Chtěl bych se zeptat kde sehnat chlazení dusíkem a informace.Díky :wink:
Printable View
Chtěl bych se zeptat kde sehnat chlazení dusíkem a informace.Díky :wink:
;D ...pokud znáš někoho, kdo pracuje v nemocnici ptej se tam... :wink:
Info: ??? jak chaldit, jak upevnit, jak to nezdupat ???
Hlavne to poradne vyzkousej prstem, jestli ma dusik tu spravnou teplotu :wink: ;D .
mohl by i něčím jiným, asi tak stejně dlouhým a někdy i delším :lol: :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal KUBA
Dusikem stejne nebudes moct chladit porad, vypari se nez reknes difuzor, kdysi jsem videl reklamu za asi 30.000 takovej srac pod case s chlezenim dusikem CPU, myslim ze kryotech to delal. Ale to uz je par let. A hlavu pod gilotinu ze to nebyla voda bych taky nedal.
Len pre neznalych aparatura na vyrobu/udrzovanie dusika je velka skrina a rata sa radovo na stovky tisic a viac.Citace:
Původně odeslal commander
BTW He-chladenie by nebylo od veci ;D ;D ;D :lol:
EDIT: (rozumej kvapalne Helium => 4-5 K ~ -268°C)
Ten Kryotech je tusim "obycajna" chladnicka - ziadny dusik.
Ja mam kamose a ten ma k dispozici dusik... kdysi rikal ze litr stoji asi 19kc, jediny co musis je neustale dolejvat... jinak hodne stesti 8-)
no niekde som taketo nieco uz videl ... ale nema to pre bezne pouzitie zmysel ... stale sa ti to bude stracat, proste nedosiahnes na tej nadobe s dusikom co by si mal na cpu taku tesnost aby ti to neprchalo ... a druha vec ... kondenzacia ... dusik to su minusy - t.j. rovnaky problem ako TEC ... asi by som radsej siel to vody ... pripadne voda chladena peltami
No IntelCrasher asi vubec nema sajnu vo to co to chlazeni dusikem je... Pouzivaj to silenci jenom na pokusy a po tom ty komponenty mozna se stestim prodaj nebo rovnou vyhodej. Rozhodne se to neda pouzit, jako normalni chlazeni.
I;m sorry, rikal jsem, ze si nejsem jist. Asi mas pravdu. Stejne v dobe kdy jsem to videl jsem na to cumel jak na zjeveni :lol:Citace:
Původně odeslal Rainbow
JJ. Inteligentni napad :idea: , zkusim to, mam to zkusit jednim prstem nebo si do toho namocit hlavu, a pak si zatukat na celo ??? ;DCitace:
Původně odeslal KUBA
Citace:
Původně odeslal mino
HMMM, to abych už začal šetřit ;D ;D ;D
chtel sem zkusit stejnej zpusob chlazeni, ale nejvetsi problem je prenos tekuteho dusiky z tlakove bomby, nebo kde se uchovava k tobe domu, udajne je na to nejlepsi sklenena termoska-ja sem takovou niky teda nevidel....
Heh, vetsina termosek (na camping) by mela mit sklenenej vnitrek, nejlip dvojitej a s vakuem...takze :arrow:Citace:
Původně odeslal Neller
tak to sem nevedel, my mame vsechny nejaky nerezovy-dvovrstvy taky s vakuem!!Citace:
Původně odeslal BDs
No nekdo bohatej by to zkusit mohl, takovej prukopnik dusiku v CR :-)
tak ked budes mat prvy milionik, pochval sa. Potom uz len niakych 50 k tomu.Citace:
Původně odeslal IntelCrasher
korunka ku korunke...
To by pak byl kingoš největší :DCitace:
Původně odeslal Fila
A co by se stalo, kdyby to tim prstem vyzkousel??? Rekl bych, ze nic.Citace:
Původně odeslal KUBA
Je to volovina... mraz se ti vysráží všude okolo procíku a až to vypneš rozrzne to a udělá ti to malý "bzzz :) " teda možná :) .....Je to drahý,neekonomický,nevyužitelný,a budeš mít v pokoji takovou zimu ,že se z toho posereš :) ...
No to prave ze ne. V pokoji Ti teplota moc neklesne. Dusik ma malou mernou tepelnou kapacitu :? Vyuziva se, protoze je levnej, oproti jinym prvkum :-) Chtel bych to videt na vlastni oci, nejaky dusikovy chlazeni. :DCitace:
Původně odeslal Might
To si tam radsi narvete kompresor nVentiv, nebo Prometeu Mach II, taky to chladi jak divy, je to velky, drahy, tezky a blbe se stim manipuluje. ;D
Tusim ze Foxcomputer to dava do svejch hi-tech stanic.
Jinak bych chtel videt silence kterej by neco delal s tekutym dusikem doma ve svym pokoji :eek: :eek: :eek:
No pěkná blbost, už vidím jak má někdo bomby s dusíkem doma v pokoji a jak je mění, když mu jedna dojde.
neviem co je na tom pravdy o cene toho dusika. minule leto som bol v budapesti a tam na namesti predavali kolu chladenu vo vani nejakymi granulami, az do teras som si myslel ze je to dusik ,ale pri tej cene o ktorej sa tu bavite by to asi rentabilne nebolo. do tej vanicky s plechovkami koly sypali asi pol litra za dve minuty. velmi pekne sa s tej vanicky "dymilo". ak to nebol dusik tak co potom?