Re: Redukce na Olympus E300
Přesunuto do samostaného threadu...
diky vsem za info .
2:MC z ruky jsem to zkousel a moc to neslo , ale mel jsem pocit ze kdyby to tam drzelo na pevno tak by z toho neco vyloudit slo .
2:jan555
po novem sklu uz pokukuji , redukce na stare OM by mela dorazit kazdym dnem , pak uz jen narazit na nejake solidni sklo . nejlepe tele , ikdyz maly rozsah setoveho skla ( 1445) mi zatim plne postacuje . . .
btw: co pouzivas za blesk ? na ten sice momentalne nemam penize , ale casem to budu muset resit . . .
DELETED OT. Darth Maul
Mám FL-36, který je k E-300 ideální - silný je pro většinu lidí a užití dost, je našlapaný funkcemi a hlavně je možné (narozdíl např. od FL-50) používat ho najednou s interním bleskem. (a to je fakt dost velká výhoda E-300) Je za dobrou cenu (cca 6K), takže až na něj budeš mít, rovnou ho kup. Jeho asi jedinou nevýhodou je pomalejší recharge - používá jen 2 tužkovky, možná ještě absence bezdrátu (ale to nepoužívám).
pekny pekny , muzu se zeptat kde nakupujes stara skla ? ebay nebo nejaky kameny bazar v pha ?
btw: iso 1600 je vazne brutalne zasumely. pouzil jsi ho v nejaky situaci ?
Tohohle Biometara jsem kupoval u Škody, jinak Ebay. (na cestě teď mám fungl nového MC Biometara 80/2.8 )
Ad ISO1600 - ano, použil, ale málo. To, co obvykle fotím, je na ISO100 a vlastně relativně málokdy jdu vůbec výš, protože to nepotřebuju. Na ISO1600 existuje celkem snadný lék - fotit do RAWu + Photoshop CS2 + Adobe Camera RAW 3.3. Pokud nebudeš dělat větší tisky, nebudeš potřebovat ani žádný odšumovač.
Citace:
Původně odeslal jan555
Něco z MC Biometaru 120/2.8 zvenku - za ty peníze je to fakt fajn sklo.
Trochu divné rozostření pozadí, ne?
Citace:
Původně odeslal frelichl
Trochu divné rozostření pozadí, ne?
Nevím, co je "divné" - prostě každé sklo má specifický bokeh a tohle má právě takový, jako je na fotkách. A není nejideálnější, mohl by být klidnější, hlavně na kontrastech. Na druhou stranu aspoň není vidět tvar clonového kroužku. Musíš také brát v úvahu, že to je cca 240-260mm ekv. na plnou díru (f/2.8 ), přicloněním se bokeh zjemní. (na kontrastech dost)
Ono díky extrémně malé DOF by to i přes dlouhé ohnisko bylo solidní sklo na hraní si s portréty, ale právě ne zrovna nejklidnější bokeh tohle využití dost vylučuje. Takže ano, např. s nádherným bokehem mých digitálních Zuik (a ovšem spousty jiných skel) se to srovnat nedá.
Citace:
Původně odeslal jan555
Nevím, co je "divné".
Jsem z většiny takových fotek zvyklý na dokonalé rozmazání pozadí, kdy v pozadí nejde nic rozpoznat, tady mi přišlo že se pozadí prostě nerozmazalo tak dokonale a hlavně v první fotce pozadí jakoby tvoří soustava "šmouh" kruhového tvaru, nevím jak to líp popsat. Každopádně díky za vysvětlení.
Tomu rozumím - u té 2. a 3. je potřeba brát v potaz malou vzdálenost pozadí (u té 2. je ten průběh docela vidět), u té 1. je vidět to, co jsem psal - neklid hlavně na kontrastech. S tímhle má více, nebo méně problém většina MF skel, která jsem zkoušel, tenhle Biometar je na tom ještě velmi slušně. Kdyžtak zkus mrknout sem http://www.rickdenney.com/bokeh_test.htm , to je zajímavý link. V tom testu vychválený P-Six CZJ MC Sonnar 180/2.8 jsem také zkoušel a ten má bokeh luxusní, bohužel má i svá negativa (předně váhu a velikost).
Jeden imho bombastický link - M42 skla v akci http://www.wholesaledigital.co.za/m42home.htm
Včera mi konečně přišla zvětšovací očnice Oly ME-1 (na E-300/E-500) a pro MF skla je to velmi vhodné příslušenství - procentuální úspěšnost správného zaostření na plnou díru se (celkem dramaticky) zvýšila.
1 Příloh-a(y)
Tak mám dneska přírůstek - rare CZJ MC Biometar 80/2.8. Rozhodně moje nejkrásnější sklo (navíc fungl nové), podle prvních fotek výstupem za vzhledem rozhodně nezaostává :D
Tak jen pro srovnání, tohle sklo je fakt skvělý a to i v tom diskutovaném bokehu ...
http://jan555.madcap.info/list/Biome...I_28_bokeh.jpg
Citace:
Původně odeslal jan555
Tak jen pro srovnání, tohle sklo je fakt skvělý a to i v tom diskutovaném bokehu ...
Jednosmajlove posty su zakazane, ale neudrzim sa: :drool:
2 Příloh-a(y)
Prohrabával jsem se archívem a narazil jsem na něco, co mi nedá sem nehodit pro zajímavost. :)
Citace:
Původně odeslal jan555
Prohrabával jsem se archívem a narazil jsem na něco, co mi nedá sem nehodit pro zajímavost. :)
OMG!!!
To je strašná vobluda... horší než 1200mm od Canonu za 3 mega... :eek:
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
OMG!!!
To je strašná vobluda... horší než 1200mm od Canonu za 3 mega... :eek:
:o Pre boha, čo je toto za teleskop? Do fotobatahu sa mi to as nevojde, že?
Nampíšte mi niekto, že čo to vie...
Citace:
Původně odeslal e1
:o Pre boha, čo je toto za teleskop? Do fotobatahu sa mi to as nevojde, že?
Nampíšte mi niekto, že čo to vie...
to je astronomicky teleskop ... to skutocne nevojde do batohu a ani sa s tym nepocita viz stranku vyrobcu
Citace:
Původně odeslal MadCap
to je astronomicky teleskop ... to skutocne nevojde do batohu a ani sa s tym nepocita viz
stranku vyrobcu
Stránku výrobcu som si našiel aj ja, ale konkrétny model už nie...