...nevie niekto podrobne info k tym HIDDEN SETTINGS v BIOSe MSI 745Ultra ???
...zapnete ich pomocou F3 a napr. pri nastaveniach pameti pribudne dooost nastaveni!!!
...THX
Printable View
...nevie niekto podrobne info k tym HIDDEN SETTINGS v BIOSe MSI 745Ultra ???
...zapnete ich pomocou F3 a napr. pri nastaveniach pameti pribudne dooost nastaveni!!!
...THX
...takze dostal som SMS od Dekru, ktory uz zacal eXperimentovat a podla neho skryte nastavenie TURBO SWITCH v Advanced Options mu zrychli start Win a aj pracu v nich (ma Win2K SP3)
...vazne nikto nevie nejaky popis k tym nastaveniam ??? ??? ??? tak zacnem vecer az sa vratim z prace eXperimentovat aj ja :!:
KUA HOSI, TO JE SUPER - ZAHODINU KONCIM V ROBOTE IDEM HNED ZHAVIT F3 V TOM MENU - SOM STRASNE ZVEDAVY :-) :-) :-) , KDE STE NA TO PRISLI? :?:
tanigor: ...v stredu som to cital niekde na nete , ale ten dotycny tiez nevedel co s tym a zhanal popis k tym nastaveniam
...vcera som prisiel neskoro z prace, tak sa mi uz moc nechcelo s tym hrat, ale vyskusal som ten TURBO SWITCH a boot do winXP je o dost rychlejsiiiii ;D
...dnes ma este caka hardware mod VCore a po vikende dam vediet viac o tych nastaveniach
vies,ako na vcor - mod? mas nejaky odkaz - rad by som aj ja tomu mojmu drobcekovi pridal trochu stavy - uvidime, ci da aj viac mhz... ;D
...podrobnosti najdes napr. na: http://members.home.nl/ethanol/msi_7...a_faq_page.htm
...pri tejto modfikacii so 100kOhm odporom (prepojis piny FB {10} a GND {11}) sa Ti zdvihne napetie oproti nastaveniu v BIOSe o 0.1V (napr. v BIOSe das max. ktore Ti dovoluje u Tbredov t.j. 1.700V a v skutocnosti tam bude cca. 1.800V-samozrejme toto zdvihnute VCore Ti bude MB normalne zobrazovat, vid to video na tej holandskej stranke)
...ak tam das 50kOhm odpor tak VCore zdvihnes o 0.2V :wink:
no,hadam nieco poriesim.dakujem
tanigor: ...hardware VCore mod mam hotovy so 100kOhm odporom :wink: ,vyskusam az ked pridem z prace domov
...inak je tam dost na pizzu pristup pri pajkovani tej jednej nohy od tych kondikov, ale s trochou trpezlivosti sa to da zvladnut :evil:
drzim palce, daj vediet, ako to slape ;D
tanigor:
...takze skusenosti s VCore modom po vikende su nasledovne:
1. BIOS hlasi pri nastaveni 1.700V cca. 1.800V - to je OK
2. Vsetky windowsacke monitorovacie softy hlasia cca. 1,74V - DIVNE
3. CPU islo overclocknut stabilne na 188*11,5~2160MHz - strop toho mojho Tbreda bude asi 2200MHz :?
4. Teplota CPU isla hore o cca. 3°C - OK
...skusenosti so skrytymi volbami:
- eXperimentoval som dost anic vyznamne nezistil co by zvysilo vykon systemu som nezistil, chjo ???
no to je celkom fajn,vecer idem dat tatkovi upravit dosku, moja jiuhb-a ide pri 1.7v v win xp aj na 2300mhz, ale po chvili testovania sa to restartuje ,dufam ,ze ked tam dam viac stavy, ze to pomoze :?
tanigor:...no tak nech Ti tam hodi ten 100kOhm odpor a tych 2300MHz podla mna budes mat stabilnych
...asi zajtra rozoberiem PC a zoberiem MoBo v stredu do roboty a skusim vymenit ten 100kOhm odpor za 50kOhm :idea: potom bude pri nastaveni 1.700V v BIOSe 1.900V, keby to bolo nahodou vela, tak v BIOSe nastavim 1.600 a bude tam zase len 1.8V ;D ;D
PS: daj tam klasicky odpor nie SMD, na tom klasickom pekne ohnes nohy a vyzera jak keby tam mal patrit od vyroby :wink:
fungeje to,dik za radu ;D ;D ;D
2tanigor:...to som rad, ze si rad ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
...mimochodom ten 50kOhm odpor mi nepomohol, nad 2170MHz je CPU uz UnPrimeStable aj ked som tam dal skusobne 1.9V :evil:
Asi idem do toho aj ja. Moj maly by potreboval tiez trosku stavicky navyse. Ten 100K odpor ma byt na kolko watov? Len tak pre istotu... Ako je to s tymi skrytymi nastaveniami? Je to na nieco alebo nie?
...uplne normalny - obycajny 100kOhm odpor 0,6W :wink: v GM ho maju za 0,76Sk ;DCitace:
Původně odeslal stanley
Dikes! Uz bezim do obchodu a idem do toho. Este cakam na novu ramku a to este len bude hukot. ;D
...no kedze mam asi taky isty CPU ako Ty - aj 0251, takze by si ho mohol dostat tak ako ja :wink:
...samozrejme, ze aspon 333MHz DDRAMky su nutne :!: a ceny isli dole v AGEMe Apacer 256MB 333MHz CL2,5 stoji 1440,- bez DPH
hmm... do apaceru nechcem ist. chcem 512MB Twinmos s cipmi Winbond. V stredu by som ich moho mat. a je to len o nejakych 160.- drahsie ako apacer a vykon o dost vyssi.
...no jo no, ja mam Apacerku a pri casovani Normal-2,5-5-2-2 stihaju 385MHz
...po vyplate sa chystam dokupit este nejaku pamet -teda nejaku asi urcite 256MB alebo 512MB Apacer 8-)
Vcera som skusal tie Hidden settings cez F3 a bol som dost prekvapeny. :-o Pribudlo kopec nastaveni nielen pri pamatiach ale aj v inych polozkach biosu. Je to sice pekne, ale na co mi to je ked to aj tak nedokazem pouzit. :?
...hmmm na Nete som zatial neobjavil nejaky popis, tak je na Tebe Stanley, aby si zacal skusat a dal nam majitelom MSI745Ultra vediet!!! :wink:
he-he-he. skoro som sa od smiechu pocikal. ;D uz asi dobre tri hodiny browsujem net a zistujem data a informace. zatial nie je nic pozitivne. :-(
...3 hodiny? tak ja uz som tomu venoval viac a NIC :!:
nazdarek, mam vplane upgrade mojej dosky prave za MSI745Ultra (v Ageme ma super cenu)- myslite, ako ich majitelia, ze je to dobry podvozok pre mojho TBreda ??? - alebo sa oplati priplatit 1700,-Sk za ABIT a vidinu 210MHz FSB ???