Jack the Ripper
http://wtphracky.cz/admin/fotky/horor5m.jpg
Printable View
Jack the Ripper
http://wtphracky.cz/admin/fotky/horor5m.jpg
Dobre vybranej nazev, presne to jsem si predstavil nez jsem si to precetl! Ale prave k tomu bych mozna jeste trochu vyhrotil, takovej nuz za zada to by bylo hodne husty >:} Ale i bez toho je to fakt super pocitovka, strom, obloha i panelak prese takhle se mi to libi.
Jen mozna jedna vec, ramecek ti trochu splyva s obrazem.. nevim mozna to je dobry, ale imho by se dalo vymyslet neco lepsiho.
vyhrotit bych to sice mohl ale je to momentka, takze mozna priste ;), jo ten ramecek je jednoduchej, byl to trochu zamer, priste zapracuju ;) thx
Zajímavý foto ... jen škoda ten strom co splývá s tou hlavou, ale není to tak zlý. Je fakt že nůž za zády by tomu dal hodně velký grády.
Já z toho mám rozporuplné pocity - paneláky a lampy padají doleva, celé je to IMHO až příliš šedivé a bez kontrastu, ale atmosféru to má... tak nevím... :confused:
To ze to trochu pada se da napravit, to mi zas tolik nevadi. Ale nad tim kontrastem jsem taky predtim premyslel, nakonec jsem si rikal, ze je to asi takhle dobre, ale to jsem si to jen rendroval v hlave :D takze by to mozna opravdu bylo dobre s vetsim kontrastem.
no mel jsem nekolik verzi tohle ma nadech trosku retro...
ten kacejici panelak hm mozna testnu srovnat, ale myslim ze takle to vice uzavira prostor, svet se vice orientuje dolu, dava to pocit ze neni uniku ;) myslim ze je to dobre... je pravda ze to same by to chtelo i na druhe strene...
http://wtphracky.cz/admin/fotky/horor2.jpg
jina varianta temer orig krom orezu...
ta prvni se mi libi vic (a libi se mi hodne) ;)
nene, to neni ono! Prvni mnohem lepsi ;)
mne se taky libi vic ta prvni ;)
Prvni lepsi, zkus udelat repete s tou kudlou a zamilovanou dvojici vpredu :)
mam pokracovani pro serii s prstem
http://wtphracky.cz/admin/fotky/uz.jpg
akorat porad si nejsem jist jak to ma vypadat....
tahle varianta se nesetkala s moc velkym ohlasem:)
http://wtphracky.cz/admin/fotky/uz2.jpg
Upravovanie obsahu s APS nemusim... :confused:
pretoze to nevies? to je normalna disciplina fotografie ci grafiky ... akurat ze tomu nemozes potom hovorit cisto fotografia ale skor manipulacia, ale to je uz fuck ... mne sa tato manipulacia nepaci, pretoze je urebane hnusne :) hlavne ta krv a prst je dost mimozny :\Citace:
Původně odeslal e1
Vôbec sa nejedná o to, či to viem, alebo neviem. Jedné sa o to, že potom už môžem rovno nakresliť celý obrázok. Nemám nič proti efektom a podobne, ale zmenu obsahu fakt nemusím. To už nie je o fotení. K tejto úorave sa radšej ani navyjadrujem.Citace:
Původně odeslal MadCap
ked to nakreslis, tak to bude pocitacova grafika, v tomto stadiu to je stale len manipulacia ... ked to tak po tebe citam, tak sa divim, ze fotis na digital, vsak to uz nie je o foteni, to si si mal kupit FM3A a potom by si bol spravny "fotograf" ;)
Ta první mi přišla lepší, jen trošku doladit kontrast a škoda toho padajícího baráku (jak psal ostatně i DM), ta druhá verze se IMHO moc nepovedla... A ta krev na tom prstě působí prostě divně :(
Fotka se mi libi moc, ale ta krev, to je hruza... jako pest na oko. Nekde na netu jsem videl pekny tutorial na krev, zkusim najit..
Len manipulacia? Toto je zmena pôvodného obsahu. Mal si človeka s prstom bez krvi, teraz tam máš krv a prst nikde. Keby to bolo spravene s kečupom, a tak vyfotené, tak nič nepoviem, ale takto to je ako keby som nafotil vtáka a spravil z neho lietadlo (trocha prehnané, ale v princípe to isté - už to nie je to čo si vyfotil).Citace:
Původně odeslal MadCap
Ale vzyt tohle je prave to kouzelne na digitalni fotografii ne? Cvaknuti spouště je jen zacatek tvorby, fotografie jako takova potom vznika v PS.Citace:
Původně odeslal e1
Hmm tak s tímto já osobně teda moc nesouhlasím, ale je to na autorovi. To co říkáš ty není o fotografii ale o počítačové grafice. Je to počítačová grafika pro kterou je jako základ použitá nějaká fotka.Citace:
Původně odeslal Hynchenzo
Na fotografii se mi líbí to, že to je o myšlení a umění dívat se kolem sebe .. uvidět to a pak to tak vyfotit. Udělat omalovánky v PS je sice pěkný ale už to není o fotografii, už je to prostě něco jinýho.
Digitální technologie pro mne přináší tu výhodu že můžu vidět výsledky hned a nemusím dávat vyvolávat film, můžu mazat nepovedený snímky, můžu měnit ISO během focení, můžu vyvažovat bílou, můžu fotky mnohem snadněji a bez skenování publikovat na internetu ... Toto jsou důvody proč je pro mne digitál zajímavý.
Používám samozřejmě PS taky ale jen ke "standartnímu" zpracování fotky -> Levels, doostření, kontrasty, převody do BW, vyjimečně nějaké efekty ... ale neměním obsah.
Berte to samozřejmě jako můj soukromý názor.
to je otazka pohladu, ci beres fotografovanie ako zachycovanie reality alebo ako urcite umenie ... to je zhruba tak, ako keby si povedal ze toto je pocitacova grafika alebo "nefotografia" a pritom to je tvrdy analog (www.pohribny.cz), fotograf nemusi predsa zachycovat len to co vidi, ale kludne aj to, co chce vidiet. Ked svojim upravam (theedge) hovori zakladne, tak potom neviem jak vzniklo napriklad toto, nezda sa mi to ako "uvidět to a pak to tak vyfotit" ale je to kruta "omalovanka v PS" ;)
Trochu si tedy protirecis, na jednu stranu rikas, ze fotka je cituji: "Umění dívat se kolem sebe .. uvidět to a pak to tak vyfotit." ale pak sam priznas, ze nasledne pouzijes PS k finalni uprave fotky. Ale copak to neni zasah do tebou cvaknuteho momentu? Prave v tomhle je rozdil mezi normalni fotografii a DF (alespon co jsem subjektivne vypozoroval z diskuzi). Samozrejme vim jak jsi svuj komentar myslel, jen jsem chtel reagovat na to, ze by se mel hodnotit vysledek, nikoliv metoda jak se k vysledku doslo.
U té první fotky nevím co tam bylo nebo nebylo dělaný za upravy. Ono i z analogu se dají dělat scany a pak upravovat v PS ...Citace:
Původně odeslal MadCap
Ta druhá moje fotka je samozřejmě upravovaná ... ale jen kontrast a jas ;-) to jsou ty efekty o ktrých jsem mluvil. Takovej "přepal" uděláš s analogovou fotkou ve fotokomře taky. To šedý okolo je rámeček, kterej si vytvoříš do fyzickýho rámu z papíru paspartou. Není tam měněný obsah fotky.
Bavím se o upravě obsahu fotky .. ne o upravách doostření, jasu, kontrastu, barevnost, ořezy atd ... to jsou věci který se s analogovejma fotkama bežně dělají a vždycky dělaly taky (jen na to musíš mít fotokomoru stejně jako k digitálu počítač).Citace:
Původně odeslal Hynchenzo
Jasně .. hodnotí se výsledek, ale jinak hodnotíš výsledek u fotografie, jinak u malovanýho obrazu a jinak u vytesané sochy (obrazně řečeno).
Dál už tuto debatu ze své starny končím, protože kdo chtěl pochopit co tím chci říct tak ten to pochopil a navíc jsem napsal že to je jen můj soukromý názor. PEACE ;-)