NO tak konecne idem vymenit moje pamete a maju Twinmosi aj s cipmi Twinmos aj s cipmi Winbond. Ktore zobrat ?? DIKI
Printable View
NO tak konecne idem vymenit moje pamete a maju Twinmosi aj s cipmi Twinmos aj s cipmi Winbond. Ktore zobrat ?? DIKI
http://www.vr-zone.com/reviews/TwinMOS/PC3700-3200/
tu to mas krasne porovnane...
moja osobna volba - pomer cena vykon...
PC3200 - Winbond CH5
244 MHZ - 2-3-2-5 - 2,9V
235 MHZ - 2-3-2-5 - 2,7V
Ked to ides brat do Libry tak na ne mozes rovno zabudnut.Vcera som bol v Libre tu u nas v Blave a bolo mi zdelene ze to mozem skusit tak za 2 tyzdne
Tak mne v KE zahlasili ze ich budu mat zaciatkom buduceho tyzdna kuaaaa :(
No bol sonm tam vcera okolo 5 a tie kurvy mi chceli predat cl3 za cenu cl2 :evil:
Mne tam volal kamos a ich odpoved bola tiez az za 2 tyzdne. Zohnal som akurat Twinmos s cipmy M-tech.Citace:
Původně odeslal cox
10.6 som v LIBRE kupoval Twinmos DDR 400 a mali len 256Mb moduly s cipmy Hynix CL3
sakra este ze som asi pred dvomi tyzdnami kupil 512MB PC3200 v Libre... :-)
Myslim ze aj teraz zdrazeli od minuleho tyzdna ???
CL3 ?? CO im sibe ?? A kolko ns boli tie pamete ?? Idu aspon na tych 400 ??Citace:
Původně odeslal Chodec
Ja som na druhu pamat cakal asi 5 tyzdnov :evil: dokial sa rozhybali v BA Libre. Takze to fakt nebudu mat tak skoro :evil:
No tak to ziram, co pamat to iny cip :o ???
...ja som v Libre kupil pred mesiacom pamate twinMos a na cipoch bolo: TwinMos TMD7608F8E50D a na nalepke je vytlacene PC3200 CL2,5
... ale na mojej doske idu iba CL2 a casovanie FAST (TURBO alebo ULTRA nejde ani s voltazou 3V :evil: :? )
No kuknite sa do cenniku Libry a uz tam nemaju npisane tie ramky .To asi aby sme sa nemohli stazovat, ze nam tie hnusoby chcu predat cl3 :evil:
ja som tam dnes mailoval a zevraj ich budu mat o tyzden :evil: ale kto vie
A newiete poradit nejaaaake ine dobre pamete v normalnej cene ?? Asi tu na SVK take niesu co ?? Kurnik !! A keby som si obiednal nejake v CC v Prahe myslite ze by mi ich poslali na SVK ??
asi aj poslali, ale urcite by sa ti to neoplatilo...Citace:
Původně odeslal cox
Skus pockat chvilu na tie Twinmosy v Libre.. :|
To by ti urcite poslali ale by si sa nedoplatil.Rataj s cenou min.o 30-40% vyssou.
Tak to si radsej pockam na TwinMosi :idea: :-) :-)
NO tak to vyzera naslednovne :
TwinMos 256 MB, PC3200 400 MHz, DDR DIMM 184 pin 1 540Sk bez DPH
TwinMos 256 MB, PC3200 400 MHz, DDR DIMM 184 pin CL2 1 845 bez DPH
WinBond 256 MB, PC3200 400 MHz, DDR DIMM 184 pin WINBOND 1 720 bez DPH
Ktore zobrat ??
U mna je rozhodovanie na Twinmos DDR400 CL2 a WinBOND DDR400 CL? tak poradte PLS
Asi by som zobral tie Twinmos DDR400 CL2.Aspon mas istotu ze su to cl2 :wink:
Trochu zdrazeli parchanti :eek: :o ;D .
Kua drat, ja niekoho zabijem. Dal som si odlozit pamat Twinmos s cipmy M-tech a dnes som bol po nich. Chlapik mi ich uz zabalil a dal zabalene. Je to kamos, tak som mu veril, ale mi napadlo, ze kamos, nekamos... Rozbalil som ich a kukam, cipy su Hynix a su to CL3. :!: Hned som mu povedal, ze to nie su tie, co mi odlozil a on, ze tamtie uz predal. Tak mu hovorim, ze tak toto nie... Nakoniec sme sa dohodli, ze si ich zoberem a v utorok pridu nove a my ich vymeni. Tvrdil, ze bez doplatku, tak som strasne zvedavy, kolko budem zas doplacat. Je to svinstvo jak svina. :evil: :? .
Hovoril som bacha na Libru.Mas stastie ze ti to aspon vymenia.Len aby ich dostali ako ti slubil.
Ono je to , ze vsetci kupuju jaksi na istotu. Ja som prisiel nakupil , odisiel a som spokojny ;D
No ano lenze si zober to svinstvo ze ti nauctuju o 5kil viac za nieco co nema vobec take parametre ako ti slubuju.A ked uz za to zaplatis tak mas pravo sa aj poriadne nasrat.
mno ja mam v plane v pondelok tam ist kupit Twinmos 512MB DDR400 CL2 tak som zvedavy co mi podstrcia ... riadne si ich veru prezrem ked ich budem preberat :evil:
Ja kupil tie pamete 333Mhz CL2 a behaju mi 5 2 2 2 na 333 a 6 3 3 2 na 400Mhz stabilne. Som spokojny i s 99 rocno zarukou :)Citace:
Původně odeslal NOD
Trochu som tie pamate otestoval a na default idu na 216 fsb a pri 200 mi idu na 5-3-3-2.5. Voltaz je 2.7V. Samozrejme ze ich potrapim viac, len potrebujem kupit FDD, lebo mi akosi odisla.
To vsetko v Dual mode vsak ?Citace:
Původně odeslal Toxic
Mam iba SC, lebo mam iba jeden 512MB modul :? .Citace:
Původně odeslal cox
A preco si nezobral 2x256MB ??Citace:
Původně odeslal Toxic
Kto to potom bude predavat. A este aj preto, ze nie je zas az tak velky rozdiel vo vykone. A rozmyslam o 2x512 koli ProE. Ale az niekedy neskor :D .Citace:
Původně odeslal cox
ja mam 256MB 2700 CL2, cipy tie iste, TMD7608F8E50D :oCitace:
Původně odeslal Marcelino
ale nad 166 mi nejdu (asi doska)
Testoval som trochu stabilitu tych pamati ( a samozrejme aj toho zvysku v case) a mam pochybnosti. Neviem ci je to doskou alebo pamatami alebo procakom, ale stabilne sa mi pc (zatial) chova iba na 200 fsb a pri 1.6V na moste. Skusim potestovat dlhodobejsie a vyskusam nejake zmeny v nastaveni. Pri nastaveni 216 a 1.7V na moste a 2.7V na pamatiach mi blbnu pamate v memteste (nastavebie na default). pritom tie pamate by mali stihat 222.5 (ked sa nemylim: 4.3 ns=222.5).
Vie nikto kde je problem???
Ja mam tie iste a idu f pohode. Skus viacej napetia a pohrat sa s nastavenim ako cas atd.Citace:
Původně odeslal rOn
napetie som skusal zvysovat o 0.2V, na stabilite to nic nepridalo. Pamete idu maximalne 166MHz pri casovani cl2, 3-3-5, normal. turbo aj ostre casovania robia chyby v goldmem. Serie ma to, hlavne koli tomu ze cl2 to ide, takze ju reklamovat nemozem. Ale ak predpokladam, ze to nie je pametou (kazdemu ide aj na 200), musi byt problem v doske.Citace:
Původně odeslal AjsTi
Aj to je dost mozne. Ja som mal optimal nastavenie a 6332 na 200 ficaly bez problemov , nakolk oale teplota cpu bola vysoka , tak som ich dal na 166 kedze mi to bezi synchronne.Citace:
Původně odeslal rOn
Tak a uz mam Twinmosy s cipmy winbond CH5. Neviem kde je problem, ale pc mi ide stabilne iba na 211 fsb. Pravdepodobne dalej uz nepusti doska, lebo tak som sa dostal aj s pamatami s cipmy M-tech. Napatie na cipsete je 1.7V, casovanie pamati je 6-3-3-2.5 a napatie 2.7V. Skusal som to s nizkym nasobicom a viac s neho nedostanem. :-(
Ma niekto nejaku dobru radu???
zvysit napetia na 2,8 ti nepomoze?? Ja ich mam stale na 2,8V. Co skusit este 6-4-4-2,5 ???Citace:
Původně odeslal Toxic
Chcelo by to asi zvysit este napetie na chipsete... :|
NO tak v UTOROK budem mat ABIT NF7-S r2.0 + 2x256MB DDR400 CL2 TwinMos s cipmi TwinMos 43B (4.3ns) tak uvidime co stoho vyzmykam.. uz sa tesim jak maly chlapec haa
Som trochu presiel zahranicne fora a nadabil som na zaujimave nastavenie pamati. Zevraj 11-2-2-2 ide lepsie ako 6-2-2-2 (nejaky manik prisiel s takym trikom). Chystam sa vymenit chladenie na NB a este predtym vyskusam to nastavenie. Dufam, ze lepsie chladenie nieco poriesi.
iha dobre ramky si kupil ;D CH5 su nove a zevraj idu vyssie ako BH5 (~240 pri 2.9V), takze sa viac pohraj s napajanim ramiek a s doskouCitace:
Původně odeslal Toxic
:o 240MHz ...super - uprimna zavist :wink: - skusim hodit novy bios aby som skusil vyssie FSB ako 200 , nech testnem so zvladnu moje Twinmosy...Citace:
Původně odeslal aquadust47
Nemate co zavidiet, nech sa snazim ako sa snazim, viac ako 210 fsb stabilne nedam.
NO TAK JA SOM TERAZ NAJSTASTNEJSI CLOVEK NA SVETE. ZOBRAL SOM TIE TWINMOSI DDR400 CL2 (43B TWINMOS PAMETE) A ZATIAL S NOVOU ABITOU FRCIM NA 220FSB CIZE RAMKY IDU NA 440 A TO V DUALE PRI 2.8V A CASOVANI 6-3-3-CL2 BEZ PROBLEMOV. STALE ESTE LEN TESTUJEM TAKZE TO XCE ESTE PORIADNE DOLADIT.
2ALL: NA ABIT NF7-S DOSKE PLATI TO CO PISAL TOXIC : ZE KED DATE V CASOVANI PAMETI NAMIESTO Tras 6 ALEBO 5 TAM DATE Tras 11 TAK TO BEZI LEBSIE A RYCHLEJSIE. VYSKUSAJTE A UVIDITE. ZATIAL TOLKO.
...ja som prisiel na klb mojim pametiam s cipmi twinmos 5ns (333cl2). u mna 166, 2336, viac ani tuk. na doske Epox 8rda+ 200 Mhz, cl2, ostre casovania, bez zvysenia voltaze. Cize zaver: pamete su super, ale v Gigabyte 7VAX1394 su naprd.
A este male zistenie- cipy twinmos u twinmos333cl2 a twinmos400cl2.5 su identicke. Ak by ste nebodaj chceli kupit 400vkove pamete cl2.5 s cipmi twinmos, siahnite po tych lacnejsich.
a mas to 256 alebo 512MB moduly ?Citace:
Původně odeslal cox
Ma tam dve 256MB moduly. :wink:
NO inak to mam v popise ale ze si to ty tak ti to tu napisem :) mam 256mb moduly :wink:Citace:
Původně odeslal Lopo
sorrac, nejako som si to nevsimol ...Citace:
Původně odeslal cox
inac to mame potom presne to iste ... som ich tam tiez vcera kupoval ;)
mozno sme aj presli kolo seba a nevedeli o sebe :!:
No je to mozne ze sme okolo seba presli :wink:Citace:
Původně odeslal Lopo
Pocuj a preco mas taku nizku zbernicu ??
a co myslite? Budu lepsie tje twinmosy 400 cl2, alebo 466 ???
Zajtra idem kupovat a nejako si neviem vybrat... ??? ???
No tak to sa musis rozhodnut sam lebo tato otazka je diskutabilna :wink: (aspon podla mna). Vraj stymi 466kami su nejake problemy a su odost drahsie ako tie moje. Ja som bral tie moje na istotu lebo ja som vedel ze idu tie pamete dobre a fakt aj idu. Mam ich teraz na 220MHz (DDR440) pri casovani 6-3-3-2CL a slapu bez chybi.Citace:
Původně odeslal Mavko
chybyCitace:
Původně odeslal cox
Gratulujem - vidis si spekuloval aku dosku a dobre sme ti poradili.
NF7-S 2.0 aj ked ma 'len' 1.7V VDD je super
Inac ak mas na tych ramkach CH5 cipy tak to su asi tie iste ako ja mam na mojich Corsairoch ...a mne idu na 225 pri 2-3-3-6 => takze na 220 to este nevzdavaj
lebo PCI grafika :?:Citace:
Původně odeslal cox
okrem toho mam aj dost blby case - nahouby mi v nom prudi vzduch - ak vobec prudi ???
Ja mam CH5 a v mojej fosni mi isli stabilne na 217 (par dni), potom uz iba 210 a tak dalej, az mi odisla doska. :?Citace:
Původně odeslal Deviant
Cox: aku mas priepustnost v sandre (v duale)
Pri tak velkom fsb to musi ist dost .
Jakto ze mas chipy 43B ved tieto chipy maju mat 466
AK ich davaju do 400 cl2 tak idem kupovat new ramky
NO prave preto som si tieto pamete kupil pretoze su tam super pamete muheheeeCitace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Priepustnost v Sandre MAX3! mam : INT : 3380MB/s
FLOAT : 3170MB/s
Aj ja som ich tam pred par dnami kupil. TWINMOS 400 CL2 cip TMD...43B ale nemam ich ako testnut na svojej fosni nakolko nemam procik. :? :-( :evil: ale podla tohto testu http://www.vr-zone.com/reviews/TwinMOS/PC3700-3200/ nemaju radi agresivne casovanie ale 252MHz je goooood nie?
No ten vysledok je super ale na ten mozes z doskou ABIT NF7-S zabudnut, pretoze ma hranice niekde medzi 220-230FSB. A ta priepustnost tiez nieje taka ako z P4 ale aj tak je to pohoda.Citace:
Původně odeslal user
to mi je jasne ze 252 nedosiahnem ja len ze su schopne na takej freq bezat. Ja budem rad ked pobezim stabilne cez 200 a este lepsie cez 210. Dnes by mal dorazit 1800 DLT3C JIUHB 0309 TPMW. Cakal som na jeden z imperka ale su v nedohladne tak som ho zohnal od kamosa z BA. Uz len dufat ze som nedostal shitovy chipset a ze to pekne pobezi predpoklady na to su...
... aky mas BIOS na tej doske ? ... ja som teraz na taku istu dosku nahral svagrovi najnovsi bios ver. tusim 1.6 ... a teraz mu to vobec nejde spustit na FSB200 - co zo starim biosom nebol zadny problem. ten stary bios ale zase obmietal nastartovat pri akejkolvek vyssej frekv. - napr. nastavil som fsb201 a uz to neslo :? ...Citace:
Původně odeslal user
... a navyse teraz s novym biosom WinXP po restarte zahlasili nieco o pokuse instalovat RAID - ten ale na doske vobec nieje... ???
NO ak myslis ABIT NF7-S tak ta RAID ma a sice SATA RAID. Tam pri uplnom zaciatku instalovania WinuXP treba vhodit disket s Drivermi a stlacit F6 ked opita ci xces pridat nejake extra zariadenia ako riad, scsi, ....Citace:
Původně odeslal Marcelino