...a testovat a testovat. Vcera jsem ho videl v ceniku za 16000,- (3200+) a desku maji za 6000,- (VIA8KT800) Jsem zvedavej za jak dluho si ho budu moct koupit ja normalni smrtelnik :-o
Printable View
...a testovat a testovat. Vcera jsem ho videl v ceniku za 16000,- (3200+) a desku maji za 6000,- (VIA8KT800) Jsem zvedavej za jak dluho si ho budu moct koupit ja normalni smrtelnik :-o
Keď nemáš kde dať peniaze, tak prečo ho nekúpiť, že ? :wink:
Na to, že výkon 3200 vie skúsený OC-ker dosiahnuť aj s podstatne lacnejším CPU je to zatiaľ celkom nerentabilné...
Počkaj až to zlacnie po Vianociach (to už nie je tak dlho) na normálnejšiu sumu, potom sa tu začnú objavovať aj A64ky...
Ked tak nech caka na A128 ;D Ale vazne teraz sa to este neoplati.Treba pockat tak do marca a potom to uz poravdepod. lepsie.
No ved pockajme na Mareka, co onom povie! Nie??? ;D :mweheh:
PS: Marek! Dufam, ze si nenechas ujst prve miesto - Prvy OC clen s A64! :wink:
no nevím nevím .. rozdíly tam sice jsou,ale za ty prachy, šetřím teď na byt,takže na všechno co je new se obávám moc prašulky nebudou,takže to nechám na jiných lidech ať se pak můžou pochlubit :wink:Citace:
Původně odeslal OndreJ
Za ty prachy ted ani nahodou nehrozi ;D
Za tyhle prachy nehrozí ani jindy ;D Ale příští rok už by to mělo být schůdnější...Citace:
Původně odeslal runner
Athlon 64 - 3200+ - FUJ, ten vážně neeee. Je to fakt hroznej šrot, takovej Athlon FX51 - to je o něčem jiném, tomu říkám 64bit procesor ;D akorát ta nutnost ECC pamětí je jaksi na ... Snad se to rychle vyřeší.
Dobra trava, ze ??? ;DCitace:
Původně odeslal BeachKEN
No me se ten Athlon 64 fakt líbí! Na 100proc si ho poridim.... samozrejme az se zlevni...tak nejdriv za pul roku!
Líbí se mi ze je jadro procesoru fakt velke (oproti Athlonu XP)...mozna i trochu proto se tak dobre chladi! No i kdyz tech 55-60W pri plné zatěži je k smíchu .....to schladim i malým vánkem ve skríni :-)
No,ale taky by to chtelo softy,aby se ukazal v plne krase ne?
Hmm a o tom to presne je...nie je software tak naco ho brat zatial...ako napisal Ltk :wink:
No, frajirku, kteri nemaji pocitac na realne vyuziti, alebrz na machrovani, je tu na foru dost, tak by si to z nich (treba nekdo, kdo ma bohate rodice) nekdo moh poridit, ne ??? :wink:
v casaku testovali 2,2GHZ model a skusali aj OC.
doska neumoznila viac ako 2,4GHZ :evil: , ale
aj tak, teplota sa ani o stupen nezvysila a
nepotrebovali ani zvysovat napetie.
pockajme si na VIA KT1000 alebo KT1200 a to uz bude muzika! :wink:
myslis heatspreader? to je akorat plisek, jinak jadro vypada obdobne...Citace:
Původně odeslal FatalDooM
uz se tesim na kombinaci A64+Linux 64+ Java64...to to pojede :drool:
nj, neni zatial software optimalizovany pre 64bit, ale ak vyvojari prejdu na 64bit - potom budeme vsetci vysmiaty, ako to prasiatko u mrakyho! ;D
presne tak akorat ze to jeste chvili potrva, lidi premejslejte trochu vzdyt se to dneska skoro neda pouzit na 99% aplikaci je to za ty prachy trapne pomaly,Citace:
Původně odeslal OndreJ
bezny 64 bit aplikace dneska skoro nejsou momentalne by si to koupil leda maniak nebo *ebil
jeden zajimavej test česky psanej : http://www.cdr.cz/a/recenze/recenze/6258
No zase tak ja si pockam na nForce3 a EPoX-a a som zvedavy co nam chlapci pripravia, VIA blllaaa, uz ju nexcem ani vidiet.
A s tymi 64-bit aplikaciami az taky problem nebude sak UT2003 dokaze jeden clovek prekompilovat za tyzden-dva tak to je nic.
Este poriadny OS Win64, nezeby som bol zastancom M$srotu ale co uz. Dufam ze to nes***ia ako vzdy.
Ono je aj rozdiel, či tá aplikácia bude aj počítať s tým, že má možnosť využiť 64 bitové registre, alebo sa len skompiluje obyčajný 32 bitový kód pomocou 64 bitového prekladača...
Predsa SSE/SSE2 má 128 bitov a nejako extra veľa aplikácii, ktoré to dokážu aj poriadne využiť nie je...
Ked-kto sa vytešuje, aká je 64bitová architektúra pokrok, aké prinesie zrýchlenie, ale neuvedomuje si, že to môže byť často aj kontraproduktívne... Napr. načo mi bude 64 bitové číslo na počítadlo dní v roku, na rátanie vzdialenosti v kilometroch a podobne ? Určite to nepôjde rýchlejšie ako povedzme 16 bitová aplikácia...
co to tady melesCitace:
Původně odeslal Sysel
XP 3200+ ----- 13230 bez DPH
64 3200+ ----- 12138 bez DPH
viz. TSBohemia
Je levnejsi nez XP a richlejsi (bavim se o32bit) a de urcite lip taktovat. Jasne ze Bartona 2500+ nataktujes na podobny vykon, ale ten 64 nataktujes taky, za ty prachy je to samo pro normalni lidi drahy, ale kdyz ma nekdo hafo penez a chce byt in tak proc to nekoupit.
Jusuf:houby-nechci zadnou flame,ale nemyslim si ze bych mlel nesmysly
a) nemuzes srovnavat jen ceny CPU (co deska a OS ?)
b) v hafo 32 aplikacich (hry atd. ) to bude mnohem a mnohem pomalejší (zatím)
c) v tuhle dobu normalni clovek co si to poridi bude spis out a ne in
pokud na to nekdo ma a ma 64 bit OS napr na nem neco pracovne pocita tak je to samozdrejme pro nej bomba
pokud je to normalni uzivatel a na PC pouziva 32 bitovy bezny aplikace
pro praci a zabavu (coz asi pouziva 99% z nas ) tak ten pokud si to ted poridi tak je u me ,jak sem rek, bud maniak a nebo debi*.
ostatne kdo si koupi ted XP3200+ je taky tak trochu maniak (nemyslim to v negativnim slova smyslu )
Co to tu tlacite za bachorky? ;) AMD 64 3200+ je cca. o 30% rychlejsi nez AXP3200+ a vzhledem k uvadenym cenam dokonce levnesi i nez standardni AXP s 3200+ ratingem. Pamet i deska jsou cenove zhruba stejne a pokud nekdo uvazuje o nadupane sestave s AMD a je neco out, tak je to koupit dnes obycejny AXP. A ze se to nevyuzije? Hehe. Kdo odmitne, 30% rozdil vykonu za totoznou cenu? AMD64 je navic mnohem perspektivnejsi reseni, i na 32bit operacni system, viz vykon a v pripade 64bit os a aplikaci typu lame64, sifrovani, pripadne dalsi optimalizovane aplikace jsou rozdily i 50-100% oproti AMD64 v 32 bitu, byt obcas je vyteznost z lepsi arch. a registru jen 5-15%, tak potom nevim. Ze s B2500@X dotahnes AMD 64? Tak to sotva, kdyz na nej zdaleka nestiha ani regulerni 3200+ i o jiz zminovanych 30+%, samozrejme zalezi hodne na enginu. Nekde vice, nekde mene, ale valcuje i PIV 3200MHz s HT, tak je asi zrejme jak se veci maji, i zejmena vzheldem k testum, kde jeste donedavna jasne panoval pouze Intel. Pokud dnes nadupanou AMD masinu, tak jedine AMD 64! Howgh!
Mimochodem uz se tesim na 939... :D
a to jsi vzal kde? osobni zkusenost s nim samozrejme nemam, ale co jsem cetl testy, tak podava vice nez dobry vykonCitace:
Původně odeslal Sysel
tak takCitace:
Původně odeslal termix
a za ty prachy... tech 12k neni zase tolik kdyz se podivate kolik stoji P4. Nicmene samo ze cena za pul roku klesne na polovicku, nicmene jestli ma nekdo hafo penez tak proc cekat pul roku, ze :-) (to neni muj pripad :-( )
No, staci se podivat do ceniku kolik stoji nejvyssi model Blintela :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: