dozvedel sem se tady v treadu od putase ze de narvat ChippoBios127 do myho PC CHipsu M848A.vcelku sou ty desky stejny ale ma to nekdo testnuty aby to bylo na 100%.vsem dikes.necha se u tyhle desky nejak vypnout AGP Lock. ??? dikes
Printable View
dozvedel sem se tady v treadu od putase ze de narvat ChippoBios127 do myho PC CHipsu M848A.vcelku sou ty desky stejny ale ma to nekdo testnuty aby to bylo na 100%.vsem dikes.necha se u tyhle desky nejak vypnout AGP Lock. ??? dikes
jak sem zde cetl ze to neni mozne tak sem zalozil tenhle tread a zatim to testnul.!!!!je vyzkouseny ze Cheepo Bios 127 a mozna i 313 funguje na M848A PCCHIPS!!!!!sice zvedani Vcore nefacha ale doufam ze AGP Clock a zbytek funkci podstatnejch pro me potrebnej jo.ChB127 tam mam a po dukladnym prozkoumani tam vrazim 313.zkusim znovu dratovat. ;D ;D ;D
nezapomeň testnout rozdíl v propustnosti a FSB 8-) čekam na výsledky
před pár dnama sem se na to ptal tady:
http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=50360
kupoval jsem novou desku a SIS je mi moc sympatickej....ale žádný ohlasy na to nebyly tak jsem šel to kt600...
jinak co psali na tom fóru, tak by to mělo běhat.....a měl by se potom zvednout výkon pamětí...
jo tak sem to testnul a zjistil sem ze sem na hranici s CPU 164FSB-2250mhz z 1800mhz.akorat me pameti sou shi.t tak je musim vymenit.jinak takhle to netestnu.mrknete fakt na ten www.OCworkbench.com je to tam ve foru o m848a.
rus.blade:presto ze to facha ta deska moc na OC nejni nekomu vypali zdroj atd.sezen pravou L7S7A2 je na tom lip co se OC tyce a jestli ji sezenes tak bude za par korun.nebo pak hledat lepsi znacku se SIS748.nej IDE radic za ty prasule je prima.
deska vypalí zdroj? to se mi nezdá, zdroje bývají na straně odběru běžnou činností nezničitelné
Me po zadratovani o trohcu vetsiho Vcore nejprve odpalila JNC 350W a pak novej Eurocase 300W s 12cm vetrakem. Nejprve se komp zniceho nic vypnul, kdyz jsem se jej pokusil zapnout, ozvala se docela velka rana a bylo vymalovano. Pokud se vam tedy vypne pocitac, chvili pockejte, zrejmne se aktivovala tepelna ochrana. Ja bych to tipnul na spatny regulator napeti pro CPU, ktery asi dela nejake velke odberove spicky, ktere ten zdroj proste neustoji.
Citace:
Původně odeslal Puťas
souhlasim s patrikem.regulatory u CPU sou dost vybrany takze pri vyssim Vcore to nemusi zdroj ustat. :-( nechat nominal!!!
když vyzkratuju výstup zdroje 3,3 nebo 5 pouze se vypne
Chtel bych znamymu postavit PC na tyhle desce. Zajimalo by mne jestli na ni jde pres bios Undervoltovat -> asi ne co?
PS: otazka trosku mimo, zvladne Duron 1400 Ackovy 166Mhz = 1750Mhz na default voltage. Totiz rozhoduji se, jestli na tuhle desku vzit 1.4(oc na 166) nebo 1.6(nooc) pocitam s nehorsi moznosti(Acko misto Bcka)
Jo, ale kdyz to budes zkratovat jen "trochu" a porad, tak se treba odpali, protoze nesepne ta hruba ochrana, ktera ho vypne. Me proste ty dva zdroje fakt odesly, nekecam.
Citace:
Původně odeslal Puťas
Pametova propustnost v memtestu x86 3.0 se s Chb127 zvedla z asi 860 na 1000 (!!!) MBps, takze hooodne, pocitac je jinak naprosto stabilni, vsem doporucuju.
hej a ma tuhle desku nekdo s 313 Cheepo BIOSem? jake sou moznosti nastaveni oproti 127..
ja jedu na 313. 313 uprednostnuje stabilitu, 127(zalozen na ecs performence biosu) je rychlejsi (poziva lepsi casovani)
a jake sou rozdily oproti BIOSu PCChipsu (ECS) ? rekneme ze ted je tam first release BIOS a mam v planu tam naflashovat 313 Cheepo, zvedne se predpokladam vykon a stabilita a co se tyce nastaveni v BIOSu? je mozno nejak menit voltage CPU a RAM? (CPU-dratovani nepripada v uvahu)Citace:
Původně odeslal daso
vykon by mel jit o neco vys, stabilita stale stejna=dobra. Jestli nechces taktovat, tak to ale nema asi smysl. pribylo nastaveni vcore+vmem, ale funguje jen na L7S7A2- na M848A ne. takze menit vcore muzes jen zadratovanim pinu/socketu- tomu se nevyhnes. dale stoji za zminku nastaveni PCI/AGP frekvence a kosmeticky detail boot logo.
podrobnosti na http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/...s/betabios.htm
nebo pres SZ
Tak sem ten BIOS zkusil a vykon pameti sel fakt slusne nahoru. Skoda,ze nejde Vcore :(
A jeste se chci zeptat,jestli vam funguje s touhle deskou zapinani pc pomoci klavesnice a jestli se da pouzit hybernace, jako vypnuti pc a napajeni jenom ramky, myslim,ze se to jmenuje S3. Me ani jeno nejede, to me docela zklamalo.
Takze funguje ten posledni CHEEPO na 848A rev.2.1?
chb127 a chb313 funguje.Citace:
Původně odeslal Neo
To sice funguje, ale naprd... mne se po nainstalovani XP, service packu a ovladacu na G4600 zacala blokovat mys a pak kdyz jsem pripojil externi hadr pres usb tak dokonce XP uz nenabehly vubec...
Takze jsem nahral origos a je to v pohode...
Neo: zajimavy. cheepo biosy jedou na 100% (a nejen me). problem biosu by to byt nemel.
Jenze ja jsem instaloval XP asi 3 dny a ani jednou jsem nenainstaloval vsechno, nejvic problemu mne delala grafarna, po instalaci ovladace to slo dokopru. Ted jsem dal origos a naporvni pokus je to v pohode. Je mozny ze mam zrovna to co se nema rado....
Me nechodi ani jeden cheepo (127 ani 313) :evil: Nevim cim to je - nabehne do win a tam to vydrzi max. pul minuty > pak zatuh. Mam uplne cisty win, nejnovejsi ovladace a v kompu jenom grafarnu (zadna zvukarna ani jiny PCI zarizeni). Casovani ramek jsem daval na safe a stejne. Dela to jak na FSB200 tak i 166 :?
MV:jak mas nastaveno AGP/PCI?