Ahojky, chtela bych se zeptat kdyz koupim pocitac s AMD K62 350 MHz, k cemu mi to tak asi bude stacit? Prehraju si na tom DVD, a filmy divix?
Dekuju za odpoved.
Vsem krasny den.
Printable View
Ahojky, chtela bych se zeptat kdyz koupim pocitac s AMD K62 350 MHz, k cemu mi to tak asi bude stacit? Prehraju si na tom DVD, a filmy divix?
Dekuju za odpoved.
Vsem krasny den.
I tebe krasny ;D :wink: :smoke:Citace:
Původně odeslal Jana
Na filmy to bude slabe, na to aspon akykolvek Duron/Athlon popripade Pentium III aspon 600 MHz.
Ale na Office 97 a beznu pracu to plne postacuje, hlavne ked to uz kupis, tak aby to malo minimalne 128 MB RAM
Ono taky zalezi jaka tam je graficka karta a to hodne!!!
IMHO ked pustas DIVX, alebo XVID a pod tak ti ziadna grafa nepomoze, to je otazka iba procaku, a DVD pchybujem ze k tomu bude.Citace:
Původně odeslal Uncle Fucker
tak mela by k tomu byt Geforce 4 MX 64 DDRAM. Diky vsem moc za rady i kdyz zatim ne moc pozitivni :-o
Heh no ma to 64 :-) myslela jsem to prave na prehravani filmu na telceCitace:
Původně odeslal mino
Pamat sa da dokupit, ale ten procak to proste nestiha, starsie kodeky pojdu na doraz, ale nove skoro vobec (tak 5-10fps)Citace:
Původně odeslal Jana
Grafa je na taku zostavu dost dobra, ale ten procak nema sancu.
Kup niekdev bazari niakeho lacneho durexa do 1000 MHz + lacnu dosku co zvlada DDR RAM + jeden 128MB modul DDR(teraz novy len okolo 800,-) + grafa najlepsie ATI Radeon VE(alebo) s TV-out {ta karta ma velmi dobry TV-out a je lacna} a ostatne uz je jedno co splasis.
cena : durex do 500,- doska do 900,- grafa nova okolo 1200,- ...
+dobre filmy :wink:
dik. tak to asi udelam. no tudle sestavu jsem mohla mit jen pro moje krasny oci a za duronka budu muset zaplatit :-), no az nasetrim tak popremyslim, kazdopadne moc diky za tip.Citace:
Původně odeslal mino
ale ano :!: teraz neviem aky radeon ma cip na vyhladzovanie videa ???Citace:
Původně odeslal mino
myslim 9700pro ??? asi,fak si nespomeniem :?
ale vyhlazovani videa nezvedne framerate, jenom castecne odstrani velke ctverce. A umi to i radeon9100.
to je sice pekne, ale ked ti to pojde 5 fps, tak ti bude houby platne ze to mas pekne vyhladene :lol: :lol: :lol: :wink:Citace:
Původně odeslal mitchi
no kamarat mal k6-2 350 a chodilo mu to v pohode :wink: sice divx 5 este nebol :?Citace:
Původně odeslal mino
#Citace:
Původně odeslal mitchi
Tak ja mu reknu at mi to predvede, jenze k nemu do bytu se mi nechce a k sobe ho tahat taky nechci :-)
no ani mne by sa nechcelo keby som to mal mat za pekne oci ;D :lol: :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal Jana
Ved prave, ono nie je problem najst film ktory pojde pekne, ale vseobecne to proste neplati.Citace:
Původně odeslal mitchi
Este tak K6-III 500 by sa mozno dala, ale aj tak s najnizsimi detailmi v DivX 5
Pekne oci ukazu kazdemu a rada :-). Protoze se rada usmivam a rada koukam :-). A to byla jeho slova, rikal ze rozsiruje pocitac a ze mu todlencto proste zbylo a tak co s tim.Citace:
Původně odeslal mitchi
pokial to mas mat zadara tak to zober :wink:Citace:
Původně odeslal Jana
v najhorsiom to vyhodis,albo niekomu podarujes :idea:
ja mel driv K6-III 450 a divx 4 uplne krasne...Citace:
Původně odeslal mino
Divx 4 este ano.Citace:
Původně odeslal mraky
Lenze predvcerajsky som doniesol kamosovi nove garbovane ST DeepSpace 9 (576*432) a boli sme radi ze mu to ma K6-2@400 vobec slo.
resp. robilo to tak 15-20fps.
s nekterejma DivXama ma problem i celer 566ka co mam v druhem PC :-/
este ze to ted vyresi PIII 700
skuste na to linux, neuverite ale stiha pod nim aj to co pod win uz nestiha. ale samozrejme nie vsetko.
kamos linuxak ma nejaku k6-400 a jedine linux
hej dee ako to ze mas obrazok :o ??? ;DCitace:
Původně odeslal DeeKay
mitchi: To vis protekce :lol:
ba ne, staci si vybrat docasne nakej z tech co uz jsou v galerii, lepsi nez tam mit cerveny krizek :-/
uf :D uz som sa zlakol ze si to myslel vazne :lol:Citace:
Původně odeslal DeeKay
asi zatial prejdem aj ja k staremu obrazku :? ;D
BTW v opere aj mozille tam proste nic nezobrazi ked nemas avatar :mweheh:Citace:
Původně odeslal DeeKay
opera saje :)
Ja viem, mplayer je menej narocny lebo ma vlastny dekoder lenze aj tak je to na tej 350-ke podla mna o hubu. a to nevravim ked ti niekto donese 1920*1080 dvdrip. Ja som musel znizit detialy, lebo mi to nestihalo >:E >:E >:E ale zas ten obraz :drool: :drool: :drool: proste jedna basen ked ti to ide v nativnom rozliseni, ach jaj, uz sa tesim ked to bude standard, to bude videicko :!:Citace:
Původně odeslal rOn
inac tato nova 7.11 saje fakt brutalne a ten fullscren je fakt dobry :wink:Citace:
Původně odeslal DeeKay
ALE VELKY HOUBY mino aspol.
K6-2 350 je mozna slaby zelezo, ale na DivX 5 full post proc. neni potreba zadnej velkej vykon. Tady totiz zalezi na BITRATE - tj prisun dat - tj cache/mem/FPU (MMX/3dNow!) takze bohuzel vse co K6-2kam jaksi chybi....jenze s rozumnym nastavenim systemu - treba omezeni ISA bandwidth (pokud je ISA SC)...prekodovanim (i kdyz to uz je trosku mimo) toho DIVx AVIcka lze dosahnout 100% plynulosti
napr. mel sem MATRIX v Divx3 720x400 a 48Khz PCM zvukem - nekoukatelnej fotoserial
prekodovano na Divx 5.0.2 PAL like rozliseni, 48kHz MP3 VBR zvuk
a diky filtracim a PP virtualdubu to nejenze hraje uplne normalne, ale je to i ke koukani....
imho DVD by melo ject krasne i na P55C 233 s podporou v ATInackejch kartach
pokud jde o nakup onoho stroje - JSOU to vyhozeny penize - neznam cenu, ale neni opravdu lepsi Duron 900+ a KT133a deska ?? Coz jsou ovsem taky zahrabany prachy - i kdyz co dneska neni....
Linux, hmmm a prijedes mi to domu nastavit? Ja vubec ani nevim jak to vypada, natoz kde to sehnat.Citace:
Původně odeslal rOn
ne, ja to mela mit prakticky zadarmo, ale koukam ze by s tim bylo vic problemu nez uzitku tak mu to necham, co taky s tim. Ja vim ze by bylo lepsi koupit nejaky nevejsi pocitacek, ale ja na to proste ted nemam, mozna na konci brigady, jestli ji preziju. :?:Citace:
Původně odeslal Lukas L.
2Jana : Kazdopadne to ber, na nejakym bazaru se jiste najde trotl co to koupi, pokud tobe to k nicemu nebude :)) Ja jsem napriklad svoji starickou P100 se 48RAM a 4GB diskem prodal za 2000 jeste v prosinci , takze mas vhodnou prilezitost jak si trosku privydelat a pak koupit treba toho durexka + desku + grafiku, kdyz par stovek dotlacis :) Ale abych se vratil k puvodni otazce, tak bych to uz na filmy nedoporucoval :)
:-) ja nevim jestli bych dokazala byt takhle vychytrala, co kdyby to pak v tom bazaru videl? I kdyz mas pravdu ze 2000 to uz by byl dobry zacatek k tem mojim 750 co mam na druhy pocitacek nasetrene :oops:Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
nemusis davat do zadnyho mistniho bazaru, annonce to jisti :wink:
To preci neni zadna vychytralost... Proste trh... Das nabidku, a kdyz se najde nekdo kdo to za ty dva klacky koupi, tak proc ne :) Jo a jak tu DeeKay poznamenal tak samo ze ne do OCckovyho bazaru, ale Annonce, pak taky pcbazar.kontakt.cz, a podobny :) Tam se obcas najde troubu, jee to by ses divila :))Citace:
Původně odeslal Jana
A pak prijde ze mu to nefunguje :?: Jeste nevim, prijde mi to drsny :-). On by se me urcite ptal jak mi vyhovuje a jak se s nim pracuje a tak dal. To nevadi, to nereste kluci, diky kazdopadne za rady. Ja jsem holt divna a asi bych zrudla kdyby se me zeptal kde ho mam :oops: a ja ho uz mela davno mesic prodanej :DCitace:
no zrovna OCckovej bazar bych ji neradil....spis to dej do ty annonce...tam se vzdycky nekdo ozve...Citace:
nech si tady ohodnoti tu sestavu a prodej to...
rekla bys ze je prestavenej na duronka :wink:Citace:
Původně odeslal Jana
mraky: nikdo occkovej bazar neradil :wink:
Jak nefunguje? Ja nenavrhuju lez, jen to prodat nekde kde tomu lidi tolik nerozumi, napsat kecy jako "idealni na beznou kancelarskou praci a hrani mene narocnych her a surfovani po netu" atd., a je to :)) Nechci abys lhala, to ja taky nedelal s tou P100 :)Citace:
Původně odeslal Jana
2mraky : Jo, nechat ohodnotit tady, prihodit par desitek procent a prodat vAnnonci ;D
spatne jsem si to precetl http://www.builder.cz/images/wallbash.gifCitace:
Původně odeslal DeeKay
no, je fakt, že k tomu dárci by asi nebylo zcela korektní vzít si od něj zadarmo počítač a pak ho obratem ruky prodat (tada, pokud ho třeba nenávidíš, tak je to naopak ideální ;D )
Jinak - k tematu - kup neco okolo 1GHz, alespon 128MB RAM a nejakou grafiku s dobrym tv-out. nenchavej si pro 100kč vrtat koleno - sama toho budeš potom při sledování filmů litovat...
Ja osobne na tom nevidim nic tak strasnyho, taky jsem prodal darovanou 486 DX4/120 za docela slusny penize a nikoho to nenastvalo... Kdyby to chtel prodat, tak to nedaruje, ne? Je snad jeji vec, co s tim udela... Muze rict ze to chtela na filmy a zjistila ze to fakt nejde, tak to proda a koupi lepsi... Fakt v tom nevidim zasadni problem... No nic, odjizdim ucit anglictinu, se tu mejte a nak do doreste ;DCitace:
Původně odeslal Chocen
proc ne? kdyz si za to koupi o neco vykonejsi tak je to podle me ok, jinak by to bylo kdyby si ty prachy chtela nechat...Citace:
Původně odeslal Chocen
na, asi zalezi na konkretni situaci a jejich vztahu....do toho bohuzel nevidim...ale nastvat by ho to mohlo
vztah nemame zadny, jen proste se zname od videni protoze muj bracha s nim hral volejbal. Jednou jsme se potkali ve meste a tak se to sebehlo. Rekl mi ze mi ho klidne da. Neni mi divny prodat neco pozdeji, ale brat to od nej s tim, ze to hnedka prodam mi prijde divny. Vzdyt to muze prodat sam a neco by z toho mel, nebo ne? :oops:Citace:
Původně odeslal Chocen
no, prave to jsem mel na mysli
tak jsem rada ze si to nemyslim sama :-)Citace:
Původně odeslal Chocen
No dyt to nemusis prodavat hned ze? :wink:
Zkusis jak se ti povede rozbehat divxy - dyz to pojede ok tak si to nechas, kdyz ne upgradnes to na duronka a snad bude mit dusicka pokoj ;D
no na co se vsechno tady neprijde. Mozna to tak udelam, jeste predtim nez to prodam tak se ho zeptam proc mi tam ty filmecky nejedou :-) a pekne mu podekuju ze mi pomohl si koupit duronka :-).Citace:
Původně odeslal DeeKay
Vy me tady jeste skazite, mama rikala jaka jsem hodna holka
vim ze cesi jsou vychc.any narod, ale cesky tomu davaji korunu. bravo! ;D :lol: :lol: :lol:
btw - je krasne videt damu na OC 4u :wink: vitej...
to je takovej zakon akce a reakce...chlap neco nacne a zenska to dotahne to konce, problůem je ten kdyz se to pak obrati proti me hehe :lol:Citace:
Původně odeslal Chocen
Ale to uz je jina story :lol:
Neeeeee ja jsem slusna holka! :roll: to byl jen sotek :evil: v me hlavicce co na to prisel, ja bych se propadla hambou :oops: kdybych mu to rikala, znam se :!: .Citace:
Původně odeslal Chocen
Jinak diky za privitani.
taaak a ted jsem tu za nejvetsi potvoru :?Citace:
Původně odeslal DeeKay
ale prosimte, nebud paranoidni :wink: ;DCitace:
Původně odeslal Jana
:-)Citace:
Původně odeslal DeeKay
A co tak to od něj koupit třeba za 500,- a pak to střelit za vic ??? Přece jen by tam už nebyl takovej pocit viny :wink:
Uz som ti odpovedal, ale forum padlo a nechce sa mi to znovu pisat...v principe mas pravdu, len kazdy sa na to pozerame z ineho uhlu ...Citace:
Původně odeslal Lukas L.
2 Jana:
Chocen to krasne vystihol, takze niet asik co dodat na tuto temu .... :wink:
IMHO ja by som si radsej nasetril na niaky postarsi durex a mal ciste svedomie(teda aspon v niecom ;D ;D ;D )
:D :D :D hned mam lepsiu naladu jak zas ide forum :wink:
presne tak to udelam, jestli teda preziju brigaduCitace:
Původně odeslal mino
tak uz dost na todle tema :-)Citace:
Původně odeslal Mirectec
Presne, co ta nezabije, to ta posilni 8-) najma financne :lol:Citace:
Původně odeslal Jana
OK se pochlub co mas za brigadu, ať všeci víme kolik tě to to bude stat sil...Citace:
Původně odeslal Jana
Ale budu delat potisk na hrnicky. tak si udelam nejaky hrnicek Intel pro radost :-). Problem je ten ze ten majitel je takovej divnej a taky kamoska co tam delala tak rikala ze je to strasna drina.Citace:
Původně odeslal Mirectec
hlavne neudelej hrnicek "Intel Inside" protoze by to treba nekdo z rodiny moh spatne pochopit a tvuj celeronek by se vykoupal v caji :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal DeeKay
Dam tam tu kocku, logo Intel, napis Kocky voli Intel a www.pretaktovanie.sk :-)Citace:
Původně odeslal DeeKay
:mweheh:Citace:
Původně odeslal Jana
btw Gabo bude mit radost ;D
:lol: Už vidim matku, jak se pachti se šroubovákem, aby odstranila chladič :lol: Lepší navařit čaje plnou vanu a hodit to tam cely.. ;DCitace:
Původně odeslal DeeKay
Pockej, ten Gabo tady je TEN GABO tam? :idea: :oops: teeda no tady je koukam elita ceskoslovenskeho pretaktovani, tak to asi musim pryc protoze jsem tezka amaterka.Citace:
Původně odeslal DeeKay
samozrejme ze ten z pretaktovanie.sk Gabo je nas Gabo ;D
btw z amatera se jednou stane profesional, nikdo se profikem nenarodi :)
Presne, Janka tu priniesla niaku pozitivnu naladu, zrazu sa nikto nehandrkuje o detaily, to sa casto nestava :!:Citace:
Původně odeslal DeeKay
K tym hrncekom : mozno by si mohla potom navrhnut sefovi biznis, ja berem najmenej tri ;D :roll: :idea: :arrow: :mweheh:
tak to ja mu budu psat teda Pane a s uctou se budu drzet mimo fora kde je abych neprekazela :oops:. Kolik mu asi je? Ja si ho predstavuju asi jako tricetiletyho podnikatele. Ale nejak mi k tomu nesedne to ze chodi sem na forum jako normalni studentik Jana :-).Citace:
Původně odeslal DeeKay
:-)Citace:
Původně odeslal mino
mno to ses mooc netrefila ;DCitace:
Původně odeslal Jana
doufam ze se na me gabo nebude zlobit dyz postnu foto z invexu ;)
http://deekay.wz.cz/gabo.jpg
mno vic fotek z invexu radsi publikovat nebudu :lol:
Jako studentik ???Citace:
Původně odeslal Jana
;D :lol:
No som zvedavy, co na to povie :D
BTW, ved na pretaktovani ma nejake svoje photos, nie ? ;)
[edit]
Mno, vidim, ze Dee ma (ako obvykle) predbehol :oops:
Ten studentik jsem ja. Spatne ctes :-)Citace:
Původně odeslal PiT
Ten je sladky :oops:Citace:
Původně odeslal DeeKay
a na tie divx filmi ti nestaci celeronek??Ci je tam iny problem??
Ospravelnujem sa, ale kedze nepises ciarky, tak si nechcene napisala dvojzmysel :wink:Citace:
Původně odeslal Jana
Staci, ale myslela jsem prave pocitacek k televizi jen na prehravani, vis? Muj je od telky moc daleko a kdyz se tendlecten nabidl ze jako zadarmo, tak jsem o tom zacala premyslet.Citace:
Původně odeslal Mikhaill
To ten Mac vis, promin. Zlozvyk psat takhle.Citace:
Původně odeslal PiT
aj som si myslel :wink:Citace:
Původně odeslal Jana
Hmm,ked som este mal PII 333@416 tak mi divx isli v pohode,ale to je uz vek dozadu...
Hehe. :)Citace:
Původně odeslal Jana
Choroba z povolania vravis ? :D
Z toho si nic nerob :) Ja obcas tiez blbnem :arrow: V DOSe pouzivam prikazy ako ls -al a pod :oops: :lol:
Dik, ja nevim jestli je tendlecten rychlejsi nebo pomalejsi nez ten tvuj. Asi ho nebudu brat.Citace:
Původně odeslal Mikhaill
No neco takoveho :-)Citace:
Původně odeslal PiT
Hahahahahahaha jeee to jsem se nasmala :D
(byl to vtip nebo ne? :-) ) ls a pod to je jako kdyz ja ti reknu z ceho se delaj lasagne jo? :-D
BTW: jak ti slape FX5200 ???
Ako vtip to bolo myslene ;)Citace:
Původně odeslal Jana
(hoci "ls -al" v UNIXovych systemoch spravi vypis adresara - v DOSe je ti to na dve veci :))
Super, Dawnitko jede krasne plynule a hry taky a Photoshop uplne nadherne, spokojena. Jen nevim jak regulovat ty otacky vetracku.Citace:
Původně odeslal Mikhaill
nejlepsi je vetrak poslat k certu a soupnot tam jen nakej vetsi pasiv.. krasne ticho :)Citace:
Původně odeslal Jana
btw zajimalo by me jakej ma o FXko obraz, jakej mas monitor?
ja jsem na kvalitu obrazu dost citliva a tadlecta karta (mam MSI) ma obraz perfektni. Mam Liamu 903DT.Citace:
Původně odeslal DeeKay
...hmm tak to ja mam obraz z GK super,ale shitozny monitor Compaq S720...to je teda suMka,ale aspon sa hodi ku klavesnici od Dolbyho (cierno-strieborna)
ja ten monitor koupila od brachy za 3000 :eek:Citace:
Původně odeslal Mikhaill
a ja ten svoj za 5,5k kua :evil:
asi nemas takovyho brasku :-)Citace:
Původně odeslal Mikhaill
inac ste si vsimly Jana ma za jeden den 87prispevkov :o tako za chvilu dobehne Spykera a bude aj ona uskvarena :lol:
takeho ne...Citace:
Původně odeslal Jana
Juj musim prestat. Je mi tu hezky :-)Citace:
Původně odeslal mitchi
neprestavaj ja len tak medzi recou ;DCitace:
Původně odeslal Jana
Stejne musim spinkat :-)Citace:
Původně odeslal mitchi
ja dnes o 04.00vstavam do roboty tak by som mal ist tiez ale... ;DCitace:
Původně odeslal Jana