-
Jak nanést správně pastu na procesor P4?
Mozna to je trochu trapny, ale nikde jsem to tu nenasel. Chtel bych se optat, zda pri nanaseni pasty na pentium4 lze pastu rozmatlat vsude, jde mi o to, ze procesor ma v jednom rohu dirku v tom jeho heatspreaderu a ja nevim zda vadi, kdyz ta pasta zaleze do tehle dirky, nebo jestli to je uplne jedno. Dik.
-
Re: Jak nanést správně pastu na procesor P4?
Pastu vsade, ak zalezie do tej dierky to nevadi. Ta dierka by mala sluzit na vyrovnanie tlaku - aby to nebolo hermeticky uzavrete. Pastu HLAVNE na stred IHS, pripadne na cely IHS. :wink:
-
dirce to nevadi kdyz ji taky zamatlas. chce to jen tenkou vrstvu a rovnomerne rozetrit. pamatuj na to ze ta pasta tam nema bejt jako dalsi vrstva ale ma jen srovnat nerovnsosti povrchu.
-
Pastu davam tak, ze dam malu kvapku do stredu (priamo z tuby) a potom to chladicom rozotriem (pritlacit a mierne pohybat).
-
ja klasicky nanesu na okraj takovou nudli a kreditkou ci jinym vhodnym predmetem rozetru.
-
-
Ja do stredu nanesiem trocha pasty a prstom rozotriem po celom povrchu kde zasahuje chladic. To iste spravim na ploche chladica...
-
Citace:
Původně odeslal misokgb
Ja do stredu nanesiem trocha pasty a prstom rozotriem po celom povrchu kde zasahuje chladic. To iste spravim na ploche chladica...
Co jsem cetl tak roztirat pastu prstem je silne nedoporucovano - dojde ke snizeni jejich teplovodivych vlastnosti
-
Citace:
Původně odeslal Kositch
Co jsem cetl tak roztirat pastu prstem je silne nedoporucovano - dojde ke snizeni jejich teplovodivych vlastnosti
Vacsinou s holym prstom, ak mam nieco po ruke tak to samo rozotriem s tym, takze uz nebudem len s holym prstom. Dik za upozornenie!
-
Prstom :p Ono cloveka hned napadne, ze na prste mas kopu necistot, (masnota,pot, prach..a ine mikrocastice) ktore pastu znecistuju a tym znizuju jej kvalitu tepelnej vodivosti. (btw..cisty prst neexistuje :) )
-
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Pastu davam tak, ze dam malu kvapku do stredu (priamo z tuby) a potom to chladicom rozotriem (pritlacit a mierne pohybat).
takhle to od jiste doby delam taky (po tom, co jsem se nekde docetl, ze prave tak je to spravne) :)
-
Citace:
Původně odeslal Mymak
takhle to od jiste doby delam taky (po tom, co jsem se nekde docetl, ze prave tak je to spravne) :)
Arctic Silver pri svojej Ceramique doporucuje tiez tento postup, kedze ju s uspechom pouzivam uz tak 3 roky tak to robim tiez takto ;) neni to ale na vsetky pasty ok (hlavne nie na tuhsie) na silikon to ale tiez facha allright
-
ja jsem nekde cetl, ze poctive rezetreni prstem taky neni spatne, ale protoze prst neni nikdy tak cisty, tak pres sacek a je to. Jak sacek (protoze i ten nemusi byt idealne cisty), tak i plochu procesoru (to je samozrejme myslim) jeste vycistim lihem.
...Nevim, no mozna to je prehnane, ale chladic nasazuju parkrat do roka, tak to neva :)
-
pastru nanesu do stredu CPU (ridim se pravidlem cim min tim lip), na ruku si natahnu cistej sacek a jednim prstem tu pastu dukladne rozetru po CPU, pak trosicku pasty rozmazu po heatsinku-ale jen aby se pasta dostala do ,,porů"" a jinak ji otru, pak pridelam chladic a je to
ps: nejak takto to je na strance ZALMANu, kde maji tento navod jak nanaset pastu (nebo sem to cetl nekde jinde?)
-
Ja som teraz nanasal na moj CPU aj bratovi na Prescott. Spravil som to tak ako pise Rainbow. Do stredu pastu - rozotriet chladicom, je to asi naj sposob :wink:
-
Ja osobne kvapnem zrnko AS5 pasty do stredu a rozotriem dako kartou (telefonnou), alebo aka je po ruke. Na P4/A64 alebo akykolvek CPU s heat spreaderom som to tym istym sposobom rozotrel po celom povrchu HS a funguje bez problemov.
Na Arctic Silver webe avsak doporuju, dat iba do stredu a rozotriet heatsinkom, takze najblizie to skusim tak. Tiez nanasaju pastu prstom v sacku, ako to tu zu niekto napisal.
http://www.arcticsilver.com/arctic_s...structions.htm
-
Pri nanasani tenkej vrstvy treba brat do uvahy aj to, ze casy, ked cpu bolo ala Athlon a Duron s vodorovnou plochou. Mal som uz 2 P4, ktore mali dekel nakrivo a ked som sa 20min hral na vyplnanie nerovnosti, prehrieval sa a po odobrati coolera bola polovica plochy nedotknuta.
Odvtedy som stedrejsi :)
-
zatial som to vzdy robil prstom, necistota hore/dole koho to zaujima? Pokial su teploty v poriadku...
-
k pastě CoolerMaster, kterou jsem měl u chladiče, byla plastová karta na její rozetření
-
Ja pouzivam Artic Silver a kapku (min jak pulka ryzoveho zrnka) na procak a pripevnim chladic
-
How To Correctly Apply Thermal Grease ;)
http://hardwaresecrets.com/article/274
-
Citace:
Původně odeslal SoMeoNe
Ja pouzivam Artic Silver a kapku (min jak pulka ryzoveho zrnka) na procak a pripevnim chladic
Ja to delam uplne stejne (i stejnou pastu jsem tam daval) jenom te pasty tam dam o trosku vic (dejme tomu tak 1 az dve ryzove zrnka) :)
-
neni potreba nic roztirat , kdyz neni clovek nesika tak tam nanese tak rozumne mnozstvi aby toho tam nebylo moc a nezaplpal sis procak zbytecne..ale je pravda ze pokud mas na procesoru medeny podklad, tak ten vede lip jak hlinikove pasty tak je zbytecne tam cokoliv davat, pokud teda nemas na to zlatou pastu ale ta je hodne draha
-
Citace:
Původně odeslal Rodeo65
..ale je pravda ze pokud mas na procesoru medeny podklad, tak ten vede lip jak hlinikove pasty tak je zbytecne tam cokoliv davat, pokud teda nemas na to zlatou pastu ale ta je hodne draha
Prosím? Chceš říct že v některých situacích není pasta potřeba? To je s prominutím blbost, pasta je na vyrovnání nerovností mezi dvěma plochama a musí tam být vždycky, bez ohledu na materiály těch ploch.
-
Citace:
Původně odeslal Rodeo65
neni potreba nic roztirat , kdyz neni clovek nesika tak tam nanese tak rozumne mnozstvi aby toho tam nebylo moc a nezaplpal sis procak zbytecne..ale je pravda ze pokud mas na procesoru medeny podklad, tak ten vede lip jak hlinikove pasty tak je zbytecne tam cokoliv davat, pokud teda nemas na to zlatou pastu ale ta je hodne draha
taku BLBOST uz som davno necital .... :roll: