Přemýšlím už delší dobu o zbastlení něčeho takového, teď jsem se o to začal zajímat a celkem mě zaujalo tohle
http://www.cesko.host.sk/girderplugi...e0d33bbf4a9c99
Máte s tím někdo zkušenosti, běží to někomu doma? :)
Printable View
Přemýšlím už delší dobu o zbastlení něčeho takového, teď jsem se o to začal zajímat a celkem mě zaujalo tohle
http://www.cesko.host.sk/girderplugi...e0d33bbf4a9c99
Máte s tím někdo zkušenosti, běží to někomu doma? :)
Jiste. Co te zajima? Myslim, ze tady to ma hromada lidi vcetne me. Pouzitelny ano, konfigurovatelny jakkoli. Naklady nizke. Info hromada.
zdar.take by me zajimaly zkusenosti s tim dalkovym ovladanim.da se s tim ovladat cely PC?aniz bych k nemu kvuli necemu nusel?to znamena i pohyb mysi?:-)
myslím, že už se tu to párkrát řešilo, ale jak je libo...
mám to... nakonfigurovat jde fakt cokoliv... v tom je girder špičkový... dokonce i to hýbání myší by přes to šlo... :-)
to hejbani mysi slo na 100%, mam taky zkusenosti.. ale ted uz to nemam. presel sem na bluetooth a se t630 :)
existuje nejakej zpusob jak ovladat PC pomoci DO pres IRDA ktere je pripojeno do desky ??? (sakras to je zkratek ;D )
No , ciste teoreticky, by to nemel byt problem, ne? Protoze zarizeni na prijem infra signalu uz mame, infra signal vysilanej DO taky , tak uz jen obsluznej softik a je to, ne? :)Citace:
Původně odeslal Strby
Mate treba nekdo zkusenosti s tim zvetsenim odporu R1 v tom schematku? Je tam 3.3k, psano je, ze se da dat az do 10k a zvysi to citlivost prijmu? Z vas kdo to mate (mel jste) doma, dali jste tech 3.3, nebo vic?Citace:
Původně odeslal daso
no jo ale jakej softik do girderu jsem nenasel prislusnej plugin a nic jinyho jsem nenasel :?Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
No svyho casu, kdyz jsem mel jeste dostatek programatorskyho sebevedomi, tak jsem to chtel napsat sam, ale jsem se na to vy... a ted nevim, jestli bych jeste byl schopnej takovej soft napsat...Citace:
Původně odeslal Strby
Hele do toho Girderu moc nevidim, ale tam se instalujou pluginy pro jednotlivy typy zarizeni prijmu IR signalu, nebo jak?
No já už přesně nevim jakej odpor tam mám, ale stavěl jsem to podle nějakýho schémátka se zvýšenou citlivostí. Funguje mi o úplně supr, at´to namířim kamkoliv v místnosti tak to chytne dycky. Co se vzdálenosti týče, tak mi to chytalo v poho i ze 6ti metrů, ale to už se muselo pochopitelně mířit 8-)
Hu tak to jsem zvedav... Nemoh bys mi to svy udelatko vyfotit, abych vedel, jak to mas reseny? A taky ten plosnak, jsem na pajeni atd. kapku left handed :oops:Citace:
Původně odeslal Peca-on-line
Jinak vyvod me napad udelat kabelem do COM portu, kablik by se zapojil do portu a IR prijem by se realizoval u druhy zastrcky, ktera muze bejt treba na monasu? ;D
a neni infa už trochu zastaralej způsob ? nebylo by přeci jen lepší přes Bluetooth ? dosah 10krát vetší a není nutnost přímé viditelnosti, ale zase je potřeba telefon s bluetootem
Přijímač si zbastlím za kilo a funguje to s leckjakým ovladačem na TV, nějakej starej snad doma vyhrábnu... Ale BT je asi o mnoho výhodnější :roll:Citace:
Původně odeslal -martin-
Navíc si nechci koupit "hotový" řešení, chci si to aspoň částečně vyrobit sám, pohrát si s tím... Bych si taky moh najmout ukrajince, co u toho bude sedět a mačkat klávesy na slovní povely, že? Taky není nutná přímá viditelnost :) A nebo na to nasadit i BT, neboli Blbýho Tatara :)
Tíšták není třeba,dá se to vbastlit do krytu konektoru.Funguje to skvěle,ale nevoní tomu každý dálkový ovládání.Ovladač od Kenwood chodí jako víno,ovladač od TV Orava má při každém stiskutí tlačítka jiný kód a je nepoužitelný.
To D_a_v_i_d: trefa pro kazdy "zdroj signalu" je potreba plugin do girderu pro tady probirane schema je to tusim IGORPlug jednou jsem se o tom bavil s ucitelem a ten rikal ze pry snad IRDA pouziva jiny protokol nez ten prijimac do COM portu ale nevim presne :?
To ALL : nevite tedy nekdo o nejakem pluginu pro girder nebo nejaky jiny program pro IRDA pripojene do desky ???
Aha, to bude asi ten problém! Bastlili jsme něco takovýho s kámošem tak tři roky zpátky, resp. nakonec to dobastlil jen on a když zkoušel psát ten soft, tak říkal, že je to na prd, že zmáčkne 4x ten samej čudl a PC zaznamená 4x jinej signál :?Citace:
Původně odeslal 007
Do krytu konektoru, vážně? No nejsem zas tak advanced páječ, ty obrázky na tom linku co jsem dal taky tak vypadaj, ale může to zvládnout i člověk, co nemá pájku v ruce častějš než zubní kartáček? :)
Ufff, tak to si asi ještě o tom něco nastuduju... Takže jinak řečeno, když to proleze (dejme tomu) IRDA , tak PC dostane něco jinýho, než když to proleze tím ... No říkejme tomu důvěrně třeba IGOR? :)Citace:
Původně odeslal Strby
je to blbost co :lol: taky se me tomu moc nechtelo verit ale radsi jsem se zeptal 8-)Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
tak prece jenom na tom neco pravdy asi bude:
je to z toho linku v prvnim postu :roll:Citace:
Je možné použiť IrDA port na príjem signálu z diaľkového ovladača? Nie!!! Toto je nemožné.IrDA je navrhnuté pre prenos dát a je nekompatibilné (HW aj SW) so štandartnými dialkovými ovladačmi používanými v spotrebnej elektronike.
Stejně je to zvláštní... Když to umí přijímat IR signál, tak proč by to kua nešlo zbastlit?Citace:
Původně odeslal Strby
EDIT : Tak sorry, ja cetl vicemene jen tu cast v anglictine, na kterou ten link primo odkazuje :) Tohle mi uniklo :)
nic proti, ale řešíte tu věci, které už se na tomhle foru řešily... stačí jenom hledat...
to D_a_v_i_d: No foťák tu teď zrovna po ruce nemám, ale zkusim to popsat. Těch pár odporů se opravdu bez problému vejde pod krytku toho COMportu. Co se pájení týče, když sem to zvládnul já, tak to zvládne každej kdo kdo má v čem držet pájku :D. K tomu přijímači samotnýmu vedou 3 dráty,protože sem to táhnul dopředu na case kvůli lepšímu mám mezi tím přijímačem a zbytkem "elektroniky" asi 60 cm kabelu a ničemu to nevadí, prej to snese i metr nebo víc.
2 Peca_on_line : s tou delkou neni radno pouzivat dlouhy kabel, osobne si myslim ze nejlepsi je se stinenym signalem, v nekolika pripadech se mi stalo ze to chytalo opravdu velky sum
to je zajímavý, teď sem si vzpomně, že když si to stavěl kámoš tak tam dal asi 1,5m a běhá mu to v pohodě. Nebylo to blbým umístěním toho kabelu? ...repráky nebo něco podobnýho?