Vypinani HDD - ze by byl v haji?
.... no proste mam WDcko JBcko 80tku .... posledni dobou se mi stava, je to ofsem dost nevystihnutelnej debakl, v ruznejch casovejch prodlevach, ze proste neco delam (cokoliv), tak proste z niceho nic lup, HDD se vypne, komp vypada, ze je z toho prekvapenej, rozhodne se tedy restartovat .. provede restart a chvilku nato se zapina HDD .... kurwa, myslite, ze je f pedeli? .... zdrojem to urcite neni, mam tam chieftekovskej a zkousel sem i nakej slabsi nounejm a rozhodne je to furt stejny ....
Re: Vypinani HDD - ze by byl v haji?
Citace:
Původně odeslal : PRASoR :
.... no proste mam WDcko JBcko 80tku .... posledni dobou se mi stava, je to ofsem dost nevystihnutelnej debakl, v ruznejch casovejch prodlevach, ze proste neco delam (cokoliv), tak proste z niceho nic lup, HDD se vypne, komp vypada, ze je z toho prekvapenej, rozhodne se tedy restartovat .. provede restart a chvilku nato se zapina HDD .... kurwa, myslite, ze je f pedeli? .... zdrojem to urcite neni, mam tam chieftekovskej a zkousel sem i nakej slabsi nounejm a rozhodne je to furt stejny ....
Hele a cim to teda sakra je co mam za disk je videt z podpisu to co ty a uplne to samy a taky si myslim spis ze by to bylo diskem nebo cim i kdyz ze bych jeste zkusil jiny pameti nevim uz sakra ale proste je to votres slyset jak disk dojede a pak se treba ani chvili nezapne to me chyta infarkt a nepomoh ani format a novy xp ze by naka chyba v tech sp1 dela to pri hre pri zapinani a docela hodne zdroj sem taky skousel a nic..A ty XP pak kdyz konecne nabehnou tak napisou cinost obnovena po zavazne chybe da se nekde najit co jakou chybu zpusobilo zpusobuje jeste sem taky nasel neco ze muze vadit kdyz jsou 2 zarizeni na jednom napajecim kabelu ja mam treba cd rom a zrovna ten disk na jednom a jinak uz me nic nenapada ale je zajimavy ze jsme 2 s tim samym problemem u tehoz disku...
Citace:
Původně odeslal JERROME
Hele a cim to teda sakra je co mam za disk je videt z podpisu to co ty a uplne to samy a taky si myslim spis ze by to bylo diskem nebo cim i kdyz ze bych jeste zkusil jiny pameti nevim uz sakra ale proste je to votres slyset jak disk dojede a pak se treba ani chvili nezapne to me chyta infarkt a nepomoh ani format a novy xp ze by naka chyba v tech sp1 dela to pri hre pri zapinani a docela hodne zdroj sem taky skousel a nic..A ty XP pak kdyz konecne nabehnou tak napisou cinost obnovena po zavazne chybe da se nekde najit co jakou chybu zpusobilo zpusobuje jeste sem taky nasel neco ze muze vadit kdyz jsou 2 zarizeni na jednom napajecim kabelu ja mam treba cd rom a zrovna ten disk na jednom a jinak uz me nic nenapada ale je zajimavy ze jsme 2 s tim samym problemem u tehoz disku...
.... tak sem nasadil tu novou pamet a zatim to bezi ok .. takze bych rek, ze u mne TO BYLA PAMET .. sfine jedna :evil:
Citace:
Původně odeslal JERROME
Citace:
Původně odeslal : PRASoR :
To co píšeš, se mi přesně stává taky stává taky. Nevíš, jak to řešit. Paměť i zdroj mám v pořádku. ale co se mi stalo, měl jsem otevřenej case, najednou jsem drknul do ATA kabelu a ta mrcha se vypla a hned zapla, tak jsem drkal víckrát a ono se ti pořád vypínalo a zapínalo. Vyměnil jsem kábl ale stejně to nepomohlo. Jestli o ten disk přijdu, taksi hodim mašličku. :evil:
Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
To co píšeš, se mi přesně stává taky stává taky. Nevíš, jak to řešit. Paměť i zdroj mám v pořádku. ale co se mi stalo, měl jsem otevřenej case, najednou jsem drknul do ATA kabelu a ta mrcha se vypla a hned zapla, tak jsem drkal víckrát a ono se ti pořád vypínalo a zapínalo. Vyměnil jsem kábl ale stejně to nepomohlo. Jestli o ten disk přijdu, taksi hodim mašličku. :evil:
Ak tomu spravne rozumiem, tak ti ten disk znova nabehol po prvom drgnuti. Preco si potom do nho drgal este viac ak isiel ???
Správné "označení disku" v PQM a vypínání disku
Mám takovej problém, můj disk Hitachi 7k250. Mi jede na starší desce s blockem na 32GB (pomocí pinů). Tato část je rozdělena na 3 partyšny cca: C=10/D=19/E=zbytek. I když to asi není podstatné. Vše je to FAT32 pod W2k+SP2 na "C". System bootuje vpořádku a je vidět "plná" 32GB kapacita (nastavená). Nyní mám již bios (pravděpodobně i) s možností podpory plné kapacity disku, avšak prvně chci toto vyřešit. Nerad bych přišel o data. :? Než si ho flashnu
A teď k problémku:
Když si bootnu do PQMagic, tak po nalezneí disku ihned zahlásí toto:
==========================================
Power Quest Parition Magic pro has decered an error 110 on the partition starting at sector 63 on disk1.
----------------------------------------------------------------------------
- the length of the partition in the partition table is incorrect
- thechs length is 3088323, the lba length is 6144705, and the file system leght is 6144705
- power quest partirio magic pro has derermined that the legth can be changed to the correct value of 6144705
----------------------------------------------------------------------------
Would you like powerQuest Partition Magic pro to fix this error?(Y/N)
==========================================
Nikdy, jsem ho to nenechal opravovat - takže místo jednotlivých partition (po zvolení NO), vidím jen žulutý pruh s nápiskem Partition table error #108 Found
Pokud vám to někomu něco říká tak, na kolik % si mohu uškodit fixací, popřípadě čím to spravit? :oops: (pokud to zle)
Také se mi projevuje problém, se samovolným vypnutím disku s následným restartem a znovuroztočením ploten, něco jak je zde napsáno. A u mne platí, tak od každého trochu: vypínání je nahodilé, někdy je to méně časté - pak něco dělám s HW uvnitř (asi drcnu i do ATA kabelu) a je to častější. Za chodu jsem s nimi hýbat nezkoušel. To nastevení co zde uvádíte, teprve testuji. Zdroj mám 300w (a to je na můj comp až, až). Ta kšanda co je tam teď je již 3-tí a pořád to dělá.
Občas se po nějaký čas dělá při každém statartu Woken, nějaká kontrola konzistence dat (a M$ mi ji doporučuje nechat doběhnout), ta skončí bez jediné hlášky a jede to dále do systému.
thx za každou radu ohledně chyby v PQMagicu....[/b]