Schanim zdroj na kterym nebudou piskat Baracudy
Ahojda,
prave obmenuju zdroj, na mym bejvalym FORTRONU 300W s 8 cm vetrakem (nevim model) mi piskal HDD Seagate Baracuda 7200.7 (nepiskalo lozisko, nybrz nejaka elektronika, piskot v oblasti 15-18kHz, ktery lezl dost na nervy... uz jsem to tady ve 4u psal a je nas vic).
Takze pokud mate nekdo prijemnou zkusenost s nejakym tichym zdrojem 300 W do 12 stovek spojenym s baracudou, kde baracuda nepiska tak please napiste znadku a typ. Mod diky a odpovedi
PS: Momentalne jedu na nize uvedy sestave s 200W zdrojem, takze doufam ze se nic nepo... a ze dobre poradite protoze na tichu od PC mi fakt zalezi... TTV7+ jde odhlucnit, ale vysokofrekvencni elektropiskot nejde nijak...
Dikes a Aloha
Fortron 350+Maxtor40GB piska taky
Tak to je zajímavý, myslel sem, že je to čistě otázka disku a teď čumím, že je to kombinací disku a zdroje...
Každopádně mám staršího Fortrona 350W (FSP350-60BN) a staršího Maxtora 40GB (ještě ten dvouplotnovej 7200ot. ATA133 a 2MB keš) a píská mi to taky...
A vím, že píská i kombinace novějšího Fortrona 350W (FSP350-60BTP) a Maxtora 80GB (DiamondMax Plus 9 6Y080P0), ale u téhle kombinace to pískání má nižší frekvenci, takže ho skříň zastaví a není ani zdaleka tak nepříjemný jako u výše uvedené kombinace
Takže...znáte někdo nepískající kombinaci disku a zdroje?
Nejlépe tichej zdroj, na kterým by ten můj stávající Maxtor nepískal...nerad bych vyměňoval disk i zdroj...
Jojo jenze s tou vymenou je malej defekt
Kdyz v CR neco koupis tak Ti to v lepsim pripade vymenej za stejnou vec a to jeste s kecama, pokud chces jinej treba i drazsi kus, s tim ze doplatis, tak te poslou do ..., mnohme lepsi by bylo, kdyby se nasi zakonodraci snazili rozsirit 14 denni lhutu na bezduvodne odstoupeni od smlouvy i na veci ktere nemuzes v obchode primo odzkouset, ono by stacilo i 48 hodin nebo jine pravidlo... protoze staci prijit dom, piska, nepiska, jdes zpatky, prineses jinej atd... v obchodaku to tak funguje, v Humanicu v Praze jsem jsem sledoval diskusi s prodavackou, kdy se mladik snazil vratit onosene boty s tim ze mu nejsou, prodavacka rekla ze je omeje a vrati do regalu (maly sesourany paty). nemysle az tenhle extrem, kdy oclockeroj nejde sundat zGK chladic tak jde pro jinou, ale spis to kdyz to dela neco co vy subjektivne odhalite na svem PC... ja bych piskani tohoto typu nazval nekompatibilou, protoze kdo vi kterej zivotne dulezitej obvod piska...
Ciao
Ten hluk dela opravdu disk...
Uz jsem to psal i na jinech forech a odpoved byla ze Fortron a Baracuda neni koser, to stim odpojovanim komponentu a zasekavanim vetraku jsem delal taky a opravdu piska ten disk, podotykam ze to neni piskot ani sumeni loziska ci seekovani, je to zvuk nejaky elektronicky soucastky, neco jako kdyz vrci trafo, ale o dost vyssi... mozno popsat piskajici zarivkou, televizi, radiem... proste hnusnej piskot, hodne silnej a neprijemnej...
Mno piste dal, nakonec neco vyberu
Koukal jsem na Chieftec 360 W, je to tissi nez Fortron 300W s 12 cm vetrakem nebo jak zakz stejne hlucny??
Jo jeste provnani hlucnosti s Aopen??
Mate nekdo 300W Aopen?? AOpen FSP300-60BT 300W
Porovnani hlucnosti a kompatibilit (nepiskotu a dalsich nezadanych projevu)??
Re: Jo jeste provnani hlucnosti s Aopen??
Citace:
Původně odeslal Ogre
Aopen? podle typu je to fortron :-)
Re: Jo jeste provnani hlucnosti s Aopen??
Citace:
Původně odeslal wong
Citace:
Původně odeslal Ogre
Aopen? podle typu je to fortron :-)
jj, Aopen=Fortron, FSP group.. Tento konkretny je s 8cm fanom ak sa nemylim
Takze znacka dela cenu...
Ono si snad clovek nevybere, taky me to mohlo napadnout...
Ptal jsem se v jednom obchode v Pce a dovezou mi par kusu na kram, protoze sam prodejce se taky spalil na kombinaci lownoise Fortrona a Baracudy... uvidime... zaruceje nepiska na Chieftecu 360W, ale o tom jsem tady cetl docela kritiku...
Jo nabizej mi taky extralownoise zdroje 3R System 300W-P4, kdo vi co teje?? Zkusenosti, tichost (na kram jeste nedorazily, cekam na pristi tejden, ale nevim jestli ma smysl delat)
Jo na Fortronu 300W12cm FAN prej piskaj Baracudy do 40GB, misty i 80 GB, od 120 vejs je to prej v pohode... tak nevim.
Dam na radu publika... takze piste
Chci ticho a stabilitu, tak co si vybrat...