-
6 Příloh-a(y)
Tak sem hodim taky par fotecek, co jsem se "pokousel" fotit s Canon PS A85.
1) Vylet lodi a cvaknuti hradu Veveri
2) Pokus o makro s hloubkou ostrosti
3) Pokus o makro..klasicka stredovka :(
4) Pokus o WB primo ve fotaku
5) Znamy potreboval nafotit susenky na web, tak jsem se pokousel udelat kompozici
6) takovy pokus o ART ;)
Co na to rikate? Beru jakekoliv pripominky...sice ted tak casto nefotim, ale chci to aspon trosku dopilovat, nebot bych si chtel koupit nejake starsi zrcatko mozna EVM.
EDIT: vsechny fotky jsou bez uprav..proste tak, jak to vylezlo z fotaku, krome susenek.
-
Re: Antiloopa
tak jdu kritizovat... jako hodně fotek včetně těch mejch, jsou poněkud nudný. já se nemusim válet v tunách fotek a tak ten hrad, kterej se mi zdá navíc ještě blbě exponovanej (ono to ale možná líp nešlo) je takovej - mno hmmm hrad.... prostě fotka v poho ale absolutně nezajmavá
2) pokus o makro: to je lepší. Kočičky už bych si nechal ale to pozadí bych volil kontrastnější - světlejší nebo aspoň jiný barvy... vim že ten keř ale nikam neodneseš...
3)makro2: mnom, pampeliška bejvá běžná ale zrovna tohle je taková docela obstojná fotka - ukazuje že se daj fotit i neideální věci. k tý fotce mam určitej vztah. jiný kytky podobnym způsobem by se mi taky moc líbili.
4)WB: fotka spíše průměrna - nic neni špatně, ale ta černobílá se na tuhle fotku moc nehodí.
5)sušenky: sušenky rulez!!!! to je fakt v cajku fotka! na tu se budu chodit koukat :-) sice jde o takovej malinko ujetej nápad pro běžný účely ale fotka je to parádní.
a to poslední . taková abstrakce... zase zajmavý ale nemam k tomu žádnej vztah. něco jako když jdeš do muzea, na něco pěknýho se tam podíváš, uznáš že je to pěkný, za dva dny na to zapomeneš. Myslim si ale že to sou vjádru docela ok fotky. Jako u mě - námět občas trochu vázne. focení ti jde líp...
-
vitam dalsiho fotografa :)
Hrad, podexponovanej.
Kocicky podexponovane :) a ne nejak zajimave.
Papeliska, brutalni stredovka, takhle opravdu ne.
Cesta, mozna zajimave, ale asi ne BW. Navic BW nastavene ve fotaku je hroznej humus, vzdycky fot v barve a BW udelej az doma softwarove.
Susenky, paradni, opravdu vyborne! V pytliku zadne odlesky bez ostrych stinu, supr! Cim je to nasvetlene?
Svicka, taky se mi docela libi, jen si dej pozor aby to bylo uplne ve stredu.
-
Na to jsem si delal svetelny tunel z pruklepaku...zasel do obchodu, vzal jsem si prazdnou kartonovou krabici...vyrezal nozikem bocni otvory na pruklepovy papir a dovnitr prohnul bily matny papir..osvetlovano ne moc intenzivnim slunkem.
-
Taky vítam.
Pytliky vypadaj profi. Ja bych je vzal asi trošišku vic z uhlu (z prava nebo zleva)
Cestu bych taky nebral tak nakolmo, tak aby nešla na střed.
Ostatní už bylo řečeno a souhlasim.
jsem fotolama
-
Taky zdravím! :)
Sušenky jsou IMO super, za tu fotku by ses nemusel stydět v nějakém firemním nabídníku...
ART se mi líbí, ale jak už napsal crash - vypadá to fajn, ale zítra už si to asi moc pamatovat nebudu...
Ostatní fotky mně neoslovily i když cesta by mohla být s ořezem a v barvě fajn (ale to je jenom můj tip, nevím jak to v barvě vypadá a oříznout jsem to nezkoušel)
-
1 Příloh-a(y)
Takovy pokus pri dnesnim seznamovani s novym strojem. Zacinam tomu pomalu prichazet na chut ;) snad se zitra nekam dostanu a nafotim i jine veci nez protejsi panelak :)
-
Tak dnesni fotka...nazval jsem ji zebrak u pristaviste :)
http://members.chello.cz/invin/fotky/zebrak.jpg
-
Není to náhodou žebračka?
A pokud ano, neuříznul jsi ten snímek zespoda až příliš? :p
-
njn...chybama se clovek uci :/ akorat priplula lod, tak foceni bylo konec. Nasackovala se tam tuna lidi a pritelkyne uz nechtela delal "zebracku" ;)
Tak dalsi pokus
Kapitanova poledni pauza
http://members.chello.cz/invin/fotky/kapitan.jpg
-
No nevim, tohle je dost divny, namakany by to bylo, kdyby bylo ostreo na ruku a v pozadi v bokehu byl jeho olicej, jako samozrejme uplne z jineho uhlu, tady neni videt do kapitanskeho okynka ;)
-
Nevím proč, ale mně se to líbí moc - asi kvůli naprosté originalitě a dobrému technickému provedení... :cool:
-
jop, taky mě to trochu oslovuje, ale tak každej by fotil jinak že.... docela ok to je.
-
Neco noveho z dnesni navstevy ZOO
Hlidajici tatka
http://members.chello.cz/invin/fotky/sysel_maly.jpg
ve vetsim zde
P.S.: zkousim nejaky ten ramecek a rad bych poprosil prinosne postrehy, zda se vubec hodi. THX
Jeste jedna
Zirafa bez hlavy
http://members.chello.cz/invin/fotky/zirafa_maly.jpg
ve vetsim zde
-
Ta žirafa je výborný moment, uneslo by to trošku líp zpracovat, ale jinak rozhodně jedna ze zajímavějších fotek na 4u, velmi se mi líbí! Ad rámeček - k té druhé fotce ještě jakžtakž jde, u té první je imho hrozný.
-
Ta prvni jde, ale ta druha to je proti ni naprosta bomba! Supr, jen skoda ze to neni uplne osove soumerne.. to by bylo supr.
A ty ramecky to je hrozny, strasne silne a navic je mas kolem okraje a ne vnitrnim okrajem, takze maji kulate rohy.
-
U ramecku mi bylo hodnoceni jasne ;) Nekteri maji ramecky pekne, ale kopirovat jsem to nechtel. Takze hold je asi vypustim uplne.
BTW: davate pri tisku i ramecky na papir nebo vam dobre slouzi pouze v el. podobe ?
-
-
zirafa je opravdu zajimava. Myslim žes mohl přidat víc vody na odraz...
-
zirafa i tatka jsou paradni, ale jak bylo receno, ty ramecky jsou dost otres...
Pri tisku na papir bych ti doporucil ramecky uplne vynechat.. kdyz bys pak chtel, daj se dodelat, ale zbytecne by ses ubiral o misto pri tisku...
-
Tak pridam neco z dneska MS Superbike
celkem obtizne vyfotit motorku pri 200kmh+, aby fotka byla +- ostra :)
Povesil karieru
http://members.chello.cz/invin/fotky/kuze_maly.jpg
ve vetsim zde
Paddock odjinud
http://members.chello.cz/invin/fotky/paddock_maly.jpg
ve vetsim zde
PS: na ramecky kaslu...asi na to nemam bunky ;)
asi to moc lidi neoslovi
-
-
Myslím, že jsi to měl víc ořezat ze všech stran - tyhle sportovní záběry mašin nebo aut se dělají v maximálním možném detailu a veškeré okolí zbytečně ruší...
-
presne jak psal Darth Maul
to sem ti toho rekl ze? :oops:
-
Žirafa: dobrej moment ale škoda ž jsi nevyužil potenciálu a udělal z toho jen obyčejný dokumnetační foto. Kdyby jsi tam zakomponoval ještě ten odraz v té hladině, který jsi uříznul (nezakomponoval), tak by to u mne bylo super foto. Takto je to jen zajímavý moment -> docela škoda.