Printable View
6800GS bude rychlejší, a po přetaktování ještě víc. Ale nemysli si, že si na ní COD2 ňák slušně zahraješ, je to snad nejnáročnější hra co jsem zatim viděl.
Podla mna by to GSko nemuselo byt horsie nez X1600XT, kukni nejake testy... Vychadza to aj z testov TU. To je len jeden z mala testov... ;) Siel by som do GSky. Akurat ta dostupnost, niezeby X1600XT bola na tom lepsie :)
v COD2 pri rozliseni 800*600 low detaily,AA,FSAA off mam 200+ fps...hraju to pres net.Problem je, ze chci rozliseni 1024*768 a to mi uz klesa pod 100fps pri zamireni, takze proto zmena.
Co takhle si prikoupit jeste jednu 512?Dneska hrat s 512MB je snad nemozne :)
jj kup si jeste jednu ram a jinak bych ti asi doporucil tu 6800GS,myslim ze po vytaktovani to bude docela slusny delo
Četl jsem nedávno, že X1600 má nějaké problémy s kompatabilitou, ale možná šlo jen o záležitost ovladačů. Osobně bych ti ale doporučil 6800GS, cena je slušná a potenciál má na rozdávání. Moje s defaultním chladičem, šla přetočit na 520/1200 a věřím, že z ní po změně chlazení dostanu více.
Navíc tuším, že i zde ve fóru byl odkaz na testy kvality obrazu řady X1xxx a 6xxx a ATI proti nVidii dost ztrácela.
Ten problém s kompatibilitou se řeší zde http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=42510 ... Jinak se samozřejmě připojuju k tomu, že jenom ta 512ka ramka je hrozná brzda a možná bych i silně popřemýšlel klidně i o 2GB místo new grafiky.
RaAM samozrejme budu kupoat nvou...ale az tak v cervnu....jinak 512 bohate zatim staci :D i kdyz to tak nevypada ;)
Ber Geforce 6800GS.To že si slušně nezahraješ CoD2 je dost blbost.Hraju na GeForce 5900XT,sice directX7,ale jinak full detaily bez vyhlazování 1280x1024 a pohodička,i po netu.
Právě že každý si pod termínem "slušně" představuje něco jiného.Citace:
Původně odeslal DeathFriend
to musim souhlasit, pac pro me je slusne 200fps a vic...spodni hranici je 150fps, pak uz zacinam citim drobne trhani, i kdyz vy mi muzete odporovat(coz vam neberu) ja to vidim/citim.Citace:
Původně odeslal no-X
Hrajes FEAR na 200FPS? A na jake rozliseni prosim te? ... btw, dobry matroš co? :D :D NakCitace:
Původně odeslal madonna
Vypnul si nucene pixel shadery na 1.4 nebo si to nastavil ve hre? NakCitace:
Původně odeslal DeathFriend
myslim cod2
EDIT: je to napsano uz v hlavim prispevku ^^
na kazdou hru na profi hrani je potreba neco, treba counter-strike ma sice max fps 100, ale pro kompetitivni hrani na urovni je treba i 90 malo, to same q3 kde pod 125fps si nezaskaces.Citace:
Původně odeslal Nakadah Al Jaffa
nie si ty mucha? Alebo nieco take? ze pod 150fps to proste citis? Sa pripajam k Nakovi, ak bude este nejaky dobry "tovar" tak sa urcite ozvi ;-)
Aby jsi pociťoval drobné trhání u her, které ti jedou pod 150fps musíš mít nastavený monitor na 150hz a výše.Citace:
Původně odeslal madonna
Jeden muj starsi post, pro neverici Tomase
http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=476728&postcount=12
no já bych s tomasem docela souhlasil. někdo si možná sugeruje, že cití výkyvy framerate, ale pokaď beží stabilně na 50fps, jde o absolutní plynulost.Citace:
Původně odeslal Caleb
lidské oko bohužel není schopné pojmout více než cca 30 snímků za vteřinu. může ovšem dojít k jistým zatuhnutím obrazu (třeba na 1/10 sekundy), což může způsobit krátké trhnutí obrazu, které je ovšem podprahově vnímáno a může způsobit ten "pocit snížení fps". na správně odladěném dneším HW by se takové věci nestávají.
tudíž jestli je někdo schopen cítit snížení fps pod 150, měl by si nejdřív řádně odladit sestavu (po HW i SW stránce) a pak to zkusit znovu. lidské oko pojme pokles řádově pod 40 fps. leda, že by si někdo nechal upgradovat neurony a podařilo se mu ztrojnásobit rychlost komunikace oční sítnice s mozkem :)
I když už je to mírně OT, tak pozor on je rozdíl sledovat 50fps scénu a nehýbat se a sledovat 50fps scénu a během vteřiny se otočit o 180°.
PLS stop OT.
Jinak me posledni vyjadeni k memu prispevku.
Mam problem, ktery popisoval Caleb, presneji tento:
Hraji se snipou a kdyz chodim mam 150 a vic fps(zalezi na poctu pripojebych hracu), ale kdyz priblizim a zazoomuji klesne mi rapidne fps az na treba 80fps, coz je prumerny rozdil 70fps a to nepocitam lokace, kde to spadne jeste vic.A kdyz jsem celou dobu zvykly hrat pri 150 a najednou se to trhne na 80, tak citim rozdil...pocit trhani trva pri 80fps, dokud si na to oko nezvykne coz jsou asi 2 sec, pro me ale velice dulezite.
Jinak system mam vyborne vyladeny, staram se a pecuji o nej jak nejvic dovedu, takze to zavrhuji.
Tak si zkus zapnout pokud to hra umožňuje omezení FPS, tak budeš mít stabilně řekněme 80 fps a rozdíl v zazoomování nepoznáš.
Treba se mu to skube diky male snimaci frekvenci mysi :D ale to asi kecam kravinu...Nak
reste jen co bych mel koupit pls.