Program na *inteligentni* backup?
Chtěl bych se zeptat čím zalohojete svoje data na CD? Zkusil jsem NeroBackItUp, ale nelíbí se mi, že když mám složku s instalací, tak mi to hodí část složky na jiný CD, než je první část složky. Takže se to dá obnovovat jenom přes Nero...., protože jinak nevím jestli, když spouštím instlaci z CD ještě na jiném CD není kus té instalace.
Potřebuji spíše než zálohovací program, něco co umí inteligentně vypalovat (tedy ne vždy aby vypalovat cely backup, ale jen upgrade; co nejvíce automatické -> aby si to pamatovalo co jsem vypaloval minule; A HLAVNĚ ABY TO VYPALOVALO PO CELYCH SLOZKACH). Protože to z toho jenom nezalohuji, ale používám to i jako složku s instalacema, a tak když k někomu příjdu, tak to mám pěkně pohromadě... Ale slouží to i jako backup, ale vice na prenos intalaci.
Co mi tedy poradíte?
Re: Program na *inteligentni* backup?
Zdravim,
nedokazal by mi nekdo poradit backupovaci soft, kterej dokaze udelat bootovatelne DVD nejakyho svyho DOSu s image backupovane systemove partition? Nevim jestli jsem se dokazal dobre vyjadrit. Mam 20GB partition a na ni asi 2,5GB cerstvy system nainstalovany s par zakladnima vecima, driverama apod. Zatim jsem ho zazalohoval v Symantec Norton Ghost, ktery udelal asi 2,5GB image. Potreboval bych ale spis nejakej soft, ktery udela bootovatelne DVD, k nemu da tento image a kdyz se neco po.... tak jen nabootuju z toho DVD a to DVD obnovi celou partition z toho image souboru.
ja pouzivam Acronis True Image a ten pracuje tak, ze mas urobene bootovatelne CD(DVD), z ktoreho bootnes a potom do mechaniky vlozis druhe DVD(CD) s image a z neho to obnovis (teoreticky by si si to mohol smahnut rucne oboje na jedno medium, ale ja v tom ziadnu extra vyhodu nevidim). Rovnako dobre mozes mat ten image zalohovany aj na inej particii ci inom HDD alebo aj na sieti a obnovit to tak ;). Acronis rulez Ghost sux hard
P.S.> to co chce skodit je blbost a ziadny SW to robit nebude ... ked backup tak backup, ked "produkcna" kopia tak kopia
A co takto NT backup? Netvrdim ze je good ale zalohy sa v tom daju robit a je free :D
Tak jsem zkusil Acronis True Image 9 a ten asi nebude pro me, protoze mam RAID5 pole 4x250GB disky a na nem dve partition a tam zahlasi ze z toho nemuze nacist. Zobrazi jen cely fyzicky svazek a partition zadnou.
divne, na ICH7R a Raid0 v pohode, btw jak sa robi RAID5 so 4och diskov? ;) nie nahodou 3? alebo RAID1+0?
RAID5 ze 4rech disku se dela uplne normalne :) ze 4x250GB je kapacita 750GB a 250GB parita. Mam to taky na ICH7, konkretne Asus P5LD2 Deluxe.
aha, diky za info :) sranda ale, ze R0 to zvladne a R5 nie ...
Takze ten Acronis to nezvladne? A nevis o necem jinym?
Citace:
Původně odeslal Jedla
Takze ten Acronis to nezvladne? A nevis o necem jinym?
ja som bol toho nazoru ze zvladne, ty tvrdis opak, tak neviem ...
V NERO 7 je nějaký backup manažer... Teď o tom sáhodlouze píšou na PC Tuningu.....