Tak čo odporúčate, aké máte skúsenosti?
80GB Seagate B5 2MB cache alebo 80GB WD 7200rpm 8MB cache
Printable View
Tak čo odporúčate, aké máte skúsenosti?
80GB Seagate B5 2MB cache alebo 80GB WD 7200rpm 8MB cache
no tak ked uz disk, tak jedine s 8MB cache, podla mna je to parada, a urcite uz k 2MB neklesnem... :o
Mam 2 JBcka a nejvetsi spokojenost 8)
A co Maxtor s 8MB cache? Proc jsi ho vynechal?
No ja mam jak B - ale 7200.7 40GB a i WD JB a v něčem je lepší to a v něčem ono. WD ma větší cache B má 80GB na plotnu - ta ma ji využívá jen z jedny strany
A aký je ten WD z hladiska hlčnosti?
Teraz mám Maxtor D740X-6L ale už ma statočne serie!
Keď som ho kúpil tak bol krásne tichý(asi mesiac) ale postupne čoraz viac síce slabo ale prenikavo píska(vysoké frekvencie, skoro ako VN trafo) a keď dlkšie robím tak ma už s toho bolí hlava :evil:!
Po pol roku(už sa to nedalo vydržať) som ho osadil do redukčného šuflíka ,asi takto:
http://jendo.webzdarma.cz/Hd1.jpg
....a bolo zasa ticho.
Lenže tá marha postupom času viac a viac piští takže uvažujem o novom disku.
Moj kandidát je tiež WD 800JB 80GB alebo Seagate Barracuda 80GB 7200.
Seagate(že vraj najtichšie disky) som ešte nemal tak sa neviem rozhodnúť......poraďte!
Hlavna potrebujem "tichý disk" lebo všetko čo v kompe hučalo som už stíšil takže už len vyhodiť toho posr....Maxtora(možno ho niekde odskúšam ako odpudzovač komárov ;D )
tak ked chces ticho, tak jedine Seagate.
Pozerám že máš aj WD, je teda od Seagate hlučnejší?Citace:
Původně odeslal salwator
Minule som sinovcovi kupoval WD 400BB 40GB a ten bol teda tichý že ho vôbec nebolo pačuť (točiť),takže som na vážkach......
A ten Seagate je poznať v niečom že má iba 2MB cache?
Tak ten WD sa mi zda samozrejme sviznejsi. O hlucnosti ti teraz nepoviem, lebo mam dost hlucno v kompe. Ale myslim ze ani nie... :-)Citace:
Původně odeslal Jendo
ja mam WD 80G JB a je docela hlucnej (i kdyz ne tak, jako stary Quantum, ale cekal jsem vic ...), na druhou stranu, stejnej disk ma i soused a ten je o 100% tissi! takze bude asi dost zalezet na stesti ... jinak seagate ma jeden muj spoluzak - pul roku si liboval, jak je krasne tichej, ale pak zacal delat taky kraval (prodavac mu rekl, ze je to u barci normalni ... :? )
2msdr.mike
A v akom zmysle je hlučný?
Mal som aj starý WD tušim 1,2G ktorý bol síce hlučný(pohyb ramena po platni) ale to bi mi nevadilo tak ako pískanie(ničo ako VN trafo alebo cievka pulzného zdroja).
Tento moj Maxtor síce piští ticho ale zato intenzívne a počuť ho až do druhej miestnosti.
A také ničo by som s novým diskom nechcel znova zažívať :evil: .
Zajtra budem mať možnosť zobrať WD 800JB 80GB tak neviem či do toho ísť.
kdyz jsem to poprvy spustil, tak me napadlo prirovnani k lednicce ... spis vibrace (prenasi se na case :( ) neni to zase takova hruza, ale v porovnani se sousedem ... me to s*r*!!! (cpu chladic je tichej, vyvod z case pres potenciometr, zdroj termoregulace -> jediny zdroj hluku je disk :? )
2msdr.mike
A bol taký od začiatku?(možno by som ho vyvexloval hneď za iný)
Kua tak ja teraz neviem či ho mám zobrať alebo najprv ísť za vešticou nech sa pozre do kryštálovej gule :o alebo vyloží karty..............
Pistia WD JB rovnako ako WD BB alebo Maxtory ???
Pod pistanim myslim vysokofrekvencny hukot, ktory ma neuveritelne vytaca a naozaj zatial jediny disk, ktory mi to nerobi, je B4.
Pištali ti tie WD hneď odnova?Citace:
Původně odeslal PiT
Ako som písal budem mať možnosť nahodiť ho aspom čistý na jeden deň a ak by bol hlučný vyvexlovať hneď za iný.
Kua alobo že by som radšej oželel 8MB cache zobral radšej Barracudu ATA IV 80 GB?
??? .............DILEMA................ ???
Vsetky disky okrem B4, co som mal, pistali uz odnova.
Postupom casu zacali este viac, ale to je normalne, to postihuje kazdy disk (aj B4 - ta sice piskat nezacala, ale pocut seek).
Tak už mám ten WD JB 80GB, oproti predošlému Maxtoru(keď bol nový tiež ho vôbec nebolo počuť) je to sto a jedno a zatial je celom tichý tak uvidíme :o dokedy ;D
...to máš asi pech, páč já už měl 4 Maxtory(včetně toho tvého typu) a ani jede mi ani trošku nepískal.Citace:
Původně odeslal Jendo
2Jendo: Mas este WD JB 80GB? Ako je natom s hlucnostou a vykonom?
No zatial je tichý a a tých 8MB je fakt cítiť, najviac som si to všimol pri otváraní dokumentov v Exceli,načítavaní foto...je to celkovo svižnejšie :wink:Citace:
Původně odeslal johu
Přesně tak, 8MB dělá svoje. A hlučnost? No comment = ticho po pěšině.
nová Barracuda 7200.7 fakt rulez - je tissi nez Barracuda V a o dost vykonnejsi
takovej malinkatej testik pri beznem provozu s pustenymi programy zde:
http://home.tiscali.cz/blackster/images/hdtach72007.png
Ta cca 60%na CPU Utilization ma byt co ??? :eek:Citace:
Původně odeslal DC
BTW, chcel by som vidiet testy zapisu :P
Tam to vyzera o HODNE horsie, ako u konkurencnych modelov... :/
přesně tak, největší hluk mi dělá zdroj :? ale už je v plánu změna :DCitace:
Původně odeslal Noxx
Aj u mňa je teraz najhlučnejší zdroj ;D :arrow: že by som sa teraz pustil aj do jeho stíšenia?Citace:
Původně odeslal Ryki
Len aby som nakoniec s PC nevyrobil čiernu hlukovú dieru :wink: