Co lze zjistit z death CPU?
Nevedel jsem jestli tenhle thread strcit nekam do procesoru, ci reklamaci, ale nejlepsi to asi bude sem. (kdyztak to pozdeji nejaky moderator presune).
Problem: Na zacatku tydne mi umrelo CPU co mam v podpise - 4mesice nove. Pri reklamaci mi prodavac oznamil ze takove veci jako CPU (neBOX) se malokdy podari vyreklamovat. Ptal je na takove ty otazky jak se to stalo a na kolik to bylo pretocene (samozrejme na DEFAULT :-) ) Po te si vsiml ze kolem jadra je nejaky zbytek pasty a tak rekl ze by to mohlo byt i tim a ze s reklamaci moc pocitat nemam.
A proto se ptam: Da se z uplne mrtveho CPU zjistit na kolik bylo pretocene a "na co umrelo"? Davat 3k za novy se mi momentalne moc nechce....
P.S.:Cely muj ne moc vesely pribeh jsem tady pred 2mi tydny rozepisoval a sve chyby si vedom nejsem. Muj odhaz je ze to bylo prepetim v siti ci neco se zdrojem, ktery jsem shodou okolnosti koupil v teze firme.
Re: Co lze zjistit z death CPU?
Citace:
Původně odeslal BATMAN
Nevedel jsem jestli tenhle thread strcit nekam do procesoru, ci reklamaci, ale nejlepsi to asi bude sem. (kdyztak to pozdeji nejaky moderator presune).
Problem: Na zacatku tydne mi umrelo CPU co mam v podpise - 4mesice nove. Pri reklamaci mi prodavac oznamil ze takove veci jako CPU (neBOX) se malokdy podari vyreklamovat. Ptal je na takove ty otazky jak se to stalo a na kolik to bylo pretocene (samozrejme na DEFAULT :-) ) Po te si vsiml ze kolem jadra je nejaky zbytek pasty a tak rekl ze by to mohlo byt i tim a ze s reklamaci moc pocitat nemam.
A proto se ptam: Da se z uplne mrtveho CPU zjistit na kolik bylo pretocene a "na co umrelo"? Davat 3k za novy se mi momentalne moc nechce....
P.S.:Cely muj ne moc vesely pribeh jsem tady pred 2mi tydny rozepisoval a sve chyby si vedom nejsem. Muj odhaz je ze to bylo prepetim v siti ci neco se zdrojem, ktery jsem shodou okolnosti koupil v teze firme.
Dle informací jednoho z dovozců procesoru Intel, se poškozené (vadné) procíky posílají do Irska a tam zjištují co se mu přihodilo. Přepětí i přetaktování jsou prý schopni detekovat (sice jen tuším jak by to šlo), ale ověřené to nemám.
Ad pasta: kvalitní prodejce dává samozřejmě pastu mezi procík a chladič, tak ať se nediví..
Osobně bych vadný procík pojistil několika desítkami elektrostatických výbojů z piezozapalovače plynového sporáku.
Re: Co lze zjistit z death CPU?
no ja nevim jestli prijdou na to jestli byl procik pretaktovanej, hlavne te nejspis chtel mit prodavac z krku! fotr kdyz jde neco reklamovat tak jim to proste da do ruky a oni mu daji jiny kousek, ani se nestalo ze by mu vraceli penize! dokonce jednou vyreklamoval zdroj (kterej byl ok) s tim, ze je odpalenej a pak tam jel jeste s deskou (ta uz byla ko)... na nic se ho neptali, proste mu daji jiny kousky!