Re: Konvekt-O-Matic PRO LC
no jenze nerekls to nejdulezitejsi kolik °C ma voda to me osobne zajima teplota CPU GPU a chipsetu je pro me nepodstatna pac cidla si muzou vymejslet , tak prosimte jestli muzes zmer vodu cca po 2 hodinach v klidu a pak po nejakym zatezovem testu
takze ja mam treba Alphacool NexXxoS Xtreme III a teploty vody jsou tyto
pri otackach ventilatoru 900 : teplota v pokoji je 25°C
idle .... 27°C
burn .. 30°C
je to mereno digitalnim teplomerem
kdyz vypnu ventilatory tak stoupne teplota vody na 35°C v klidu
pri zatezi sem to uz nemeril
chladim CPU + GPU chystam se na chipset
CPU Athlon XP Barton 2500+@2300 pri 1,85V
GPU GeForce 6600 chladim jen jadro a to je 300@615
Citace:
Původně odeslal Ballnazzar
no jenze nerekls to nejdulezitejsi kolik °C ma voda to me osobne zajima teplota CPU GPU a chipsetu je pro me nepodstatna pac cidla si muzou vymejslet , tak prosimte jestli muzes zmer vodu cca po 2 hodinach v klidu a pak po nejakym zatezovem testu
Staci zmerit tu teplotu digitalnim teplomerem v expanzce?
Alphacool NexXxoS Xtreme III jsem planoval a koukam, ze jsem mozna udelal chybu. Ale rikali, ze potrebuje ofuk, takze jsem radeji sahl po tomto. A nikde to nikdo nesrovnaval. :'(
Zkus jeste zmerit vodu v zatezi.
no voda v zatezi je tedkom 37°C muzu ti zarucit ze pokud to chces bez fanu tak ten tvuj vymenik je lepsi , protoze ten alphacool potrebuje aspon minimalni ofuk treba kdyz dam svoje ventilatory na 500 otacek tak teplota klesla z 37 na 33 jemu fakt staci minimalni ofuk jen aby tam byl prutok vzduchu ale treba na 1300 otacek mam teplotu 28°C
Ja si to uvedomil az ted - ty tve teploty jsou teploty vody a ta je znatelne chladnejsi.
Zkousel jsem lekarsky digitalni teplomer a hlasi "L" - teplota pod rozsah mereni.
no ja neudavam teploty CPU a GPU protoze je to zbytecne kazda deska ma jine teploty a navic ne kazdy procesor topi stejne takze ta teplota se muze lisit v nekolika °C ale zato teplota vody to se da lepe posoudit
treba ja sem pred vodnikem mel Gigabyte 3D cooler ten hlinikovej no a pri 2200Mhz a 1,77V sem mel pri burnu 71°C(ventilator bezel na 3500 otacek a amaximum je 4000 u nej) v case sem mel 2x 12 na 1400 otacek a v lete sem je musel davat na max coz je 1800 a melo to co delat aby se to uchaldilo pravda je ze v lete mam v pokoji 30°C v tech nejvetsich vedrech a to byl duvod proc sem si poridil vodu s vodou sem mel 47°C a navic bios, speed fan ,asus probe kazdy ukazuje jinou teplotu
jasne, teploty jsou relativni, ale ten rozdil je absolutni ;-)
Jeste se podelim o jednu cerstvou zkusenost.
Omylem jsem otocil radiator tak, ze vstup byl nahore, coz zpusobilo, ze se mi posledni clanek zavzdusnil. A hned teplota vzrostla o 2-3 stupne.
Zavzdusneni bylo videt hadici spojujici dva sousedni profily - netekla tam vubec kapalina.
Radiator jsem tedy otocil vstupem dolu a teplota byla zpatky na 36 stupnich.
Uvazuji o tom, ze bych prikoupil jeste jeden profil - jsem zvedavy, o kolik by teplota klesla.
Diky tomuto vodnikovi jsem mohl odstanit z pocitace ctyri vetraky, coz uvitala ma zena a priznala, ze je to uz tissi a lepe se u toho spi.
Jeste musim hodit zbyvajici dva (120mm vzadu a 90mm z boku na VGA) na 5 V a bude to jeste tissi. Ted jedou na 1100 otacek.
1 Příloh-a(y)
A takhle mam poveseny radiator
Citace:
Původně odeslal Ballnazzar
takze ja mam treba Alphacool NexXxoS Xtreme III a teploty vody jsou tyto
pri otackach ventilatoru 900 : teplota v pokoji je 25°C
idle .... 27°C
burn .. 30°C
je to mereno digitalnim teplomerem
kdyz vypnu ventilatory tak stoupne teplota vody na 35°C v klidu
pri zatezi sem to uz nemeril
chladim CPU + GPU chystam se na chipset
CPU Athlon XP Barton 2500+@2300 pri 1,85V
GPU GeForce 6600 chladim jen jadro a to je 300@615
Tak jsem meril vodu v expanzce. Chladim CPU + GPU + NB.
Idle
Okoli - 23 stupnu
SpeedFan CPU - 38 stupnu
SpeedFan GPU - 50 stupnu
Voda - 31 stupnu
Burn
Okoli - 23 stupnu
SpeedFan CPU - 47 stupnu
SpeedFan GPU - 52 stupnu
Voda - 33 stupnu
Planuju jeste prikoupit jedno zebro, abych videl, jaky bude rozdil.
ten pasiv sa da rozsirovat (pridavat dalsie moduly) az do nekonecna? (samozrejme myslene teoreticky)
Citace:
Původně odeslal Tanya
ten pasiv sa da rozsirovat (pridavat dalsie moduly) az do nekonecna? (samozrejme myslene teoreticky)
Ano, da. V zakladnim baleni jsou ctyri zebra.
Daji se koupit pak samostatna zebra.
Soucasti baleni jsou i veskere fitinky a montazni material, ktery je potreba k rozsireni.
Citace:
Původně odeslal Prtik
Uvazuji o tom, ze bych prikoupil jeste jeden profil - jsem zvedavy, o kolik by teplota klesla.
nedelej to, je to zbytecne a budes zklamany, mam to vyzkouseno se dvema reseratory
Citace:
Původně odeslal MegaKremilek
nedelej to, je to zbytecne a budes zklamany, mam to vyzkouseno se dvema reseratory
Proc myslis?
Kdyz se mi jedno zebro zavzdusnilo, teplota sla okamzite nahoru.
Citace:
Původně odeslal Prtik
Proc myslis?
protoze to mam vyzkousene v praxi :)
ale zas ten konvekt je navrhovany s tym, ze cim viac ich tam bude, tym by mal lepsie chladit, je spraveny na zvacsovanie plochy.Samozrejme ze nie do nekonecna, len do urcitej miery.
Citace:
Původně odeslal Tanya
ale zas ten konvekt je navrhovany s tym, ze cim viac ich tam bude, tym by mal lepsie chladit, je spraveny na zvacsovanie plochy.Samozrejme ze nie do nekonecna, len do urcitej miery.
v to doufam
koncem mesice bych mel mit dalsi zebro, tak dam vedet, jaky to melo dopad na teplotu
ja by som dalsie rebro asi skusil ked mas plac (aj ked neviem naco ti vyssi vykon bude :) ) reserator je sracka uz od navrhu takze dva nespasia co jeden nevie ;)
Citace:
Původně odeslal MadCap
ja by som dalsie rebro asi skusil ked mas plac (aj ked neviem naco ti vyssi vykon bude :) ) reserator je sracka uz od navrhu takze dva nespasia co jeden nevie ;)
mam na GF6800 48-50 stupnu :-( a tech 5x5cm jeste vedle PC mam ;-)
a to si myslis ze to tej GF vadi? si pozri ake ma prahove hodnoty ;) nejakych 50 stupnov ju nemoze rozhadzat a tymto krokom ti aj tak teplota na tej grafike neklesne nijak vyrazne :)
tiez si myslim ze 50 tej grafike nevadi, do 70 je to v poho, len mas blby pocit ze je tam cosi horuce, riesit to treba ak je to hlucne alebo to ma viac ako 70 v zatazi
Citace:
Původně odeslal MadCap
a to si myslis ze to tej GF vadi? si pozri ake ma prahove hodnoty ;) nejakych 50 stupnov ju nemoze rozhadzat a tymto krokom ti aj tak teplota na tej grafike neklesne nijak vyrazne :)
pocit mam spatny proto, protoze puvodne jsem na ni mel AC Silencera a v idle 45.
Pravda, s vodnikem mi ostatni teploty sly dolu.
Jeste to zvazim ;-)
tam je jeden zaujimavy efekt, vsetky sucasti, co v tom vodniku mas, budu mat v zasade velmi podobnu teplotu vzhladom k teplote vody a ucinnosti blokov. To sa mi stalo pri testovani reseratoru, ked mala 6600GT v idle asi o 15 stupnov viac ako na vzduchu :) hold vodicka v hlinikovej blbosti mala "trosku" moc stupnov :D