Zkušenosti s deskou Gigabyte GA-K8N Ultra-9
Ahoj, majitelé této desky můžete sem napsat své zkušenosti s touto deskou. Zajímalo by mě především fungování regulace otáček box. větřáku /SmartFAn/, teplota chipsetu /pasiv/, teplota procáku, možnosti taktování. Piště ale i jakékoli jiné poznatky a zkušenosti s touto deskou.
Já osobně jsem s jejím poměrem cena/výkon /výbava spokojen, ale mám trochu problém právě s fungování regulace otáček box. chladiče. V biosu SmartFan enabled, teplota na procáku /3000+/ při zatížení max. 43 st., ale automatická regulace se projevuje max. v rozmezí cca. 3000-4000 otáček, což si myslím, že je vzhledem k teplotě příliš /zbytečný hluk/. Napadá mě souvislost s teplotou pasivu chipsetu cca. 70 st, jelikož tento je nepřímo chlazen právě větřákem procesoru a při stažení otáček box. chladiče např. Speedfanem na cca. 2000 ot/min. jeho teplota stoupá až k 80 st.
Re: snížení teploty pasívu?
Citace:
Původně odeslal Ksatria
No kocoure pochybuju že máš K8N Ultra-9 s pasívem na chipsetu, bo pokud by se ti větřák na procáku ani netočil, jak píšeš, tak bys už sháněl hasiče.
moj procak pri zatazi 10% uchladim pasivne s AC64freezerom na 40st :wink:
Problemy pri startu PC, potom bezi stabilne.
Mam tuto sestavu: Gigabyte K8N-Ultra9, AMD64 3000+@2250Mhz, 2x512 Geil ultra 2-3-3-6 1T@204Mhz, 2HDD (SATA + IDE), DVD-Rom + DVDRW.
Kdyz zapnu studeny komp, tak pred nastartovanim Win mi to hodi BSOD, nebo se restartuje. Kdyz na nekolikaty pokus nastartuje, bezi uz v pohode, vcetne restartu a vypinani. Druhy den se vse opakuje. Chova se to stejne, i kdyz neni PC pretaktovane. Obcas mi HDD udela podobny zvuk jako kdyz se zapina PC. Mam zdroj EC 400W, myslite, ze je problem tady? ???
Re: Problemy pri startu PC, potom bezi stabilne.
Citace:
Původně odeslal kisch
Mam tuto sestavu: Gigabyte K8N-Ultra9, AMD64 3000+@2250Mhz, 2x512 Geil ultra 2-3-3-6 1T@204Mhz, 2HDD (SATA + IDE), DVD-Rom + DVDRW.
Kdyz zapnu studeny komp, tak pred nastartovanim Win mi to hodi BSOD, nebo se restartuje. Kdyz na nekolikaty pokus nastartuje, bezi uz v pohode, vcetne restartu a vypinani. Druhy den se vse opakuje. Chova se to stejne, i kdyz neni PC pretaktovane. Obcas mi HDD udela podobny zvuk jako kdyz se zapina PC. Mam zdroj EC 400W, myslite, ze je problem tady? ???
je to pametma
mam taky geily a kdyz jsem je mel pretoceny, tak se to chovalo uplne presne jak popisujes vyse