Mám túto dosku asi 3 dni. vsetko je fajn az na to ze neviem ako spojazdnit dual ddr. sandra mi ukazuje rovmaky prenos pamati ako pred tym s 8k5a2. mam v stroji 2x128 mb ddr samsung type c???
Printable View
Mám túto dosku asi 3 dni. vsetko je fajn az na to ze neviem ako spojazdnit dual ddr. sandra mi ukazuje rovmaky prenos pamati ako pred tym s 8k5a2. mam v stroji 2x128 mb ddr samsung type c???
ja teda s tou deskou nemam zkusenosti, ale predpokladam, ze mas ty opameti v prvnich dvou slotech? jestli ne tak by to mohlo bejt tim jinac nevim
a je lepsi na OC?Citace:
Původně odeslal Martin83
Pokud se nepletu tak nforce2 by mela mit jeden bank na desce kousek stranou dalsich dvou, tak jedna ramka musi byt v tom odsunutem, jinak to pojede jen 64b a ne 128b.
A kdyz ji uz mas, muzes teda potvrdit/vyvratit ze ma AGP a PCI lock?Citace:
Původně odeslal Martin83
2Martin83:
Hergot, tak ctu v tvem podpisu FSB 225 jo ? To fakt jede stabilne ? No myslim ze jsem nasel kandidata na jarni upgrade MB... ;D
doska ma but automaticke alebo manualne nastavovanie agp. od 50 mhz po neviem kolko. pci tam nikde nie je takze neviem. mam 225 fsb a vsetko slape...
No tak to sa mi celkom"zamlouva" ;) Este kupim jednu pamat a idem na nforce2 8)
Postni vysledky prenosu pameti pri 225 ...
A este napis ake mas casovanie.
Ma to celkom zaujima aj ked som pozeral na inych forach ze nForce2 od Epoxu ma aj slabsie stranky :roll:
...tak nic moc podstatnyho. Snad akorat nekde neco o odpalenejch GF4 se me moc nezmlouvalo!? ;-) Muzes to upresnit?Citace:
Původně odeslal Deviant
2 termix:
Ved akurat ze mam GF4 :evil:
Podla diskusie na AMDMB.COM vyzera na tom byt lepsie ASUSka .
Neviem ja radsej pockam na revizie a na dalsie skusenosti ludi ...
Na sprovozneni ficurky DUAL DDR musim mit dve :roll: DDR 400???
Ano.
2 ks DDR333 alebo 2 ks DDR400
Narast vykonu je nieco cez 10% - aj to zalezi na aplikacii
aha lenze ja mam len 266 i ked zdvihnuti napatia idu aj na 400. len ze tato doska ma max na pamate 2.9 a predtym som mal 8k5a2 a ta mala myslim az 3.2.
2 Martin83 :
Neviem ci si ma spravne pochopil - Dual DDR pojde aj s dvoma 266 modulmi
Len samozrejme najlepsi vykon ziskas s DDR333 a vyssim.
Tych 2.9V by podla mna malo stacit ...
neviem sem hodit obr aspon neviem ako ale ked mam fsb 225 a pamate len na 2x133 v sandre mam memory bench okolo tych 2500. uz som s tym dosiahol aj okolo 2800 a pamate boli este len na 2x160. takze 2x200 by bolo idealne... onedlho poslem gabovi nejake tie testy a overclocking tak uvidime ci to da na stranku. :wink:
Tak to je huste !! A na starej doske si do nich daval tych plnych 3.2V ??Citace:
Původně odeslal Martin83
A chladis ich niecim alebo nepotrebovali chladit ?? Lebo aj ja rozmyslam nad zvyseni voltaze na RAM ale neplanoval som takto prudko ako tu citam !!
2 Cox:
ja som do starych apacerov musel tlacit 3.0V aby mi isli na 200FSB
nicim som ich nechladil - a vobec sa nehriali
jasne aj som hustil do nich 3,2 bez chladenia a isli na 200mhz. no problem. :lol:
Citace:
Původně odeslal Deviant
Jsem si vsimnul napisu na krabici od Epox nForece 2 SUPPORTS DUAL DDR. IT COMBIES THE POWER OF DDR400 :o WITH TWO INDEPENDENT MEMORY CONTROLLERS. To znamena DualDDR= 2x DDR 400 ???
Nejak se mi to nezda :roll: nekde ctu ze pametove moduly musi podporovat DUAL architekturu ??? nebo ze jeden modul musi byt samostane DIMM 1 Bank0 a druhy bud v DIMM2,3 Bank1 v manualu jestli jsem to sparavne pochopil tak prave samostatny DIMM1 Bank0 umi jen 64Bit pristup k pameti he ??? Co s tim??? :roll:Citace:
Původně odeslal Deviant
2 Tosa Inu:
nForce2 dosky maju 3 sloty ....2 su normalne a 1 je trosku iny - ten treti sluzi na DUAL ...
Pamete nemusia byt specialne - DUAL funguje so vsetkymi
Chápu to teda správně, že mi v týhle desce pojede i můj jediný paměťový modul DDR 512MB Samsung 333 a nebudu potřebovat dva?
Jasně, pojede. ;) Ale ten výkon bude zhruba stejnej jako u KT400.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Ono ten DUAL DDR vela vykonu aj tak neprinesie - len okolo 5 % - pri niektorych aplikaciach este menej ...
Je to v podstate len reklama :-(