Re: E4300 - zkušenosti s OC
Citace:
Původně odeslal
-melda-
Si říkám, že by tu mohl být thread o zkušenostech s tímto CPU.
Má konfigurace:
E4300
Scythe Infinity
Gigabyte DS4
2x1gb HyperX 900MHz
OC:
340*9 (3,06GHz) DEF volty
Idle/orthos
28°C/60°C
další OC pokusy budou následovat ;-)
Ja si zase hovorím, že si v sekcii processorov AMD, takže buď LOCK alebo presunúť prosím.
Prečítaj si túto recenziu Core2duo 4300 http://www.anandtech.com/cpuchipsets...oc.aspx?i=2903
Citace:
Původně odeslal
MK2
uuups, sry :-/
recenzi znám
Citace:
Původně odeslal
-melda-
uuups, sry :-/
recenzi znám
stava sa, predpoklad na overclock tvoje Cpu ma do cca 3,6ghz realnejsie do 3,3-3,4ghz. Naozaj je kazdy kus iny, skusaj ;-)
Dej mu pěkně za uši... ;)
Podle jednoho odborníka to má být špatný model pro OC, protože má "blbý násobič". Tak ať známe raději praxi a ne jen nějaké akademické spekulace...
Já osobně doufám, že to bude lepší volba než E6400.
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
no to prave nevim a nad tim uz nakej cas premyslim jestli E4300 nebo E6400 :)
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
no to prave nevim a nad tim uz nakej cas premyslim jestli E4300 nebo E6400 :)
no myslim ze je E4300 jasnou volbou.. da se sehnat uz za 4500,- s dani a nekteri si ho sezenou jeste levneji ;)
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Dej mu pěkně za uši... ;)
Podle jednoho odborníka to má být špatný model pro OC, protože má "blbý násobič". Tak ať známe raději praxi a ne jen nějaké akademické spekulace...
Provedu ;-)
Jen se mi moc nelíbí burn teplota (Core Temp). Zřejmě stock scythe fan půjde, max. točí cca 1100 ot/min., a dám tam něco výkonějšího, jak se doporučuje...
Citace:
Původně odeslal
-melda-
Si říkám, že by tu mohl být thread o zkušenostech s tímto CPU.
Má konfigurace:
E4300
Scythe Infinity
Gigabyte DS4
2x1gb HyperX 900MHz
OC:
340*9 (3,06GHz) DEF volty
Idle/orthos
28°C/60°C
další OC pokusy budou následovat ;-)
a to mas asi ES co?? uz ti jede vic?? :)
Hej aj mna by zaujmalo max. OC pri zvýšenom napätí. Chcem isť do C2D a prave tato E4300-ka sa mi pozdava.
Jsem celý víkend mimo dosah svého PC. Dnes večer bych mohl pokračovat v testingu ;-)
Citace:
Původně odeslal
rombo
a to mas asi ES co?? uz ti jede vic?? :)
ES to snad není...
momentálně burnuje na 9x370 (3,33GHz) při 1,4V BIOS, ale zatím jen 10 min. :-)
Citace:
Původně odeslal
jaffa
Hej aj mna by zaujmalo max. OC pri zvýšenom napätí. Chcem isť do C2D a prave tato E4300-ka sa mi pozdava.
chtělo by to reference z více zdrojů, ať ten můj dopadne jakkoli ;-)
Jak chladí ten Scythe Infinity, Meldíku? :-)
burnovy teploty ?
Citace:
Původně odeslal
Conflict
Jak chladí ten Scythe Infinity, Meldíku? :-)
burnovy teploty ?
Patrně mi nakonec špatně sedí, při burnu je jeho spodek s bídou vlažný, vršek pak ledárna... takže si nasazení zopáknu ;-)
Citace:
Původně odeslal
-melda-
Patrně mi nakonec špatně sedí, při burnu je jeho spodek s bídou vlažný, vršek pak ledárna... takže si nasazení zopáknu ;-)
mno aj toto svedci o kvalite procaku... zle nasadeny chladic a napriek tomu pekny OC a kolko ze to vydrzal v burne bez chyby ???
Chladič nakonec opravdu špatně seděl. Patrně kus viny bylo i málo pasty a jednak špatná pasta ala sušený velbloudí trus :-/
Dal jsem obyč silikon a momentálně burnuju:
378x9 = 3402 MHz
55°C (Orthos 1h)
Idle se po reinstalu chladiče zlepšil z 28°C na 25°C (horší z jader)
2 HAZE:
Zatím jde opravdu o rychlotesty, abych nasdílel nějaké to info.
Jinak 400x9 (vzduch a voltáž do 1,5V) můžu s jistotou vyloučit...
Citace:
Původně odeslal
-melda-
Jinak 400x9 (vzduch a voltáž do 1,5V) můžu s jistotou vyloučit...
No ale i tak to vypadá jako E6400 killer!!! >:}
no ja by som povedal, allendale a conroe jadra maju obecne maximum pre 80% kusov okolo 3.3GHz, bez ohladu na typ .. cize ide len o to, ci clovek chce aj vyssi vykon pamati a vyssiu fsb, alebo ide na lacnejsiu variantu e4300, kde mu bohate postacia ddr2 800 .. 3.4GHz pri 380 fsb a 3.4GHz pri 490 fsb je podla mna stale rozdiel
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
no ja by som povedal, allendale a conroe jadra maju obecne maximum pre 80% kusov okolo 3.3GHz, bez ohladu na typ .. cize ide len o to, ci clovek chce aj vyssi vykon pamati a vyssiu fsb, alebo ide na lacnejsiu variantu e4300, kde mu bohate postacia ddr2 800 .. 3.4GHz pri 380 fsb a 3.4GHz pri 490 fsb je podla mna stale rozdiel
To by stálo za test, protože je pořád otázka, jak se tenhle Intelí čipset chová při vysokém FSB reálně, zvláště pak, pokud paměti buď jedou na horší časování, nebo musí být od dost dražší, aby to daly na 4-4-4-12...
podla mojich testov je rozdiel medzi casovanim 44412 a 55515 dost minimalny, za tie volty naviac to nestoji, mozno pri lamani 3dmark rekordov to hodi par bodikov naviac, ale pri beznom pouzivani pc na pracu a hry to nespoznas
Conflict je s E6300 shodou okolností také na 3402 MHz. Letmo jsme zkusili SuperPI 1M, kde Conf dosáhl lepší hodnoty o 8 desetin :-)
Zatím stále jedu na Woknech ze "staré" sestavy (AMD/NF4), RAM jsem dosud neladil a nechal je na horším časování. Jakmile to řádně poladím, znovu otestuji ;-)
Citace:
Původně odeslal
-melda-
Conflict je s E6300 shodou okolností také na 3402 MHz. Letmo jsme zkusili SuperPI 1M, kde Conf dosáhl lepší hodnoty o 8 desetin :-)
Zatím stále jedu na Woknech ze "staré" sestavy (AMD/NF4), RAM jsem dosud neladil a nechal je na horším časování. Jakmile to řádně poladím, znovu otestuji ;-)
Tak az poladis tie pamate a reinstalnes WIN tak zmazes tych 8 desatin :-)
Kdesi som videl tvrdenie, ze : reinstalom WIN nic nepokazis :-D Zial to z mojej vlastnej skusenosti aj plati...
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Tak az poladis tie pamate a reinstalnes WIN tak zmazes tych 8 desatin :-)
Kdesi som videl tvrdenie, ze : reinstalom WIN nic nepokazis :-D Zial to z mojej vlastnej skusenosti aj plati...
Nj, málo času a trochu i lenost... Je to evidentní, 8 desetin v SuperPI za hodiny reinstallu :-D