-
100% vytížení CPU při spuštěném IE
100% vytížení CPU při prohlížení internetových stránek přes Internet explorer.
Tento problém má kolega na svém PC.Na internet se připojuje pomoci modemu 56k.Vytížení je i při stavu offline když si jen prohlíží uložené stránky.
Vir ani spy to nebude (používá NOD+Ad Aware).
Nesetkali jste se s něčím podobným?
-
Re: 100% vytížení CPU při spuštěném IE
Ano, nezavisle na sobe to delaly dve ruzne verze IE na drou ruznych PC. Reseni jsem nenasel, presel jsem na alternativni prohlizece.
Ale to jsem ti moc nepomohl :-( Taky by me zajimalo v cem je zakopanej pes.
-
at zkusi jinej prohlizec... treba FF...
-
A nevíš jaké 2 verze to byly?
J.Wade:rád bych přišel na to o jakou chybu se jedná ;-)
-
1) IE 5.5 + záplaty, W2k SP4 CZ
2) IE 6.0 + záplaty, XP+SP2 CZ
-
Citace:
Původně odeslal Aigor
1) IE 5.5 + záplaty, W2k SP4 CZ
2) IE 6.0 + záplaty, XP+SP2 CZ
Dá se použít nějakou jinou verzi nebo raději přejít na jiný prohlížeč? (jaký doporučujete)
-
Citace:
Původně odeslal Katoo
Dá se použít nějakou jinou verzi nebo raději přejít na jiný prohlížeč? (jaký doporučujete)
Pouzivat IE v dnesni dobe plne spickovych alternativnich prohlizecu je jako jezdit porad ve 120ce, i kdyz ti v garazi stoji BMW ;) www.opera.com trosku se ponastavuje a je to k nezaplaceni, bez Opery jsem jak bez ruk :)
-
Sice to problem neresi, ale dej tam www.czilla.cz a uvidíš 100% spokojenost .)
-
Nainstaloval jsem mu tam FireFox a internet jede OK,ale problém je taky když si prohlíží nějaké postahované obrázky ...vytížení CPU opět 100% a restart PC ...přitom používá irfanview.
Taky se mu stalo,že chtěl nakopírovat na plochu do složky nějaké data a nešlo to,hodilo to nějaký error.
Chyba HW to nebude protože Prime i memtest je stabilní ;-/
P.S:když jsem měl jeho PC doma připojené přes wifi tak jsem s tím neměl žádné problémy,žádné sekání,žádné restarty.Nemůže na to mít nějaký vliv ten modem?
-
Zkus zakázat automatický restart po chybách (Ovládací panely/systém/upřesnit/Spuštění a zotavení systému/Automaticky restartovat). Tato cesta platí pro win2k, myslím, že u winXP to bude podobné.
Pokud mu to spadne do modré obrazovky, ať opíše první dva řádky (to BSOD má obvykle příčinu v ovladači a ten tam bývá uveden, je to nějaký název souboru s příponou sys).
Tipnul bych si na nějaké sdílené přerušení nějakého hardwaru s grafickou kartou.
-
Citace:
Původně odeslal comm
Pouzivat IE v dnesni dobe plne spickovych alternativnich prohlizecu je jako jezdit porad ve 120ce, i kdyz ti v garazi stoji BMW ;)
www.opera.com trosku se ponastavuje a je to k nezaplaceni, bez Opery jsem jak bez ruk :)
Docela dobrý názor, má jedinou vadu, někam tě v ničem jiném než ve 120ce stále ještě nepustí :evil:
-
Citace:
Původně odeslal leo
Zkus zakázat automatický restart po chybách (Ovládací panely/systém/upřesnit/Spuštění a zotavení systému/Automaticky restartovat). Tato cesta platí pro win2k, myslím, že u winXP to bude podobné.
Pokud mu to spadne do modré obrazovky, ať opíše první dva řádky (to BSOD má obvykle příčinu v ovladači a ten tam bývá uveden, je to nějaký název souboru s příponou sys).
Tipnul bych si na nějaké sdílené přerušení nějakého hardwaru s grafickou kartou.
BSOD se myslím nekoná,ale ještě se ho zeptám.S tím automatickým restartem to zkusím.
Mě napadlo,že by to mohl dělat ten modem,protože kolega říkal,že mu u modemu nejde nastavit hlasitost (předtím to údajně šlo).Drivery má windows-ovské.Ještě mu řeknu aby přehodil modem do jiného slotu.
-
Kolega mi v práci říkal,že se problém vyskytnul i s FireFox-em,opět 100% vytížení CPU,trhané pohyby myší.Resetnul PC a do 10 minut na internetu opět zátuh.
Je divné,že někdy to jede třeba i 3 hodiny OK a pak se to během půlhodiny i 3x kousne.
-
pak by to mohli byt nejake veci ketre jsou pro IE i FF spolecne napr java, flash
-
Citace:
Původně odeslal Strby
pak by to mohli byt nejake veci ketre jsou pro IE i FF spolecne napr java, flash
Instaloval jsem mu tam pouze system,žádnou java ani flash.
taky mě napadlo,jestli to nedělá nějaký program na pozadí,třeba program od Nokie k datovému kabelu,nebo utilita od MSI.5íkal jsem mu ať to zkusí všechno povypínat a nechá běžet jen antivir.
nVidia drivery pro základní desku to asi dělat nebudou,protože to by se pak sekalo třeba i v hrách,ale tam je to stabilní.
Ještě jsem mu říkal ať přehodí modem do jiného slotu.
-
Strela do tmy, kdyz tak slysim ty nV drivery. IDE ovladace na nVidie tam nema ze ne? Ty delaly ruzne kraviny.
-
Citace:
Původně odeslal jedik
Strela do tmy, kdyz tak slysim ty nV drivery. IDE ovladace na nVidie tam nema ze ne? Ty delaly ruzne kraviny.
To bych se musel mrknout,už si to nepamatuji,ale já sám je neinstaluji,používám buďto ty od Intelu nebo winxp.
Kdyby se to oběvovalo nějak pravidelně,ale takhle :-/
-
Cau, nemas nahodou paralelni tiskarnu ???
Nebo nejakou starou periferii na LPT ???
A dela to, i kdyz je uplne cisty system - bez ovladacu, atd ??
-
Citace:
Původně odeslal svaca
Cau, nemas nahodou paralelni tiskarnu ???
Nebo nejakou starou periferii na LPT ???
A dela to, i kdyz je uplne cisty system - bez ovladacu, atd ??
Nemá tam žádnou tiskárnu,LPT port je volný.
-
Podobně (dlouhodobé 100% vytížení CPU při připojení do sítě, na internet, čas od času i mimoto, apod.) se chovalo i jedno PC s W2K, když jsem instaloval záplaty na Sassera - mezi službami byl hozen v automatice DNS klient. Stačilo ho přepnout na manuál a problém zmizel... U XP ale tento postup nefunguje, tam to funguje přesně naopak. :-)
Zajímavé bylo, že vykopat tuhle havěť bylo těžší v těch dvoutisícovkách...
-
Citace:
Původně odeslal peta303
Podobně (dlouhodobé 100% vytížení CPU při připojení do sítě, na internet, čas od času i mimoto, apod.) se chovalo i jedno PC s W2K, když jsem instaloval záplaty na Sassera - mezi službami byl hozen v automatice DNS klient. Stačilo ho přepnout na manuál a problém zmizel... U XP ale tento postup nefunguje, tam to funguje přesně naopak. :-)
Zajímavé bylo, že vykopat tuhle havěť bylo těžší v těch dvoutisícovkách...
Mohl bys mi blíže popsat jak to řešit u WinXP? dík
-
win xp bez sp2 ti budou delat na netu porad bordel service pack 2 je uz(bohuzel) povinost
-
Citace:
Původně odeslal Vintrlos I.
win xp bez sp2 ti budou delat na netu porad bordel service pack 2 je uz(bohuzel) povinost
SP2 tam je nainstalovaný ;-)
-
Citace:
Původně odeslal Vintrlos I.
win xp bez sp2 ti budou delat na netu porad bordel
Dovoluji si nesouhlasit, často je to právě naopak. Zkrátka dát si na PC SP2 a myslet si, že to vyřeší problémy, je nesmysl. SP2 se sice nic nezkazí (pakliže se potom rozumně povypínají různé služby), ale je to jedna z možností, nikoli povinnost.
Důležitá je konkrétní konfigurace a především zabezpečení spočívající v odstavení MSIE, instalaci antiviru, firewallu, používání antispywaru a celkově jakous takous kulturou chování se u toho.
-
Citace:
Původně odeslal Katoo v SZ
...nemohl bys mi napsat,jak tento problém vyřešit?
Moc se nastavením WinXP nezabývám,zatím jsem to nikdy nepotřeboval a tak je jakýkoliv zásah do windows pro mě novinkou a neznámou,nerad bych kámošovi něco domršil...
No, kdybych přímo věděl, co s tím máš, tak ano, nicméně můj postup funguje jen na W2K, prootže u XP to má následek v podobě úplné nefunkčnosti DNS, tzn. si nezanetíš.
Jedině projít služby a ty, jež tam nepatří, povypínat, nicméně to je ryze individuální záležitost. Vše se dá vrátit, ale...
Napadla mě ještě jedna věc, ale ta s tím nejspíš nebude souviset... Setkal jsem se s několika PC, kde bylo nainstalováno Kerio a kvůli několik (3-4) GB(!) velkému logu v adresáři s Windows bylo PC neskutečně líné...