-
Jaký nejméně zatěžující firewall pro windows XP?
Jde me především o co nejmenší pamětovou náročnost a aby nezpomaloval sít, jako to dělá třeba kerio firewall. O bezpečnost jako takovou mi ani moc nejde, protože jsem za linuxovym firewallem, jde mi jen o firewall na LAN proti virům a pod. Zkoušel jsem nvidia network suit, ale to je jedna velká tragedie. Můžete sem prosáím postnout, kolik pamšti žerou vaše firewally a jaké s nima máte zkušenosti? díky
-
Re: Jaký nejméně zatěžující firewall pro windows XP?
Sygate Personal Firewall - po nejake dobe 12MB/18MB (fyzicka/virtualni)
Zkusenosti jen dobre. Maximalne nastavitelny. Nepocituji vubec jeho pritomnost.
-
wipfw (paketový filtr, nemá aplikační fw)
podle správce úloh: ipfw.exe - 2880kB
zkušenosti veskrze dobré
-
Diky za info, vypada to dost zajimave. Je to ale predpokladam nejaky standardni firewall z *BSD, kteremu moc nerozumim, znam leda linuxova iptables. Je defaultni nastaveni dostatecne? nmap ukazuje dva otevrene porty: 135 a 139.
Citace:
Původně odeslal
ra
wipfw (paketový filtr, nemá aplikační fw)
podle správce úloh: ipfw.exe - 2880kB
zkušenosti veskrze dobré
-
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Diky za info, vypada to dost zajimave. Je to ale predpokladam nejaky standardni firewall z *BSD, kteremu moc nerozumim, znam leda linuxova iptables. Je defaultni nastaveni dostatecne? nmap ukazuje dva otevrene porty: 135 a 139.
Je to port ipfw z FreeBSD. Konfigurace v textu je dobře zdokumentovaná. Nemám jak prověřit otevřené porty. Používám win instalátor, předvolby jsou dvě verze ovladače, používám "install-deny".
-
Jo, tak to uz je lepsi :) to jsem ale lama :D diky moc!
-
Kerio 2.1.5.
sezere asi 5MB RAM.
-
Citace:
Původně odeslal
jedik
Sygate Personal Firewall - po nejake dobe 12MB/18MB (fyzicka/virtualni)
Zkusenosti jen dobre. Maximalne nastavitelny. Nepocituji vubec jeho pritomnost.
Take jej s uspechem pouzivam! Jen mne mrzi, ze nejde na Visty.
-
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Take jej s uspechem pouzivam! Jen mne mrzi, ze nejde na Visty.
a nevadi vam ze uz sa neaktualizuje? ja som ho kedysi pouzival a prave kvoli tomu ze ich kupil symantec som prestal (== skoncil vyvoj/aktualizovanie)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
a nevadi vam ze uz sa neaktualizuje? ja som ho kedysi pouzival a prave kvoli tomu ze ich kupil symantec som prestal (== skoncil vyvoj/aktualizovanie)
melo by? jestlize jim featury, co to ma, vyhovuji, funguje to a dokud se nezmeni tcp/ip a nebude to potrebovat update, tak nevidim pro aktualizace duvod.
to kerio 2.1.5 je taky uz par let za opicema, ale po tom vsem co jsem vyzkousel se k nemu stale rad vracim.
-
Kerio 2.x sem pouzival do te doby nez jsem zjistil, ze mi blokuje rezim spanku a hibernaci na desktopu (na ntb bez problemu) ???
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Kerio 2.x sem pouzival do te doby nez jsem zjistil, ze mi blokuje rezim spanku a hibernaci na desktopu (na ntb bez problemu) ???
jojo, bez problemu, vse jede jak ma.
-
Citace:
Původně odeslal
monsoon
melo by? jestlize jim featury, co to ma, vyhovuji, funguje to a dokud se nezmeni tcp/ip a nebude to potrebovat update, tak nevidim pro aktualizace duvod.
to kerio 2.1.5 je taky uz par let za opicema, ale po tom vsem co jsem vyzkousel se k nemu stale rad vracim.
Presne tak.
Blokuje to co chci, aby blokoval a pta se na vsechno, co chce ven nebo dovnitr, pokud jsem to neodsouhlasil navzdy. A to je dle meho nazoru ten ucel firewallu, ne?
Nehlede na to, ze to dela standardne u vsech aplikaci. Nektere nove firewally maji seznam "bezpecnych" aplikaci, ktere necha komunikovat jak se jim libi. Az v pokrocilem nastaveni je potreba to zakazat.
Ale je fakt, ze jsem zacal posilhavat po Comodo Personal Firewalu. Ale zatim pod WinXP zustanu u Sygate. Ten bohuzel nefunguje po WinVista. Alespon ne pod RC2.
-
Nevim jak zrovna tahle verze, ale me zkusenosti s keriem jsou takove, ze dosti vyrazne zpomaluje sitove operace a zatezuje system...a neni to jen ma zkusenost. jak je na tom tato verze? A take to je derave skoro jako produkty od MS...
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Kerio 2.1.5.
sezere asi 5MB RAM.
-
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Nevim jak zrovna tahle verze, ale me zkusenosti s keriem jsou takove, ze dosti vyrazne zpomaluje sitove operace a zatezuje system...a neni to jen ma zkusenost. jak je na tom tato verze? A take to je derave skoro jako produkty od MS...
S timhle keriem jsem prave velmi spokojen, kdyz kopriruju pres sit, tak vytizeni cpu je asi 50%@800MHz, a jede to asi 25MBps, vic neda disk. Je to maly, jednoduchy. S tim co bylo pote, nejeka verze 4 apod se to neda v zadnem smeru srovnavat. Vypada to jinak, dela to, co se nastavi a je to rychle. Pamatuju jak jsem u keria4 stale koumal, proc mi sit jede 6MBps a cpu jede na 100% :D Toto se tu vazne nedeje.
-
Poslední použitelná verze Keria je 4.13, ty nové (Sunbelt) už neskutečně vytěžují systém....imho používat zas hodně staré verze, které jsou značně zabugované a děravé, taky není to pravé ořechové. Nejde jen o funkci, kterou umí poskytovat, ale i o jeho nenabouratelnost a současně aby jeho jádro nezpůsobovalo pády, nebo výtuhy některých programů, což je u starších verzí Keria celkem běžné :)
-
K plne spokojenosti pouzivam COMODO personal firewall, z doslechu jsem se dozvedel, ze je velmi dobry JETICO, ale slozitejsi na nastaveni.
-
Pokud vás zajímá velké porovníní FW, tak tady je test http://www.firewallleaktester.com/tests.php a tlačítko > VIEW RESULTS na stránce dole.
-
TrendMicro Pc-cillin Internet Security 2007 - nevšiml jsem si žádného zpomalení, update (při auto nastavení i vícekrát za den) trvá v řádu jednotek vteřin ... Kolik žere doopravdy paměti nevím, podle task manageru <1 MB.
-
V postu o trochu vyse se testuji velmi zastarale verze osobnich firewallu. Rozhodne spis doporucim tuto stranku s testem
http://www.matousec.com/projects/win...ts-results.php
-
Citace:
Původně odeslal
Halen
(OT) Zvláštní, že propadl BitDefender, se kterým jsem udělal vynikající zkušenost (navíc obsažený AntiSpam je nejkvalitnější, který jsem kdy viděl).
-
Citace:
Původně odeslal
Halen
Tak jsem si zkusil odinstalovat Sygate Personal Firewall a nainstalovat Comodo Personal Firewall. Zatim to vypada dobre. Trochu mne k tomu presvedcili vysledky testu na www.matousec.com.
-
Cele jsem si to tady procetl a mel bych jeden dotazek: Je nejaky FW, ktery neni potreba nijak nastavovat? Nemam s nastavovanim FW zadne zkusenosti, proto bych uvital nejaky, ktery jen nainstaluju a tim to pro mne hasne.
Diky za odpoved, pripadne za typ na urcity FW.
-
Muze sem nekdo prosim postnout spotrebu pameti a pripadne zdali je vetsi vytizeni CPU pri kopirovani po siti?
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
Cele jsem si to tady procetl a mel bych jeden dotazek: Je nejaky FW, ktery neni potreba nijak nastavovat? Nemam s nastavovanim FW zadne zkusenosti, proto bych uvital nejaky, ktery jen nainstaluju a tim to pro mne hasne.
Diky za odpoved, pripadne za typ na urcity FW.
NE, firewall bez interkace uživatele neexistuje, ale nejvíc uživatelsky příjemný pro začátečníky je asi ZoneAlarm.