak vypada ok...
-
Citace:
Původně odeslal
Opty
nakonec sem vzal toho westerna, ale bohuzel me docela zklamal... piska/svisti stejne jako seagate :(
Mal som toho westerna tyzden v kompe a nicim ma neprekvapil....je to western....
Vymenil som ho za toho samsunga a som ovela spokojnejsi...;)
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
Mal som toho westerna tyzden v kompe a nicim ma neprekvapil....je to western....
Vymenil som ho za toho samsunga a som ovela spokojnejsi...;)
v cem?
-
Citace:
Původně odeslal
Opty
To mluvíš o ložiscích?
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
To mluvíš o ložiscích?
nejsem si jisty, co presne ten zvuk vydava, mohl bych ho zkusit nahrat...
-
No, spíš by mě zajímalo, jestli to slyšíš z casu ... (nebo dokonce ze silentmaxxu)
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
No, spíš by mě zajímalo, jestli to slyšíš z casu ... (nebo dokonce ze silentmaxxu)
dneska uz to asi nezkusim, ale mam pocit, ze kdyz sem to pc mel zakrytovane, tak to bylo mirne slyset
kazdopadne disk mam zatim "na plechu", silentmaxx sem jeste nezkousel
EDIT: zapomnel sem dodat, ze case je vpredu perforovana
-
Citace:
Původně odeslal
Opty
v cem?
Je chladnejsi a nepisti ako western...Mam iba ventilator v zdroji, takze disk je najhlucnejsim komponentom v pc. ked samo prave nepracuje dvd mechanika :)..preto som celkom pocitil rozdiel...
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
Je chladnejsi a nepisti ako western...Mam iba ventilator v zdroji, takze disk je najhlucnejsim komponentom v pc. ked samo prave nepracuje dvd mechanika :)..preto som celkom pocitil rozdiel...
chladnejsi... ale o kolik :D
nepisti jako western asi neznamena, ze nepisti vubec, co... ja sem toho sveho nakonec vrzl do silentmaxxu a zatim ho neslysim... samozrejme, ze bych byl rad, kdybych ho neslysel i kdyby byl venku, ale mam pocit, ze neexistuje disk, u ktereho bych neslysel pisteni...
dobre, dejme tomu, ze je lepsi, jenze ty mas HJ a u nas v shopu maji jen JJ :( ... mam dilema, sakra... :confused:
EDIT: btw jak si porovnaval, ktery disk pisti mene? nerad bych shanel samsunga a pak zjistil, ze je to stejne, ne-li horsi
-
ber samsunga 320gb sata2 16mb cache,mám ho doma mesiac a som s ním max. spokojenej.motorček ticho,seek je troška počuť ale to je nič,teplota 30st
-
tento?
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=60594
mne jde hlavne o piskani... hluboke tony nevadi, ale z piskani mam bolehlav :lol:
-
Citace:
Původně odeslal
Opty
Samsungy SATA mam dva,zadne piskani,jen hluboke tony,uz nikdy vice Seagate,Western....
-
Citace:
Původně odeslal
paolo_
Samsungy SATA mam dva,zadne piskani,jen hluboke tony,uz nikdy vice Seagate,Western....
jake? a mas je na plechu nebo v siletnmaxxu nebo jinak?
-
Citace:
Původně odeslal
Opty
jake? a mas je na plechu nebo v siletnmaxxu nebo jinak?
160GB SATA1 a 250GBSata2 teď si budu kupovat 320GB 16MB,uvidím jakej bude,ale pískat by neměl,mám je na plechu,starý disky proti nim pískaj děsně...
-
vzhledem k tomu, ze uz sem ten disk potreboval, tak sem si zatim nechal toho westerna... sice piska, ale pokud ho mam v silentmaxxu a v zavrene bedne, tak ho zatim neslysim (teda pokud nedam ucho primo k bedne)
-
takze westerna sem nakonec vratil a sehnal samsunga hd160hj
temer nepiska (je to na hranici slysitelnosti), takze v tomhle sem si podstatne polepsil, bohuzel docela vibruje (i v idle), takze opet premyslim o vraceni nebo o reklamaci, protoze kolega mortician ma ten samy a pry mu lehce vibruje jen pri seeku :(
v silentmaxxu piska a tez vibruje (sice mene, ale vibruje), kdyz ho mam na plechu, tak "huci" cela skrin a jedine na molitanu je ok, ale kdyz si na nej sahnu, tak porad citim pomerne znatelne vibrace (v idle)... tak nevim :confused:
-
Nevím, proč mám neodbytný dojem, že by sis měl koupit jiný case ... Jinak si neumím vysvětlit, že já neslyším v idle dvě pětistovky v casu, který mám 40 cm od hlavy, VŮBEC.
-
asi ti ty petistovky nevibruji tak jako ten muj samsung :(
a taky je mozne, ze toho slysim vic nez ty :wink:
uz sem z toho docela zoufalej :( ... v nejhorsim pripade bych ho mel na molitanu, to je zatim to nejtizsi reseni a v absolutnim meritku je disk v tomto stavu pomerne tichy... do noveho casu se mi vubec nechce, to uz by mi asi fakt hrablo... navic case prece nemuze za to, ze ten disk tak vibruje
-
zda sa, ze vsetky nove samsungy maju problemy s vibraciami ... ja mam ten isty disk co ma jan555 (wd5000yr) v silentmaxxxe a nemam problem (myslim ze aj bez neho by sa s tym dalo zit)
-
podle me zalezi na kousku...
btw yr != ys, ale to je detail :)