-
ADSL bluetone premium-zkusenosti, rady
zdravim
dneska me pripojili tento internet, je to decela svizny
na serfovani si nemuzu stezovat
jediny co me vadi, jsou obcasny vypadky, ale to je snad zpusobeny tim, ze je to dneska udelany
muze me prosim nejaky uzivatel napsat na ICQ, potreboval bych poradit s nastavenim jednoho programu, kterej bych nerad resil na tomto foru
(neni to nic trestnyho, ale moderatori to tady neradi vidi) diky
-
Re: ADSL bluetone premium-zkusenosti, rady
Pingy máš jaký? V pohodě? O ČRa taky docela intenzivně uvažuju..
-
Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Pingy máš jaký? V pohodě? O ČRa taky docela intenzivně uvažuju..
pingy jsou podle me v pohode
ja jsem ted jel mesic na GPRS, takze pro me je ted ten internet jak vitr
jestli budes chtit, poslu ti screenshot z DSL.cz
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
pingy jsou podle me v pohode
ja jsem ted jel mesic na GPRS, takze pro me je ted ten internet jak vitr
jestli budes chtit, poslu ti screenshot z DSL.cz
spíš z rychlost.cz, na dslku je to měření takový dost pofiderní :)
-
Citace:
spíš z rychlost.cz, na dslku je to měření takový dost pofiderní :)
http://rychlost.cz/sys/result/85.207...74/eca7ab35f7/
melo by to tady byt(nevim jak dllouho to tam nechaji)
-
Pěkný... to j eteda 1024/256, jo?
-
Citace:
Pěkný... to j eteda 1024/256, jo?
jasne, myslel jsem, ze to tam maji nekde napsany
je to adsl premium bluetone 1024/256
dneska je to zapojeny, telefon me jeste nefunguje
uvidime, jak dlouho jim takovy vysledky vydrzi, snad co nejdyl
prosim te, zitra bych se te potreboval na neco zeptat, budes na ICQ?
kdyztak napis SZ
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
jasne, myslel jsem, ze to tam maji nekde napsany
je to adsl premium bluetone 1024/256
dneska je to zapojeny, telefon me jeste nefunguje
uvidime, jak dlouho jim takovy vysledky vydrzi, snad co nejdyl
prosim te, zitra bych se te potreboval na neco zeptat, budes na ICQ?
kdyztak napis SZ
Budu ráno (tak do půl desátý, ale to není jistý) a pak večer (tak kolem sedmý, to už jistý je :wink:)
-
http://rychlost.cz/sys/result/84.244...47/a1be9e475d/
ja byvam tak 500 m od miskobossa (ulica klimova) a mam to iste pripojenie, onedlho zvysim na 3000/512 :) zatial som velmi spokojny ;)
-
takze jsem skoro nespal a nasel jsem nastaveni DC++ na ADSL bluetone premium, abyste byli active
cellpipe 22a-fx-cz(modem) a DC++
Tohle funguje me a bez problemu:
Services-NAT-NAT option- NAT rule entry-add
Rule Flavor: BIMAP
Rule ID: libovolne číslo, vyjma tech co u v nat tabulce jsou
IF Name: ALL
Local Adress : adresa počítače, kde je DC++
Global Address : adresa modemu ( na hlavní stránce WAN Interface)
submit
Nastaveni v DC++:
aktive, adresa - adresa modemu, port neni potreba vyplnovat
uz me to jede, stahuju 80Kb/s takze zatim spokojenost
ty vypadky jsem odstranil prepojenim do Marvell sitovky, ale na netu muzete najit i postup, pri kterym se musite pohrabat v nastaveni modemu
-
o bluetone jsem take uvazoval bohuzel dostupne v Sumperku bude za vice nez mesic + zrizeni pres mesic a to se mi nechce cekat. Soused si zavedl 3Mbit Telecom... s tim ze chce stahovat .. no, bez komentare....
Jsme spojeni LAN a kdyz to jeho nestahovani dovoli tak si zahraju a pingy me celkem prekvapily. Na gamepark bylo minimum 16ms a max pod 30ms... Cekal jsem mnohem horsi... Ted cekam na aktivaci Volny adsl... snad to nebude co se pingu tyce horsi....
-
Tak nevím jakou zkušenost mají se službou ADSL Premium ostatní, ale potom co poslední tři měsíce dostávám cca 512/256 s tarifem 3072/512, 1:20, takže lituju všech zákazníků a známích, kterým jsem tohle doporučil či sprostředkoval. Při dotazu na technickou podporu, si technik vždy něco vymyslí a prevíti normálně i lžou! Dnes už vím, že těch několik minut telefonátu s "technickou" podporou je jen přehlídkou ztraceného času. Myslím si, že je po roce a půl na čase udělat ČRA pá, pá.
Další variantou, by mohl být Volný, ten je dokonce papírově rychlejší a citelně levnější, má ale podmínku smlouvu na dva roky. Takže tudy cesta taky nevede. Takže asi prodám modem a zkusím UPC, tam se například při zrychlení promítne změna i u stávajících zákazníků a nemusí se podepisovat nová smlouva opět na rok :eek: .
ADSL Bluetone Premium už doporučím jen tomu, kdo mě hodně naštve :) .
-
ja teda za sebe musim rict, ze jsem zadnej razantni problem nenasel
kdyz mam nejakej problem s pripojenim, pomuze vzdycky resetovani modemu a pak to jede v pohode
to ale tvuj problem zrejmne nebude
jinak jejich technicka podpora je opravdu hrozna
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
ja teda za sebe musim rict, ze jsem zadnej razantni problem nenasel
kdyz mam nejakej problem s pripojenim, pomuze vzdycky resetovani modemu a pak to jede v pohode
to ale tvuj problem zrejmne nebude
jinak jejich technicka podpora je opravdu hrozna
Dá se říct, že víc jak rok jsem si nemohl vůbec stěžovat, ale teď už mě to nebaví. Když si pořídím nejnižší tarif TO2 classic s agregací 1:50, pojede to přibližně stejně rychle, po zrychlení asi i rychleji a to za půlku peněz.
Modemem to bohužel není.
-
Ono asi zalezi na lokalite, ja mam s CRa jen nejlepsi zkusenosti, linka porad na max, pingy stabilne 12ms, vypadek nebyl hoodne dlouho, navic ted budou zrychlovat. Technicka podpora je otresna, o tom zadna, ale vetsine lidi kdyz uz ten internet zprovozni, tak to jede ok. K UPC bych nesel ani kdyby tu bylo, internet s FUPem / limitem po tech letech s telecomem se me tak zhnusil, ze bych si dal radsi neomezenou 512 WiFi nez X Mbit linku na par hodin v mesici.
K tvemu problemu - na jake rychlosti je synchronizovany modem, jaky mas vubec modem, kolik je SNR Margin, Line Attenuation ? Ostatnim ve tve lokalite to jede taky spatne?
-
To si mě překvapil, ty máš nějaké informace o zrychlování? Já měl za to, že je to opět to samé, jako před rokem když přišlo Premium 2006. To jest, že se pro stávající zákazníky vůbec nic nemění a jediná možnost je zažádat si o zvýšení rychlosti, které se nyní tak jako před rokem řeší přechodem na tarif Premium 2007 a závazkem na další rok.
Jinak co se týká linky, nebo nastavení synchronizace, tam to asi nebude. Například při jednom technickém problému loni na podzim jelo obyč ADSL cca 8/1 Mb/s, ústřednu mám na dohled.
Modem (SMC 7904VBRB) to také není, je to již několikrát prověřené. Mimochodem změny tarifů co maj na stránkách, nejsou prý konečné. Přejít na nové tarify (zvýšit rychlost) stávající zákazník může až po 1.5.2007 a do té doby mají být hotové tarify také s různou agregací.
Vzhledem k hláškám techniků, že za současný stav může jen agregace která je 1:20 to bude jen o tom, jak vytáhnout z lidí víc peněz. Chtěl bych vidět classic 512kb/s s naplněnou agregací 1:50 :-).
EDIT: Jak je na tom někdo další z mé lokality fakt netuším a myslím, že FUP 40GB u Chello Light prostě stačí.
-
Tak to mas asi lepsi info nez ja, kazdopadne se klidne upisu na dalsi rok, protoze tu jednoduse nic lepsiho neni. Agregace se pouziva jako vymluva snad u vsech ISP kdyz neco nefunguje jak ma :) Se 40GB bych taky vystacil, ale musel bych se omezovat, takto stahnu co chcu kdy chcu a nemusim pocitat dny do konce mesice...
-
ja mam 3072/512 a fici mne to uplne rovnako (tj. vyborne) cely rok co to mam ... lokalita Brno a ustredna ta ista co ma miskoboss ;)
-
Tak budu fandit, ať to v Brně frčí jak má dál. Já už nemám trpělivost, dál čekat na řešení. Mimochodem, prošel jsem diskuze na dsl.cz a zdá se, že tenhle problém a přístup k řešení zdaleka netrápí pouze mě. Doporučuji nahlédnout.
-
pred tydnem jsem si objednal Premium 2Mbit 1:20.. ted koukam ze to zvedli a zvysili i agregaci na 1:50.. No, uvidime. Ja uz jen cekam na konec vypovedni lhuty a zavedeni netu od cra. snad jim tech 1:50 neubere na kvalite :/
-
Citace:
Původně odeslal
flash
Tak budu fandit, ať to v Brně frčí jak má dál. Já už nemám trpělivost, dál čekat na řešení. Mimochodem, prošel jsem diskuze na dsl.cz a zdá se, že tenhle problém a přístup k řešení zdaleka netrápí pouze mě. Doporučuji nahlédnout.
ja nemam ziadnu viazanost, takze ma srat nemozu :)
-
no me spis mrzi, ze ted nabizi to stejny pripojeni, akorat je 2x rychlejsi a stoji porad stejne penez
to me trosku zklamalo, ze me ani nezavolali a nezeptali se, proste me o tom nijak nerekli
samozrejmne nejsem najivni a je me jasny, ze pro ne je to vyhodnejsi, ale podle toho hodnotim firmu
jsou to pekni kokoti
-
Ty nove tarify jsou tam teprve od dneska, pochybuju ze budou v nedeli obvolavat 100k lidi nebo kolik jich to ma, pocitam ze napisou maily co a jak az v tom budou met sami jasno, do ted meli jeste bordel na webu. Nekde usetrit s tema cenama museli, ale dokud pojede net ok tak je me cely tech support u...
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
Ty nove tarify jsou tam teprve od dneska, pochybuju ze budou v nedeli obvolavat 100k lidi nebo kolik jich to ma, pocitam ze napisou maily co a jak az v tom budou met sami jasno, do ted meli jeste bordel na webu. Nekde usetrit s tema cenama museli, ale dokud pojede net ok tak je me cely tech support u...
Obvolávat, nebo psát maily nebudou. Ono není vlastně proč. Respektive by mě to teda hooodně překvapilo ;) . Neudělali to ani loni.
-
Toto bylo jen otazkou casu, kdy k tomu dojde. CRa nalakaly mnoho novych zakazniku a hodne stahovacu. Uz prisla doba, kdy jim to naplnilo kapacity az po okraj a prichazeji se zmenou -- agregace 1:50 a FUP.