Takze zajtra testujem tento procak ...som zvedavy ako pojde...len ze budem mat dufam tentokrat stastie a s V7+ ho poriadne potrapim. Ak uz niekto mal nech napise ci OK ?
Printable View
Takze zajtra testujem tento procak ...som zvedavy ako pojde...len ze budem mat dufam tentokrat stastie a s V7+ ho poriadne potrapim. Ak uz niekto mal nech napise ci OK ?
Ja len sa chcem opytat ci v imperiu maju nejake dobre DLT3C, popripade tento mas odkial.
DIK.
prave z IMperka este tam maju 1-2ks
No asi nikdo nema taky novy procak (myslim tyzden vyroby). Tak ho testni a uvidime co to je zac.
JJ zajtra vecer bude v mojej izbe opekačka ;D a nahodim to hoci aj po polnoci :).
Nezabudni si kúpiť slaninu a špekačky aby si mal čo opekať a potom sa pochvál aké to bolo ;D
Na Hlavnej v KE v jednej ( a jedinej predajni) na pc komponenty maju 1700 DLT3C XPMW (14.05.03). Kto ma zaujem, nech si pon ide. 8-)
Tyzden vyroby, farbau jadra, alebo posledne stvorcislie nievies ??Citace:
Původně odeslal Toxic
Neviem nic...zatial a sakra neze to tam rozoberete ;D
to by bylo asi zajímavé natočit....takový nájezd na obchod spojený s rabováním neuspokojenými overclockery ;D
Az tak podrobne som ho neskumal. Akurat som ho skusal v mojej masine, ci mi neblbne nahodou moj (v suvislosti s mojou pamatou).
2COX: Neviem ako ty, ale ja mam zly pocit z nalepiek. Ked do stvrtka nedojdu prachy, tak ich asi nebudeme mat. Ak nevybavis, ze da vyrobit aj nase kusy. V piatok to ide dat vyrobit,
GABO: tak co jak si ho potrapil jak to s tim procesorem vypada?
2Gabo:Jak to vypada a doufam ze jsi ho trochu potrapil ;D
Pockajte - idem pre neho az okolo 5 poobede...domov pridem okolo 7 - okolo 7.30 je v kompe. O 9.00 vecer by som mal mat prve zakladne vysledky :)...zatial tolko...idem workovat.
Viac ako mala OC 1700+ka DLT3C z tejto 1800+ asi nedostaneš, ale aj tak by ma zaujímalo, ako to dopadlo... :wink:
Idem volat aby mi tam nejaky odlozili zatiiim cafff ;D .......
2GABO : mas stejnou serii jako ja, takze pocitej +/- 2400 Mhz, snad trefis dobrej kus. Ja jsem max. spokojeny.
Necakaj od neho vela chlapci s Libry ho testovali a nehyrili nadsenim.Citace:
Původně odeslal GABO
Takze teraz som dotestoval uff:
CPU ako v popise + nahodil som pamete CORSAIR
CORSAIR XMS 3200/256MB/400MHz/2226-T1/XMS3205 v1.1 0311620/ CMX356A-3200LL
Toto je popis pameti - zalozil som 2x256 MB moduly ;D čečané pamäte (ale veľmi drahé :evil: ).
NA Výber boli 3 rovnake CPU - presne rovnake cisla - akurat jedno JADRO malo uplne BIELY nadych oproti svetlu (tie dva fialove)..zobral som ten (ale aj tak neverim ze biela=extra pretakt)
Chladenie TT V7+ vylapovaný + biela pasta AC
Takže ihned som nahodil bez zvysenia voltaze na 2200 Mhz a kupodivu no problemo. Na 2300 MHz islo stabilne 1,65V. Na 2400 Mhz som musel uz dat 1,7V ale testy presli vratane PCMARKU2002, Super-PI (Prime som skusal len polhodku ale nespadlo).
Najvyssie som sa zatial dostal na 2412 MHz pri 1,75V. Na danej frekvencii momentalne pisem takze to vyzera dost dobre.
Par obrazkov...potom nahodim komplet detialnu recenziu:
http://www.pretaktovanie.sk/00/Wcpuid2412.png
http://www.pretaktovanie.sk/00/Teplota2412.png
http://www.pretaktovanie.sk/00/SandraMEM2400.png
http://www.pretaktovanie.sk/00/PcMark24002002.png
Teplota je uplne ale uplne ina ako na tom XP1700+ DLT3C nepodarku co som mal predtym - teraz je pri zatazeni okolo 58C (-8 az 12C lebo doska zle ukazuje) , pricom predtym na tej XP1700+ DLT3C som mal cez 70..
Idem pisat tu recenziu, ale som spokojny... :wink:
Vysledok je to pekny. Nechas si ho??? Buzirky ako?? :wink:
Pekne pekne, myslim, ze by som este vymenil svoje DUT3C JUIHB za taketo nieco. Dufam, ze sa postasti tak ako Tebe. Inak gratulujem :wink:
2Gabo: ...konecne sa Ti postastilo dostat SUPER kusok, fakt pekny vysledok :wink:
2 Gabo:
Teraz to u vyzera lepsie ...
Tie Twinx mas odkial ? a zakolko ?
Idem jednoznacne do nich - len sa mi nechce cakat na dodavku z USA :-(
2GABO: pěkný výsledek. budeš to testovat v Prime95 ?
dobrej kousek a fakt dobrej vysledek jestli to pujde jeste vejs tak ho nech zahoret a pak nahoru s nim ;D
Dik za gratulacie...skôr som chcel napisat ze velmi dobry kus je. Este som trosku skusal a 2450 okolo +/- a zdalo sa byt stabilne ale nieviem isto lebo uz bolo 3.30 :wink:
Idem napisat tu recenziu a vysledky...
Este jedna vec je zaujimava...s priep. pamete som sa nevedel dostat cez 3000 co som sa snazil :o
Fakt pekny vysledok !! Tie pamete by som bral, no musia byt fakt drahe :? :? Mozno sa pokusim moj vymenit za nejaky taky ale nieviem neviem lebo sa bojim toho ze chytim sux kusok.
2GABO : a nevedel by si testniňut aj tie z fialovym jadrom ?? Nemusel by si robyt recenziu len ich testnut aby sme mali prehlad o tych farbach na jadre !
A preco chces menit, ked GABO dosiahol iba nejakych 50MHz viac ako mas Ty v signature ???Citace:
Původně odeslal cox
NO lenze pri nizsej voltazi a oto mi ide, mat tam nizsiu voltaz. Ja by som sa uspokojil stymi 2400MHz pri tych 1.7V. Ja tam musim pchat 1.775V kuaaCitace:
Původně odeslal usuall
Aha, aj tak, ale asi nepojdu vsetky uplne identicky. No co. Good luck ked tak.Citace:
Původně odeslal cox
2GABO : ahaa :?
Este otazoska : skade mas tie pamete ?? A kolko ta vysli ?? Neskusis kolko znich das max ??
No neviem ci uz budu mat tie s fialovym jadrom, dnes pre ne nejdem pretoze nevyjde cas a netusim teda ci v pondelok budu. Cez vikend mam opat testovacie dni takze zaujimvave recenzie budu. Inac nahodil som po V7 spat AC Slim SIlent PRo a tych 2412 Stabilnych nebolo. 2300 Mhz na 1,65V vsak ide bez problemov a PC je pekne potichu.....
Tie CORSAIRY nie su moje ale zapozicane na test spolu s 8RDA3+ ;D
Kurnik asi zacnem robit nejaky web o OC nex mam aj ja take veci hoc len na test ale aspon sa knim vies dostat kuaa. Mi niekdo poslal ze vraj v Sofose uz maju tu 8RDA3+ za 5200SK s DPH tak rozmyslam ale pockam si kym to otestis a potom sa rozhodnem. A tie pamete vyndu na kolko asi +- ?Citace:
Původně odeslal GABO
a na kdy to vidis s tou recenzi ty desky?Citace:
Původně odeslal GABO
2Pavlis: ...ved pise, ze testovacie dni bude mat cez vikend :arrow: takze asi vratane tej dosky :wink:
No presne tak...ajko viete na testoch si davam zalezat - tak preto cez vikend. Ak sa nic hrozne nestane tak v pondelok to bude vonku - ako doska tajk aj pamete.
Tie pamete Corsair su na objednavku na www.chladice.sk, potom v IMPERIU...cena nenormalna okolo 5300 Sk s DPH na pulte ale mali by ist dole - na druhu stranu skusali sme ich uz na 8RDA+ a 212 FSB na 2-2-5-2 1T vsetko max a tahalo stabilne.
S 8RDA3+ verim ze dostanem pamete na maximum - ak zoberiem do uvahy ze na doske sa da menit voltaz chipsetu..uz sa tesim dufam ze takych 230 FSB sundám :-)
to dufam aj ja, mohol by si potom skusit ako sa varia NB&SB pri vysokych FSB na 8RDA3+ prosim? ThxCitace:
Původně odeslal GABO
2 Gabo: No, pekne si ho potrápil a ukazuje sa z neho viac než dobrý kus... :wink:
Uz som zalozil thread v Nvidia chipsety kde som pisal ze na NB A SB su heatsinky (na NB taky lepsi) ale opat namiesto aspon bielej pasty ruzovy humus...takze to zas upravim. Uvidime ako to bude piect. Procak do dosky nahodim ten XP1800+ spolu s V7+ vsetko bude von zo skrinky....no som naozaj zvedavy (le smutok ze hlavne tie Corsair su drahe a momentalne na novy HW nemam :? )
To viem, ze su tam heatsinky, ale aka je ich priblizna teplota ri OC a zatazi :wink:Citace:
Původně odeslal GABO
2Gabo napis prosimte presnej typ tech Corsairu dik
212 je bieda ...moj Corsair zvlada 217 s naj casovanim ...a to nevladze NF7-S 1.2 !Citace:
Původně odeslal GABO
Riadne tie pamete preskusaj - buduci tyzden idem kupovat NF7-S rev 2.0 a moj Corsair by mal vladat na 2-2-2-5 aspon 220FSB ale chcem kupit bud tie TwinX alebo radsej 2 x 3500C2 ...
jj prave ze Corsair 3200TwinxLL vyhazi nejlip
Tak su teda super vysledky na 1,7v 2400 to je pekne ale nenapisal si kolko si ma zbernicu a multipl. a pamate isli predpokladam synchronne no ja som zo svojich dostal cez 3100 ale tez mi to nejako blbne.
Som zvedavy ci to sa mi podari este ich dostat.
Mal som 200 FSB + som skusal aj viac.
Pamäte CORSAIR:
CORSAIR XMS 3200/256MB/400MHz/2226-T1/XMS3205 v1.1 0311620/ CMX356A-3200LL takze myslim su to tie...:)
Ta cena na nich ma ist..dole.
2 Gabo:
Pockaj ta cena 5300 s DPH je za 1 alebo 2 moduly ?!
Lebo stoja normalne 154$ - 512MB=2*256MB
Kua pekny vykon Gabo... az ti trochu zavidim ;D
Pekny vykon to je pravda...lenze ja radsej ticho takze 2300 MHz na 1,65 V co ide uplne stabilne. S V7+ to ide bez problemov cez 2400 Mhz ...no vodne by sa zislo.
Akurat som prisiel z Tuningzrazu a k veceru sa pustim do testovaciek... :wink:
taky jste měli na slovensku sraz ? my tu v brne taky - info na http://pcarea.webz.cz , krome nekolika fotek primo na webu jsou tam i fotky ke stazeni...
Gabo: Ja mam ten treti kus z Imperia a tiez na Epox RDA3+ , len sa neviem dostat na 2700+. 1,65V
2Chocen: no to ze v BRNE mate zjazdy je jasne - kamosi ta boli aj posledny krat a velmi dobre to tam bolo. U nas sa len zacina a tak to aj vyzera...bolo to vsak aj tak dobre - pocasie vyslo... :wink:
Aspon mi pekne vyvtral mozog pred vecernym testovanim hehe.
2Dajdy: takze skusal si vyssiu voltaz? Skus napr. 1,65 a 2200 MHz - vsak potestuj ho este.
Inac, ze sa ti sce pocuvat TT V7+ na plne gule , to ta fakt obdivujem. Ja pri max vikone mouzivam max stredne otacky. Mno a to tiez len ked mam daku narocnejsiu vec...inac len 2200-2800ot. (a mierne podtaktovany proc)
btw.... vodnik by tvoje starosti nadobro vyriesil ;D
u tehle serie asi zalezi na kusu... jako obvykle ja mam ten horsi, na 2400 se stabilne zatim dostat nemuzu, teda rozhodne ne s napetim pod 1,8V. Ten muj kus neni spatny, ale dobry taky ne :(
2GABO: ja zas vetram mozek z duvodu uceni se na statnice :-(
2gregorius: furt mas DLT....ja se ti mym DUT nedostanu pri napeti 1,775 vic jak na 2050MHz :-( - taky nic moc kousek, ale staci (musi) a moc to netopi. mohlo by byt ovsem lepe (DLT) :?
2Semik: to mi je jasan ze voda by vyriesila - bohuzial Cernobyl sa neozval a moje 4 bloky medi su niekde neviem kde takze tak sa vec ma. V7+ nepouzivam - len pri testoch lebo taky vylapovany na Full otackach chladi velmi dobre a viem sa s CPU dostat vyssie ...vies co myslim :). Idem dopisat tu recenziu na XP1800+ lebo hanba uz :oops:
2412 MHz je ake PR 3000+? alebo vyssie?
jde o to, jak se pocita...sam vis , jaky je v tom bordel....ale bude to tak 3000+ az 3100+ 1,5xfrekvence - 600 nebo jak to bylo
Dik do clanku som dal 3050 + tak to dufam bude OK.
urcite to moc vedle nebude :wink:
No oficialne pro to rating neni, takze nemuzem vedet jak by to AMD ohodnotilo. Zalezi taky na FSB a tak...
jj, ale predstavu si kazdy udela. je jasne ze je rozdil 15x133 a 10x200 - a pritom to je oboje 2GHz....
Tak je jasne ze ked dam vyssiu zbernicu tak mam vacsiu priepustnost=vyssie skore v 3d marku = rychlejsie pojdu aj hry podaktore. 8-) ;D
jj, však to jsem psal - jde jen o to , jak to zohlednit ve výpočtu PR, když to má oboje 2GHz ale různou FSB - proto je teď v tom takový chaos
Chcelo by to taky programcek ako OPN a davala by sa tam zbernica a multipl. a potom by to vyhodilo PR+ to by bolo celkom super. ;D
V IMPERIU maju dalsiu varku tych 1800+ a videl som tam par tych do biela (ale jeden uz posiel okamzite ked prisli) tak len info pre Košičanov :wink:
gabo: ja ti kur*a tak zavidim... ten muj kus jde jenom na 2300 stabilne... a to uz do nej musim poustet to, co ty (1,75V). Uvidim, jestli se to nejak zmeni, kdyz postavim vodnika... a taky je to mozna i zdrojem, mam jen 250W Fortrona a pri vyssich frekvencich mi zacina hodne kolisat napeti...
Teda pravda je, ze to jadro neni moc bile, ale neni ani fialove... je spise tak jakoby do ruzova... doufam, ze pujde jeste aspon trochu nahoru :-(
bolo by zaujimave zobrat cele to plato ktore mali (kde boli kusy s bielou fabrou jadra + kusy s fialovou a ruzovou) a kazdy CPU po jednom potestovat - hlavne preto ze neverim na farby jadra a lepsiu pretaktovatelnost.
mozno v tom je systém ;D
Moje jadro je myslim fialove, rozdiely asi budu minimalne. Tvoj ti bezi na 2.4Ghz pri 1.75V, mne pri 1.775V.
...jo, a ten muj tak pri 1,85V :roll:Citace:
Původně odeslal Vorlon
To ti asi z Imperka nedaju cele to platno co :? :? ?? NO ale bolo by to dobre :D :DCitace:
Původně odeslal GABO
udelat s firmou spolupraci a prodavat predem OC otestovany procaky atd. pres NET.....
no myslim, ze na to by se kazda firma vykaslala... tyhle procesory stejne proda tak jako tak, navic se nemusi obavat toho, ze by vsichni zakaznici byli takovi silenci jako my overclockeri a hnali je az na maximum...;) ... a pak je spalili a sli reklamovat ;)Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
By technicky Gabo mohol rozbehnut mensi obchod...by bral dake kusky s Imperka a tie co by bezali naprikladat stable na 2400mhz a podobne by predaval s mensim nadhodenim. (150-300..podla nutneho napetia :wink: )
Napr aj tu na fore....by mu to celkom pekne fachcelo a uzivatel by sa 100% overclocking overene CPU urcite tu 100vku prilatil nie ;D :idea:
Ja uz sem takovej obchod videl... pavlis mi ho ukazoval.... A docela si prirazeli..... meli to jako ZARUCENA frekvenci pri def. napeti...
Ej EJ ale ste cast niecoho co chystam odhalili :eek: - chystam nieco podobne, ale nebude sa tykat len CPU, ale vseobecnych veci ..vsak cakajte do jesene to bude ako na dlani. Myslim ze by to slo.. :wink: ;D. Uvidime co z toho bude.... 8-)
CELE Plato s CPU mi z IMPERIA urcite nedaju - to by nemali asi co predavat :wink:
Akurat konecne nahadzujem recenziu na EPoX 8RDA3+, chcel som z roboty ale zdochol mi prave net takze zajtra si to niekto odskace (kvoli nahodeniu som siel domov).
Odkaz na nu je tu (dost dlha recenzia): http://www.hwplus.sk/modules.php?nam...rticle&sid=115
Dufam ze sa bude pacit :wink:
Velmi pekna recenzia. Ja som len zvedavy, ako vyriesim moju reklamacku a potom sa po nej samozrejme popozeram.
Myslel som si ze tu daco smrdi :mweheh: :mweheh:Citace:
Původně odeslal GABO
Tu mame overclockin forum bez poriadneho overclocking obchodu s poradnymi overclocking vecami :-o
Tak som uz aj ja MPMW positiv ja som si vybral taky skor do ruzova ale mali tam aj take viac do fialova.
Takze na 2400+ na 1.525 prime stable tak asi par minut (ale ked sa mi to nezosipe po prvom-druhom teste tak to ide stabilne dalej ) Pamate viz popis akosi sa im moc na 200 MHz nechcelo tak som dal na 83% a agresive asi 5-2-2-2.5 tam uz to chodilo bez problemov.
Ale trosku mam trapi teplota ta je teraz za kludu 42 a prime 44-46 coz je podla mna dost vela.
Som ho dostal na 12*200 tj 2400 MHz ale viac ako 1.725 som ta este nechcel pustat a okrem toho sa to hrialo idle 44-45 tak to je uz fakt vela.
Nebol prime stable ale este sa bude testovat dalej. ;D ;D
Inac som skusal predchadzajuci proc aj v 8k9a2+ a 8k5a2+ a vsade boli teploty rovnake ako aj na 8rda+ tj pri pretaktovani na 10*200 a 1.775 asi tak 42 max idle z V7+ a na najmensie otacky je mozne ze maju cidla rovnake????
2 GABO & ALL: KOLKO mate teplotu a na akych otackach chladic co mate V7+ a tuto seriu pretaktovanu na max ;D :?:
To sme uz potom obaja pozitiv - no teplotu si pozri v clanku na pretaktovanie.sk lebo sa uz nepametam ..vela som od vtedy zrobil testov. Teraz tam mam AC Slim Silent a znizil som to na 2300 MHz a to mi uplne staci.
Pises tak ze ti to blbo ukazuje a za po odpocitani asi 7-12 je to tak 39-34 nie nahodou 43 ???
Lebo ja ked to mam asi na 1.525 alebo 1.55 neviem teraz presne tak ked spustim prime tak to ide poriadne hore ale ked GTA Vice City tak cez 43 nejde a to na min otackach ked je vonku chladnejsie tak aj trosku menej.
Inac pamate som musel dat na 83% a na najlepsie casovanie ale co uz.
No ja budem behat asi na 10.5 * 200 = 2100-2600+ to mi staci lebo potom ked tam vidim take ze viac ako 44-46 stupnov mam z toho zly pocit mozno ze by to Xaser 11 spravil lepsie.
Este jednu otazku odkial sa da stiahnut Super PI ?
...odo mna ;D :wink:
http://igor69.webpark.sk/temp/Super_pi.exe
Dik musim sa hodit za iny komp ale dik za link som zvedavy ake budu vysledky
...inak Super PI je dobre aj na test stability CPU, das mu pocitat 32MB a vtedy Ti to bude pocitat vyse 30minut, ked zisti odchylku tak napise chybu :wink:
...ja mam doma pri 1M tusim 49sekund, ale nie som si isty :wink:
Ja to modulujem. Ked netreba je 2190-2200.. a ked treba zapnem MAX 8-)
Aspon uska oddychuju.. ;D
2 Semik: Presne tak to treba robit a to budem aj ja. Aj uska ale aj proc si oddychne. ;D 8-)
No vsak takymto sposobom fungujem aj ja....naco 2430 MHz - staci mi 2300 a v podstate aj 2200 MHz...PC je uplne potichu a vykon perfektny - co viac treba ze ;D
Tak tak ale ide o ten pocit od kedy som zistil ze ide aj na 2400 MHz (este sice nedotestovane ale to ma cas) tak mam normalne lepsi pocit z pretaktovania ;D ;D ;D :wink: :-)
Hlavne ze GTA Vice City ide paradne.
P.S. Este treba skusit DOOM III a potom uvidim co to narobilo od kedy mam GF 4 a tento proc tak som ho este neskusal.
Toto vyskusal lebo na tom som velmi zvedavy....:)
Ten Domm3 je este zrejme to stare leaknute demo nie ???
Alebo je to ta najnovsia verzia aj s Benchmarkom....co dostali daktore weby na testovanie nvej GF FX 5900 :?: :?: :?:
To by bolo samozrejme zaujimavejsie :D
2 semik: No k tej novsej verzii som sa este nedostal ale myslel som na to stare demo.
Sak aj to co dostali k testovaniu je le 0.02 ale je tam nieco optimalizovane co som cital a benchmark je aj v tej alphe len si uz nepamatam ako sa spusta ale mam to volade napisane. ;D Len si spomenut ???
co znamena u tebe uplne potichu??? kolik mas otacek na vetracich??Citace:
Původně odeslal GABO
mám takový pocit, že okolo prosince budeme hromadně přecházet na DX9 grafiky....Citace:
Původně odeslal ManDark
...jj ani ja si neplanujem spravit radost skorej ako na Vianoce :wink: zatial mi 8500vka bohate staci :!:
Prechod mam v plane aj ja - len neviem na aku znacku sa rozhodnut... :?
Preco ???Citace:
Původně odeslal Chocen
Na GF4 to ide celkom obschopne .... a predsa nemusis hrat kazdu hru s 4xAA ..atd
Nevidim dovod na upgrade aspon do vianoc ako vravi IGOR.
Myslim ze aj na mojej GF3 pretaktovanej na 240/225(230) pojde DOOM3 Obstojne - netreba mi FSAA a pod...
No neviem - podla mna prave to najlepsie z DOOM3ky nebude vidiet ani na mojej GF4TiCitace:
Původně odeslal GABO
Vies specifikovat co si myslel ze ake efkety nepojdu (realne tienovanie alebo?)
Asi ano ....neviem myslim si ...
Podla mna tie realtime veci nase karty nebudu vladat pri pouziti plnej farebnej palety ...iba pri povypinani dynamickych efektov
Alebo zeby ta alfa verzia Dooma 3 bola az taka zla ?!