Ahoj kluci,mam problem s vysledkem v 3D Mark03,moje skore je mensi nez lidi co maji vetsi pekac nez ja.Poradte.
Printable View
Ahoj kluci,mam problem s vysledkem v 3D Mark03,moje skore je mensi nez lidi co maji vetsi pekac nez ja.Poradte.
Tak vetsi pekac rikas... :eek:
Jak nizke je to skore v poovnani s ostatnimi?
edit...uz vidim.Jake mas Catalysty? Co overclocking Radeona?
Podle ruznych zdroju na netu bych mela mit alespon nad 5000 a 15000 v tom starym benchmarku.Mam rychlej stroj a Postal se cukne obcas.
Catalyst 3.2 a pretaktovani Radeona selhalo,nestabilni primo smrtici ucinek
A jede ti 8xAGP, Sidebanding Enabled, Fastwrites On...? Co IRQ sdileni - netluce se to s necim? Mas skore asi o 800 bodiku mensi nez je normal na tvou sestavu...
AGP 8x je ON a FastWrites taky ON
A s nicim se to netluce,nemuze nic tam nemam jen tu Zvukovku.
Když už .. tak 9x200 FSB dej ... zdržuje ti to sběrnice,paměti bys měla mít taky na 200Mhz,tzn.synchronně ze sběrnicí .. Padá ti to přetaktování ? to by nemělo .. měla bys dát s ním tak 350/720 určitě .. jaký máš zdroj ? taky Chieftec ?Citace:
Původně odeslal sarinecka
Navíc ten procesor bys musela dát nad 2Ghz,aby se karta trošku více rozhýbala,zdržuje ti to i procesor.
Pocitac je ROCK stable,ale ja nevim jak docilit vyssi FSB jak 166!!!!,nevim kde se to na tyhle desce navoli v BIOSu.Jinak procesor je jen 266 tak nevim jestli 400 vubec unese a pameti jsou jen 333.
zdroj Chieftec 360W
VZDYT JEDU NA 2.2 Ghz!!!!!!!!!!
Určitě to v biosu jde,někde to tam musíš najít .. deska umí v pohodě nad 200Mhz FSB,ale jak se koukám na ty tvoje paměti šitky kingmaxy,tak si nejsem jistý jestli je vytáhneš sychronně s CPU na 200Mhz.A CPU ti v pohodě dá 200Mhz FSB,toho bych se vůbec nebál.Citace:
Ja myslela ze KingMax jsou Super,mam si koupit Corsair???????
Nehlede na to ja nepotrebuju zvedat dale vykon,ja chci aby tohle jelo stejne rychle a i rychleji jako jinejm s pomalejsima strojema.
Fpoho s tema pametma...nepotrebujes Corsairy. Na 200FSB to bez voltmodu asi nevytahnes. Teda pokud nemas revizi desky 2.0. Taky nevim, jak dloho mas XP nainstalovany. Muze tam svinit buhvi co, takze lepsi benchovat na cistem systemu, ale podle me - na 3dmark kasli. Jeslti ti behaj i hry pomaleji nez jinejm, tak bych to resil, ale kvuli benchmarku?
Vsechno bezi skvele ale v Postal2 se to obcas cukne a ja nechci aby se to cukalo za takovy prachy!!!!!
WinXP jsou cisty(udrzuju poradek jsem cistotna) ale zda se ze to zacalo po instalaci SP1a je to mozny???
Kingmaxy 333 jsem měl, dal jsem je stabilně maximálně na 198 při 3,2V na nejslabší časování... ale pečou jak svině.
LOL takova kravina...Ale to je jedno...Co takhle defragmentace disku...Catalysty 3.4 a pak se zase budem bavit?
Jsem cistotna disk skoro prazdny,pekne zdefragmentovany,Catalysty 3.4 mi zlobily,kolabovaly pak cely Win.Tak jsem dala 3.2 zpet a cekam na ofialni 3.4 od Herculesa.
wow, konečně zástupce opačného pohlaví, který rozumí compům ;D
Tak zkus jeste disablovat sound v tom Postalovi (jde-li to), at mame jasno, ze se to necuka kvuli zvukovce...
Pravda,jsem to nějak přehlídl ... stejně to zdržuje ta sběrnice ... není špatné si pořídit nějaké ty OCZtka PC400 .. :) kingmaxy opravdu není dobrá volba.Citace:
OK kluci dekuji za pomoc,ted jdu domu z prace.Ahoj zitra si popovidame,jdu ladit ten muj pekac(pocitac)
Haha, jednoduché řešení - výkon v benčích by sice měl být o něco vyšší, ale nutně nemusí, vše je tím po*****m Postalem 2 - neoptimalizovaný Unreal warfare engine udělá svoje - to není strojem, ale neschopností programátorů, na strojích jako máš Ty, nebo já, nebo, nebo... se nemůže sekat žádná současná hra (pokud ji nehraješ 1600x1200 AA+AF Max a já nevím co ještě :-) ), pokud není jako Postal 2 blbě udělaná!Citace:
No tak ja na svy sestave hraju Postala2 v 1024x768x32 a 6xAA,16xAF, takze s tou optimalizaci je to zcestne, jelikoz ta zenstina ma vykonnejsi grafarnu a procak kdyz to tak vezmeme :wink: Jinak OS mam stejny, tedy WinXP SP1a a DirectX 9.0a, ovladace Catalysty 3.2 (na nainstalovani Cat 3.4 jsem jeste nemel cas :oops:)Citace:
Haha, jednoduché řešení - výkon v benčích by sice měl být o něco vyšší, ale nutně nemusí, vše je tím po*****m Postalem 2 - neoptimalizovaný Unreal warfare engine udělá svoje - to není strojem, ale neschopností programátorů, na strojích jako máš Ty, nebo já, nebo, nebo... se nemůže sekat žádná současná hra (pokud ji nehraješ 1600x1200 AA+AF Max a já nevím co ještě ), pokud není jako Postal 2 blbě udělaná!
Je fakt, ze kdyz muzu mit ja se svyma shit ramkama v 3Dmarku03 5050 bodu,tak zde pritomna slecna by mela mit tak nejak podobne. Co se tyce cat 3.2 tak tam jsem mel mene bodu a to 4800 a nejake drobne. Jinak co se tyce fastwrites a AGP 8x tak jsem spise cetl,ze je to lepsi okamzite VYPNOUT,protoze na vykonu to nic neprida a zhorsuje to stabilitu. Jeste k tem nizkym vysledkum v marku. V 3dmarku2001se mam zase ja malo bodu a to nejakych 12 500. Hry mi ale jedou v pohode,takze se kvuli toho nepo... Myslim ze i zde pritomna gamernice by to nemela brat tak vazne i kdyz chapu,ze za svuj komp vysolila pekny balik a predpokladam,ze si ho neskladala sama. Posledni vec. Desku mam stejnou /jen obyc verzi/ a FSB se uplne normalne nastavuje v biosu.Jen se tam nekde musi zmenit optimal na user defined,aby se nebraly default hodnoty.
co tady blbnes s defragmentaci ??? dyt to s 3D vykonem nema nic spolecneho,jedine ze by bylo malo ram ale to asi neni ten pripad u 3dmarku :-oCitace:
Původně odeslal Erbriac
Mě běhá taky všechno v pohodě a najednou se to zatrhá... Neviděl jsem rozdíl mezi Cat 3.2 a 3.4. Tuším, že v posledním Levelu také psali, že to vývojáři podělali a na jejich testovacím PC to šlo občas na 10 fps... Nevím, jestli už vyšel nějaký patch (a Ty ho třeba máš), ale jinak to prostě pořád plynule běžet nemůže...Citace:
Původně odeslal GM
POCITAC jsem si stavela sama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a dily taky vybrala sama,myslite ze jen chlapi rozumej kompjutrum???? ;D
Kaslu na benchmark od FutureMarku a necham to bejt,ale at mi poradi ten clovek co ma desku ASUS A7N8X kde presne v biosu nastavit aby slo FSB menit po krocich,ja to hledala nekolikrat a nic.Neni nutno ten switch na desce prepnout??? Diky za radu
Tak co sa potom cudujes ze ti to nejde ako ma ? :-)Citace:
uz sa necudujem
Ne ne, zadny patch nemam. Ja to zas tolik nehraju, jelikoz je to spise hra na odreagovani. Ale jsem ted v utery a zatim jsem nespozoroval zadny sekani, fakt ne, i kdyz treba hori mnoho lidi ci jde po me mnoho lidi. Je to zajimave. Mozna ze se mi to pak bude sekat v jinych dnech, fakt nevim. Kazdopadne si myslim, ze Postal 2 nestoji za to, abychom se zde hadali :DCitace:
Původně odeslal jan555
To ze to zdrzuje FSB je blbost, ja ties ficim na 133 a idem v pohode skoro na 15K bodikov.... Skor sa pozri, ci mas nastavene maximum performance v driveroch, vypnute AA a AF, textury atd.... Viem ze nie si lama, ale clovek sa lahko osere...
Ked uz sa bavite o FSB, kludne sa moze Radek "hnevat", prave koli vysokej FSB, nejak tie 9700 to nemaju radi...
Ale ona má ASUS s nForce2 - a tam je AGP lock - sachovani s FSB nema na AGP vubec vliv. V biosu se da tedy nastavit 50-100MHz, ovsem nema cenu s tim sachovat a nechat to pekne na defaultu 66MHz. :idea:Citace:
Původně odeslal Raydowe
No Raydowe ty lama, take veci si nevsimas.... ;D ;D :arrow:
Hmmm ted se mi rozesral komp, presne receno zacala mi dupat grafika.Obraz se rozpada,ruzovi...jestli se posrala grafika,tak je to druha,kterou muj komp odvaril. Prave je otazkou,jestli FSB 166 nebyla tou pricinou.Pokud jo,tak to bude na reklamacku.Clovek si koupi desku s chipsetem co ma mit agp lock a grafiky odchazeji do pekel...tohle me dost sere.Citace:
Původně odeslal Halen
To ze ma doska AGP lock este neznamena ze naozaj to AGP ide na 66MHz pri akejkolvek FSB..
Ne, ale taky to znamena, ze si to muze nastavit, jak se mu zlibi ;DCitace:
Původně odeslal TimeLord
Ten zdroj co máš v popisu,o tom jsem nikdy neslyšel,co si koupit radši fortrona 350W ? měnil si během té reklamace první grafiky zdroj nebo né ?Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Nech byt rypal, ale mam pocit, ze bych zkusil vypnout FastWrites.....Citace:
Nojo muj zdroj je noname,ALE aby to mesic bezelo v pohode a pak tohle??? Btw ted jsem dal do shopu cely case at mi najdou zavadu a tvrdi neco o tom,ze se snad prehrivaji ramky na grafice a ze to davaji reklamovat.Otazkou ale je,jestli si tim jsou jisti,nebo jsou jenom bezradni. Kdyby ta grafika blbla od 1.dne co jsem ji tam dal,tak taky podezrivam zdroj...takhle spis podezrivam desku a 166mhz FSB. Vedet to tak jiste :evil:Citace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
Ja si myslim, ze FSB urcite podezrivat nemusis. Spousta nas tu jede na FSB pres 200MHz synchro. Ale je mozny, ze deska pousti nejaky spatny napeti do AGP, popripade ti blbne zdroj. Ovsem zdroj by to snad byt nemel, to by s sebou bralo asi i jine komponenty, nez jen grafiku.... :idea: Kdyby to bylo jen frekvenci AGP, urcite by to grafiku neodpalilo, spis by se jen "rozsypal" obraz.
Máš recht :lol: Já to hraju občas (asi jako Ty?), ale tohle jsem už zpozoroval... No, že by mi to rvalo žíly... ;DCitace:
Původně odeslal GM
Právě že zdroj může jít v pohodě pár týdnů,ale dlouhodobě začně blbnout a většinou ty problémy odnese grafule.Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Citace:
ad 1. ASUS mival nastaveni DIPY na ruzne FSB ( 100/133/166/200 ) jestli to tam nemas ( takze 11x200 ), mozna nahrat posledni BIOSCitace:
ad 2. Pouzij Omegy pro ATI ( www.omegacorner.com )
ad 3. To sekani muze zpusobit prenos z disku ( spatne ovladace )
Ja mam ted RDA3+ ( 9*200 ) a 9500Pro Sapphire nonOC a mam v 3D2001 12500marku
Tiež si myslím, že to bude tým FastWrite. Treba to vypnúť. FastWrite je priamy prístup procesora ku grafike. Priepustnosť tejto komunikácie je 700MB/s. Pri dnešných PC je výhodnejšia klasická cesta a to: procesor-pamäť-AGP port-graficka karta. Priepustnosť pamäti napr. DDR266 a Athlon XP so 133MHz je asi 2GB/s čo je viac ako 700MB/s a následna priepustnosť medzi NorthBridge a AGP slotom v režime 4x je 1066MB/s čo je tiež viac.Citace:
Původně odeslal Halen tech
Prednedávnom som o tom čítal v časopise ;D
Hmm no ale tahle grafika uz je druha v poradi. Mesic jede a konec? Kdyby to bylo tim zdrojem,tak by to spise melo blbnout uz ode dne,kdy mi dali z reklamacky druheho radka. Btw v biosu jak se ukazuje kolisani napeti,tak kolik je tak normalka? Jen bych to chtel porovnat s tim co mam ja.Do fortrona 350W za 1700Kc asi pujdu,ale chci mit jistotu,ze si nekoupim neco,co mi muj problem nevyresi.Nemam ted penez bohuzel nazbyt.Citace:
Tahle nejistota cim to je,ta me nici. Nechci se dozit toho,abych to reklamoval na treti pokus :-(Citace:
Původně odeslal Halen
Nepouzivas nahodou ASUS iPanel? pokud jo tak si v BIOSu vypni jeho Timer. Fast writes si vypni, v ovloadacich nastav vse na vykon. pujde to o neco nahoru.
ICE