Jaké máte zkušenosti se se zahříváním disků řady DiamondMax Plus 9?
Slyšel jsem o případu kdy 160GB disk se po hodině tak zahřál, že sám spadl! Ja bych si koupil 80ku, ale nevim jak ten je na tom!
Printable View
Jaké máte zkušenosti se se zahříváním disků řady DiamondMax Plus 9?
Slyšel jsem o případu kdy 160GB disk se po hodině tak zahřál, že sám spadl! Ja bych si koupil 80ku, ale nevim jak ten je na tom!
Ja mam doma 80tku Maxtor a ide mi to celkom v pohode aj cely den. Najprv som sa tiez trochu bal lebo som so svojou starou 10Gb take teploty nemal a tak som nechal otvorenu bednu ale aj po zavreti mi to ide v pohode. A to mam v bedni pekne horuco a dost malo priestoru.
mám ho a neni o nic teplejší než Baracudy..ostatně,má také fluidní ložisko
Ta teplota me taky docela zajima, taky uvazuju o 80ce s 8MB cache a jelikoz mam absolutne nevetranej case, tak bych nerad, aby se mi tam upek'...
...no ten přesně mám,ale celá řada9 od Maxtora docela topí, právě díky "fluidu"...já osobně bych měl strach disk v plný zátěži provozovat delší dobu třeba v palstovém šuplíku(kratší doba je bez problémů-odzkoušeno). Určitej odvod tepla zajistí konstrukce case, ale pro jistotu bych si pořídíl aspo nějakej jednoduchej chladič na disk, aby ofukoval spodek disku.
a kterou stranu ofukovat, tu s hliníkovym šasi nebo s čipama?Citace:
Původně odeslal Over
Hm, rozhoduju se mezi tou 80kou Maxtorem a WDJB. Favorita nemam, ale ta teplota by mi mohla pri rozhodovani pomoct. Pokud ten WDJB tolik netopi (kdyz nema fluidni loziska), tak bych tu vetsi hlucnost asi prekous. ??? - pripominky vitany...Citace:
Původně odeslal Over
otazka je zda prekousnes i nizsi spolehlivost ;DCitace:
Původně odeslal Sail
tak toto by ma tiez zaujimalo... ja momentalne ofukujem 'spodok', to je to s cipmy, zdalo sa mi za ta strana sa viac hreje...Citace:
Původně odeslal abel
A jeje, no ja nevim, prochazel jsem to tady a nezdalo se mi, ze bych narazil na nazor, ze by tyhle disky byly vylozene nespolehlivy... (pokud se pletu, tak do me stouchnete). No nevim, ale respektuji, ze ses zaujatej proti vsemu, co na sobe nema napis Barracuda ;)Citace:
Původně odeslal DeeKay
Zdravim!Já mam teda předcházející řadu bez fluidních ložisek a řekl bych,že se hřeje cellkem dost.Když jsem ho první den namontoval do počítače,tak nebyl problém dosáhnou 50 stupňů....ve skříni mam dva 8 cm větráky,tak problám v odvodu tepla ze skříně nebyl.......Dal jsem pod něj 9 cm sunona a je klid...teplota disku se rovná teplotě ve skříni ;)
JA MAM TAKY TU 8 ŘADU , FUČIM NA NĚJ ZVRCHU, ALE FURT TECH ZHRUBA 43 STUPNU...ZKUSIM TO FUCENI ZESPODA....
...nejvíc samozřejmě topí to hlinikový tělo disku(spodek a boky),elektronika je ok..Citace:
Původně odeslal abel
v klidu je tižší než WD,ale v plný práci je hlučnější ...a taky rychlejší.
Tohle je docela zajimavy a dobry vedet pred koupi toho Maxtoru...
http://www.xbitlabs.com/news/story.html?id=1044325010
...o tom u psali na cdr.cz a týká se to jen modelů s 2MB cache(a záleží na konečném součtu GB)Citace:
Původně odeslal Sail
BTW:spíš je zajímavější to porovnání tady http://www.xbitlabs.com/storage/8mb-ide-roundup/
Jo, tyka se to modelu 6Y080L0 - coz je 80ka s 2MB cacheCitace:
Původně odeslal Over
....nikoli,týká se to hlavně 60GB modelu,protože tam můžeš vydělat na rychlosti...do 80ky,těžko nacpeš 60/70GB plotnu :) ....pak už jen součty 120 (může být 2x60) a 160 (2x80 - to je OK)Citace:
Původně odeslal Sail
No, to me napadlo, ze s tema plotnama je to trochu divny :roll:, ale proc tam teda pisou 6Y080L0 ???. 60GB model je prece 6Y060L0...Citace:
Původně odeslal Over
Ja mam MAXTOR® DiaMaxPLUS® 60 GB 7200ot. 2MB ATA 133 a podla Speedfanu vycitane zo S.M.A.R.T ma disk 93C. :eek: Je tam ikonka s ohnom.
Je to problem vsetkych takychto diskov, alebo iba toho mojho. Mam aj MAXTOR® DiaMax® 40 GB 5400ot. 2MB ATA 100 a ten ma 34C.
LOL
tady to jede ja mam ted seagata 7200.7 a je to rychlesi nez B4 o 8MB
a teplota bez zateze 29C
ale ze skrine mi tahaj vzduch 2x80sunon
a neco jede i pres tu diru pred nim ale vetrone sou vzadu
bez vetraku je teplota 35
Citace:
Původně odeslal Tunak
...někdy jim ty čidla dost kecaj...nejlépe to poznáš,když na disk položíš ruku. Nejvíc hřeje ta konstrukce(boky a spodek). Pokud tě nebude nepříjemně pálit do ruky,tak je to ještě OK ;D
@over
prave ze to pali az moc neprijemne :evil:
je to chyba toho kusu, alebo tie 60GB disky to robia vsetky?
je 80GB na tom lepsie? btw. z cennika uz 60Gb zmizli
Mám 80 maxtora s fluid.ložskami pred ním mám v skrinke 80x80 pomalobežný a teplota je po niekoľko hodinovom parení Mafie,C&C
má teplotu max 30°C ;D
aky typ je ten Maxtor? napis prosim blizsie oznacenie.Citace:
Původně odeslal NOD
Ten s 2mega cache a 7200 ot. a frci na ata133 nevie presne oznacenie moj komp mam doma takze ked budes chcet tak sa kuknem dnes vecer.