Ve středu si jdu koupit paměti ještě se stále rozhoduju mezi
Corsairem 512/400 CL2,5 3181Kč
nebo
Kingmaxem 512/433 CL2,5 2967Kč.
Co vy nato?
Printable View
Ve středu si jdu koupit paměti ještě se stále rozhoduju mezi
Corsairem 512/400 CL2,5 3181Kč
nebo
Kingmaxem 512/433 CL2,5 2967Kč.
Co vy nato?
nevim nad cim se rozhodujes, pokud na to mas, tak Corsair, Kingmax byl kdysi spicka mezi SDR pametma, ted uz to moc HI END neni... ;D
obě josu výborné, obě doživotní záruka zda se nepletu ber Kingmax 512/433 CL2,5 2967Kč
Mám zato, že Kingmax je v DDR dost shit ... ???
zas tak hrozne to neni http://www.myworldhardware.com/v3/re...p?ID=82&Page=1Citace:
Původně odeslal jan555
taky o nich zacinam uvazovat
tenhle typ kingmaxu teda neznam, ale ty 266 CL2, co jsem mel, jely fakt jenom 266 CL 2 ani o fous vic (par MHz)
Corsair je nekorunovanej kral pameti, nic lepsiho se neda sehnat (to neznamena, ze jine pameti by byly horsi, ale u Corsairu mas JISTOTU, ze ti pujde taktovat a pobezi na agresivnim casovani), takze jestli mas penize, neni co resit...
Vy mi vsichni pisete, jestli na to mam at vemu Corsair, ale tam je prece rozdil nejaky dve stovky, takze kvuli penezum se nerozmyslim. Ty Corsairy jsou CL 2,5 a nemaji ani ty hlinikovy chladice, ale kvalita snad zustava protoze uz jsem je objednal u CC. Ale prispevky klidne piste dal, az mi prijdou napisu, jak litaj.
na shopu pctuningu pisou, ze jim jely na 415MHz (2-3-3-6), ale tezko rict jestli meli dobrej, spatnej nebo normalni kus :-)
taky nepisou nic o voltazi
No ja mam /mel/ Corsair 433 cl 2 XMS a musim rict,ze jsou bezkonkurencni.Je to "trosku" jina serie,ale jsou spickove.Akorat,ted cekam nez mi je vyreklamujou ;D Ale jinak jista volba.
Tak uz je mam jsou to tedy Corsair 512/400 CL 2,5 s cipy Value Select, oboustranne po osmi, hned jsem je tam tedy vrazil a ..
1) poprve vubec nenabehly XPcka, coz se jeste nekolikrat opakovalo, tak jsem snizil na 266 a uz to slapalo, pak jsem zkusil 333 a taky dobry no a nakonec znovu 400 a uz to slapalo, no takova mensi zahada :-)
2) By speed frcej na 2,5-3-3-8, tak jsem stahnul na 2,5-3-3-6 a pohoda, ale jakmile jsem stahnul Cl 2-3-3-6, cerna obrazovka - ani POST, no skousel jsem to zatim jenom parkrat a uz me nebavilo furt resetovat CMOS :evil: , no az prijedu domu tak se v tom budu jeste chvili hrabat, uvidime :oops:
No asi meli lepsi nez mam ja :?
a jaky jim davas napeti?
2,7V To je default na moji desce.
Pridej, to je malo ;D
Co ja vim tak ty nizsi latence maj az pri vyssim napeti, snad dokonce nekde na corsairu to pisou..
Tak ja to zkusim az budu doma, ale uz takhle docela hrejou takze na ne asi prdnu naky chlazeni.
Dal jsem 2,8V a taky nejde, myslis ze muzu vic? Uz se bojim :?
lidi tady rikaj ze 3,1V je v poho a taky si to myslim-nevim kolik tva deska dovoli nastavit, ale 2,9-3V sou urcite jeste v pohodeCitace:
Původně odeslal Pulchyck
Deska zvladne 3,2 V vzdyt je to EPoX ... :-)))
Zkus tm naprat 3,2V (tratkobobe) a uvidis, zda to pomuze, nekdy jo, nekdy ne, zalezi jak jim chutna NAPETI, NEKDY ANO, NEKDY NE.... Zalezi na pouzitych chipech, treba mym pametim moooooc chutna vice stavy ....
Uz mi vratily konecne Corsaira z reklamace.Jedna se o 512 MB 433Mhz CL2.Nevite kolik snese svine.Nechci ji znova posilat na reklamaci.Deska dovoli max 2.9V.Je to EPOX 8RDA3+.
No ja dal 3V, ale stejene me na CL2 nepustila. Mozna blbej kus, ikdyz Corsair? ???
Ty tvoje CL2 je asi XMS (je s chladicema) ne? Ta by mela snyst jeste vic.
Ja myslim, ze ty Value Corsairy nemaji moc rady CL2 a agresivni casovani celkove. Podobne jako Kingston Value ram :wink: Ale frekvence by mohla jit vysoko. Dlohodobe bych se nebal bez heaspreaderu je provozovat na 2.8V pokud se nijak extremne nehrejou.
corsair doporucuje napeti do 2.8V....takze ty 3 bude jeste v pohode asi:-)
tak kolik tady kdo s těma corsair PC 400 cas 2.5 nakonec dal max FSB na nforce2 čipsetu? v single mode
Kde je maj za 3100?
na CC je maj za 3300 s DPH. Chystam se do nich taky investovat. :arrow: Pěkná cena.