slysel sem ze to jde predelat a zvyseni vykonu je o cca 10% v 3d marku,tak by me zajimalo jestli ste to nekdo nedelal a nemohl mi to vysvetlit...pripadne jestli se to tu resilo tak napsat link, ja to ale teda nikde nenasel ???
thnx
Printable View
slysel sem ze to jde predelat a zvyseni vykonu je o cca 10% v 3d marku,tak by me zajimalo jestli ste to nekdo nedelal a nemohl mi to vysvetlit...pripadne jestli se to tu resilo tak napsat link, ja to ale teda nikde nenasel ???
thnx
Jedinej rozdíl mezi nima je že, 8500 jede na 275MHz jádro a 275MHz paměti a 8500LE jede na 250MHz jádro a 250MHz paměti.
Takže stačí trochu taktnout a máš to. :-)
to neni pravda,LE ma deaktivovanej HyperZCitace:
Původně odeslal ondrab
co je to za blbost to slysim poprve :?: :?:Citace:
Původně odeslal Beleg
a jak si nato přišel????Citace:
Původně odeslal Beleg
nevim o tom, ze by ho mel deaktivovanej. podle myho je to jen podtaktovanej 8500, viz tady http://www.pctuning.cz/titulnistrana...38&ChapID=1471 a tadyhttp://www.pctuning.cz/titulnistrana...38&ChapID=1472Citace:
Původně odeslal Beleg
nemusi to byt blbost jenom proto,ze to slysis poprve.....ale abych pravdu rek,tak to mam jenom z jednoho zdroje...btw ten HyperZ by mel zajistovat zvetseni pasma pameti a plynuly prehravani i ve vysokejch rozliseni a velky hloubce barev,tak nevim - moh by mi to nekdo potvrdit nebo vyvratit :?: tu informaci mam z Chipu (8/03),jinak taky sem se docet,ze se da zasahem do registru ten HyperZ zapnout,protoze ATI ho z cipu neodstranila :|Citace:
Původně odeslal neci
EDIT:ted sem si precet ty linky co sem daval riksa a tam pisou,ze se ty radla lisej opravdu pouze taktama,tak ja nevim....
HyperZ je nazov pre niekolko funkcii, ktore sa staraju o urychlenie vykreslovania na zaklade toho, ze odstranuju z obrazu 3d sceny veci, ktore nevidis (su prekryte) a komprimuju Z buffer.Citace:
Původně odeslal Beleg
Konkretne ide o funkcie
HierarchicalZ
ZMask
ZCompression
A este nejaku jednu alebo dve... Nepamatam si uz presne...
Radeon 8500LE == Radeon 8500 so slabsimi pamatami a nizsim taktom jadra.
v tom pripade sou ale v Chipu nejhorsi paka :roll: :lol:Citace:
Původně odeslal PiT
HyperZ - můžeš nastavit prostřednictvím Rage3D Tweak (i na 8500LE)
- http://www.rage3d.com/r3dtweak/dload/R3Dtweak39b.zip
Dokonce ani tim taktem to nekdy nemusi byt, R8500 je totiz jen karta build by ATI a je 275/275. Od ostatnich vyrobcu je to R8500LE a takt jadra i pameti zalezi na nich, byval od 275/275 až po 250/230 mam pocit. To ostatni jako ze nema nejaky fce je blbost a nejjednodusejc si to modifikujes tim ze tam hodis bios z R8500, popripade radsi snizis takt pameti.
no, to by museli byt ale padli na hlavu, aby davali LE s takty FULL ??? obycejne tusim byly takty 250/250, ale napr. hecules delal LE 250/238. 250/230 byval obyvkly takt u 9100Citace:
Původně odeslal xilla001
Hercules delal 250/250, nahodou jednu mam ;DCitace:
ale napr. hecules delal LE 250/238
taky jsem jednu mnel a byl SHIT->reklamace.Citace:
Původně odeslal Hungry_Death
ted se zda ze mne dali misto nej BBA 250MHz, ale jede v poho na 285/275 ;D
obecne verze HERKULA 250/250 byla divna -> viz cervene pruhy :evil:
zadny pruhy sem nikdy nevidel, mam ji na 290/272 a v poho..asi si mel nejakej podivnej kousekCitace:
Původně odeslal neci
v tom si neodporujeme 250/238 u 64mb, 250/250 u 128mbCitace:
ja mnel 250/250 64MBCitace:
Původně odeslal riksa
tech vadnej kousku bylo trochu vic asi mas stesti ;D ;D
ja mam od hercula 250/238
a netocil sem vetrak :evil:
¨Citace:
tech vadnej kousku bylo trochu vic asi mas stesti
je to mozny ale co sem tak slysel a cet nazory tak sem mel za to ze s temahle kartama sou lidi obecne pomerne dost spokojeny :eek:
to mas pravdu ale vetsinou to byly karty 250/238 :!:Citace:
Mám FDX 8500LE 64MB, takt origo je 250/238 (4ns Hynixy - jde s nima pohnout jen na 245, pak už v DMarku chyby v zobrazení...) a měl jsem vadnej pouze redukční konektor S-video/CINCH, jinak pohoda.
I já jsem měl problém s pruhama na Herculesu 8500 LE (250/250), i dost dalších lidí tady ve fóru, byl tu o tom samostatnej thread jednu dobu vedenenej jako důležité... Při reklamaci jsem dostal Herkula 9100 (250/238).. , ale to už je OT.Citace:
k věci: 8500 LE je podtaktovanej 8500, funkce mají oba identický.
ja jsem mel taky radeona 9100s 64 mb pametí a 12á bit sbernici.
jel na 250/166 v ddr.
byl to clube cga-9364ltvd
kazdopadne to bylo zklamaní....(ale stejne je to uplne vo nicem jinem nez 7500 co jsem mel predtim)
mimochodem ta 9100 sla pretocit na 295/410 (205 )