Chystám se na upgrade své paměti 512MB Samsung 333 a pokukuju po 256MB Corsair 400/433 a ptám se Vás - má to cenu mít míň paměti, ale výrazně rychlejší? ???
Můj EPoX umí FSB okolo 210MHZ, takže bych tu rychlost určitě využil...
Printable View
Chystám se na upgrade své paměti 512MB Samsung 333 a pokukuju po 256MB Corsair 400/433 a ptám se Vás - má to cenu mít míň paměti, ale výrazně rychlejší? ???
Můj EPoX umí FSB okolo 210MHZ, takže bych tu rychlost určitě využil...
To by ma zaujimalo, na co vyuzijes ten ZVYSENY VYKON z FSB, ked ti bude PC furt swapovat..... swapuje harddisk, nie RAM...
ROZHODNĚ VÍCE RAM než méně a rychleji ! :)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
To uz je lepsi i 512MB v SDRAMech nez 256 v DDR ;)
Furt je rychlejsi SDR nez HDD ;D
512
512MB Rulezzz
No jo, ale když mně jede ten Samsung D na FSB 180 jen na CL2.5 a FAST... :-(
TURBO a CL2 zvládne tak maximálně do FSB 140... :-( :-( :-(
Já chcííí takýýý jet na FSB 200 při TURBO a CL2 a 256MB paměti snad není zas tak málo!!! :wink:
Tak Samsunga predaj a nechaj si zatial iba 256MB a nasetri na dalsi modul :wink:Citace:
pul giga je pul giga
512 bezpodmienečne !
Určitě 512!!
256 je málo a swapování je FUJ :wink:
256 zas az tak malo nie je, ale najlepsia alternativa je 512 a fast ;D ;D ;D ;D .
Jo ber 512, ale mozna bys moh vzit nejaky od OCZ, ty jsou rychly a cenove prijatelnejsi nez Corsair ;)
Za prvý, OCZ se nesnášej s EPoXama a zadruhý jsem jasně psal: pomalých 512 nebo rychlých 256? :evil:Citace:
Původně odeslal Fila
Mám teď pomalých 512MB a zvažuju, jestli má cenu "ugrade" na rychlou 256MB... ???
DM: to nebude upgrade ale downgrade ;DCitace:
Tak tak...Citace:
Původně odeslal DeeKay
Taky jsem to dal do uvozovek... :wink:
Ale pamatuju si kdysi dávno doby, když se zaváděla L2 cache, měřil se přínos k výkonu a ten narůstal nejvíc na začátku - zdvojnásobení cache v maximálních hodnotách už výkonu nepřidalo nic!!!
A tak by mě zajímalo, jestli to dneska není taky tak - 64MB RAM je o ničem, 128MB je minimum, 256MB je optimálních a 512MB už nic moc navíc nepřináší...je to otázka vztažená k dnešním hrám a běžným aplikacím, ne k DTP, CAD a podobným "žroutům" paměti...
Mozem potvrdit, ze CAD programy (aspon tie 3D) su pamatozruti, takze radsej 512 8) .Citace:
Pokud beru NT systemy tj. WinXP a W2k:
na office brouzdani po netu, starsi hry jako NFS5, CMR2 atd:
64MB - jen pro blazny
128MB - minimum
256MB - rozumny optimum
na vyse uvedene + novy hry jako UT2003, MS Rallisport atd
64MB - nepouzitelny
128MB - pro magory co jim nevadi dyz kazdou chvili swapuje HDD
256MB - absolutni minimum na hranici bez vyhlidek do budoucna
512MB - rozumny optimum
na vyse uvedene + CAD/CAM/CAE/DTP
64MB - nepouzitelny
128MB - nepouzitelny
256MB - pro lidi co si radi v pracovni dobe varej kafe ;D
512MB - minimum pri kterym se da rozumne pracovat
1024MB - rozumny optimum
a vice pro narocnejsi aplikace na 3D vizualizaci atd.. aneb v tomhle segmentu plati -> pameti neni nikdy dost
Jako priklad, ProEngineer klidne pobezi slusne na PIII700 a 512MB RAM
ale na athlonuXP2000+ a 256MB RAM se v tom neda rozumne delat.
JJ 8) ;D tak nejak.Citace:
Původně odeslal DeeKay
No tak tohle vypadá jako rozumná úvaha, takže pokud bych šel do těch rychlejch 256MB, musel bych to už rovnou dělat s plánem na brzké rozšíření... :wink:Citace:
Původně odeslal DeeKay
V čem je problém? Tak si pořiď rychlejší 512MB. 8)
Nevím jestli už má více paměti smysl, záleží na použití. Měl jsem 2x 256MB a nyní mám 3x 256MB a nepoznal jsem žádnej rozdíl. ???
Když se rozhodnu zbavit pomalé 512M a prodám ji, dostanu peněz tak maximálně na 256MB rychlé a na víc v tuhle chvíli není... :-(Citace:
Původně odeslal Ray2802
To co píšeš je přesně to, čeho se obávám - když jsem upgradoval 256->512, taky jsem žádný rozdíl nepoznal, ale to ještě nebyly dnešní aplikace, tak nevím, nevím... :roll:
DM: No protoze ty hrajes jen NHL :lol:
Ja kdyz stavel K7 platformu - Durona 750 tj 2 roky zpet, jestli se nepletu tak sem bral 256MB RAM a kamosi se me smali. O par mesicu pozdeji seme dostala do pracek jeste 128ka tak uz sem mel 384. Nekdy v zari tehoz roku sem vyhodne tech 384MB prodal a za cenu prodeje sem koupil 512MB :wink:
tzn ze uz rok a pul mam 512MB RAM a vubec nelituju. S 256MB bych nemoh existovat