Mam barcu IV a ma kolem 45 stupnu pri zavrene bedny.Jak jsem ji koupil tak mela prumerne 39 a ted tolik. Jak je to mozne ???
Jak jste na tom vy ???
Ktere hardisky se z nich zahrivaji nejvic(prumer):
WD, SEAGATE, MAXTOR, IBM,
Printable View
Mam barcu IV a ma kolem 45 stupnu pri zavrene bedny.Jak jsem ji koupil tak mela prumerne 39 a ted tolik. Jak je to mozne ???
Jak jste na tom vy ???
Ktere hardisky se z nich zahrivaji nejvic(prumer):
WD, SEAGATE, MAXTOR, IBM,
:roll:
:arrow: http://www.storagereview.com/welcome...omparison.html
a dej net temperature.... :idea:
ze dnes mozem byt trochu ftipny??
ze???
dakujem
najviac sa zahrievaju disky znacky: IBM, Hitachi, Seagate, WD, Maxtor, Samsung,.... prakticky vsetky ale za predpokladu ze ich hodis do
OHNA
:lol: :lol:
ps. - jeden zbytocny post vas nezabije ze ano.
Ty jsi teda osel :lol:Citace:
Původně odeslal Loki12
Jinak dle mých osobních zkušení je v porovnání barracud IV a 7200.7, WD s 2MB cache, IBM 60GXP a samsung (vše 7200 ot/min) nejhřejivější po pár hodinách provozu WD...
Huf, to já zase porovnával Maxtor a WD oba s 2MB a subjektivně daleko víc hřál Maxtor
Poriadne vetrajte v case a nic sa Vam zahrievat nebude!
Maxtor sem jestě v prackách neměl, takže s ním nemohu porovnatCitace:
Původně odeslal Kema
nojo ale s vodnikem toho moc nevyvetram :-)Citace:
Původně odeslal OndreJ
Dyť ti máte naprosto jedno,jestli jeden z disků je o stupeň teplejší než jiný ne? Stejně v létě a horku jak je teď hřejí všechny jak ústřední topení. :lol:
No ale zpět k dotazu, nejvíc se zahřívaji SCSI 15k disky :wink: ;D
vela krat som cital ze najviac kuria Barracudy !!! az kym som si nekupil ATA IV a zistil som ze to neni pravda... teraz v letnych horucavach ma ~ 41C pri full zatazi ~44C co sa neda porovnat s Maxtorom 7200 120GB co mam ten ma ~50C a pri full zatazi ~57C (netne zapnut chladenie)... aj kamos teraz kupil Barracudu 7200.7 80GB a ma do 45C pri full zatazi a ten "hluk" paradicka > tichyyyy a nie ako WD, maxtor ci HITACHI pri seekovani ....fuj
Tady bych se asi nebál napsat, že to bude kus od kusu jinak, protože kdysi jsem měl 40GB WD BB a byl i po několikahodinové práci jenom vlažnej a to na něm byl systém, teď jsem kolegovi postavil PC se stejným diskem a to je teda topný tělísko :-(
on si BBčka ještě někdo kupuje ??? :-o :eek:Citace:
Původně odeslal Kema
No jasně, čemu se divíš, když to musí být levný, tak to prostě musí být levnýCitace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
:wink:
Jo a nemusíš mě psát, že je tam rozdíl 100Kč, já to vím
Ee! Ja vyzhawil svoji triplotnovou Barracudu II na 75st C >:} ...a prezila to!Citace:
Původně odeslal aquadust47
Kde zistujete tie teploty diskov?
Inac ja som vcera zavesil jednu 80 x80 na 5V na 4 tenucke /1mm/ gumicky priamo pod disk a je skoro upne vlazny ak nie studeny vobec to nevibruje a je to tichuckeee :wink:
...napr. ja som na monitorovanie pouzival HDD Temperature Pro :arrow: ale na WDckach mi teplotu neukazoval :roll:
mam maxtor40GB a HDD temperature pro mi ukazuje 40-45stupnou. ale ta teplota sa mi zda dost niska, lebo na tom disku sa neda udrzat ruka.
všecky dnešní rychlé disky s fluidním ložiskem hřejou víc a +/- stejně. Záleží hlavně na uchycení a větrání v casu a zatížení, proto tak rozdílné teploty :idea:
nejvíc ty scasi co mají těch 15k rom a pak z těch normálních asi maxtory
podla mojich osobnych skusenosti kuria urcite najviac Maxtori !!! kazdy sice vravi seagate, ale 7200.7 vs. Diamax9 hovori ze maxtor mal o cca 8C viac (skoro 50 pri idle a pri full zatazi na disk mal maxtor ~56C), barra mala max ~45CCitace:
Původně odeslal miros
Sakra, coze ? Idle 50°C ???Citace:
Původně odeslal aquadust47
Jak to delas ? Ja mam pri otevrenym casu (nijak dal je nechladim) standartne tak 38°C a vysplham se max. k 45°C !
Ale jinak souhlasim, ze Maxtory hrejou docela dost, ale napriklad se mi zda, ze odhadem bylo moje WD 80GB docela stejne horky (nema cidlo).
Jinak Seagaty opravdu moc nefirujou...
no vidim, ze kazdy tu ma rozne skusenosti, aj s identickymi diskami od jedneho vyrobcu :-)
asi fakt bude trochu zalezat ks od ks a potom samozrejme od vetrania v samotnom case
moje skusenosti:
Maxtor 20GB 5400ot - takmer sa nehrial, aj ked bol 5-6 hodin v sufliku (bez ventilatora)
Maxtor 20GB 7200ot - vlazny aj po 8-10 prevadzke v case, v sufliku som ho neskusal
Seagate Barra IV 60GB 7200ot - hreje viac ako tie predosle Maxtory, ale v case to ujde, ak ho nechate v sufliku cca.2 hod, ruku na nom takmer neudrzite :-(
WD 80GB 7200ot 8MB cache - v case to ujde, v sufliku cosi podobne ako Barra IV
Taky si myslím, že je to jiné kus od kusu. Ještě nedávno jsem používal HDD Maxtor DiamondMaxPlus 9 6Y060L0 60GB. Měl 46 st.C při zátěži. Teď mám stejnej disk ale s kapacitou 80GB (6Y080L0), ale při zátěží je jen vlažnej.
já mám maxtor 40gb v šuplíku a má tak při zátěži 45°c, přičemž skrz šuplík proudí dost vzduchu. jelikož je cestovní, tak v zátěži je jenom když od někad přijdu - jinak spinká ;D .
no a systémovej ibm 120gb ju u ventáku a má tak 37°c 8-) .
kdysi jsem mel jeste na p60, SCSI disk 540 mb maxtora co tocil pres 6000 ot. a po par hodinach na nem nesla udrzet ruka ;D ;D jak byl horkej a jeste k tomu rval jak cirkularka :mweheh: a frcel jsem s nim takhle par let. tedka je nekde za posteli, ale vsadil bych se , ze by jeste fungoval ;D ! dnes uz nevidana vec po par hodinach by bylo po jakemkoliv dnesnim disku - opakuji ze na nem nesla udrzet ruka
Podle mých zkušeností dost topí Seagate 7200.7, stačilo v Monimě koupit pasivní chlaďák přímo na HDD a teď je to paráda (v Monimě nenakupuju, ale jinde jsem ho nemohl sehnat) :oops:
Jinak disky, který u mě nejméně topily, byli Westerny WD400JB, WD800JB.
Ja mam maxtor 6Y120P0 DimaondMax9 120Gb, na IDE ATA100. pres Cpu Fan ma 31 st.C Externi teplomer meri na zadech 31,6 st.C. mereno kdyz probihala defragmentace.
Podle meho zalezi na proudeni vzduchu v case. JAk uz tady rekl nekdo prede mnou.
Moje IBM 60GB 2MB Cache topí tak po pěti hodinách kolem 42°C ;D